Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W tym akurat wątku warto wspomnieć, że firme Kaspersky jakiś czas temu opanowali ludzie związani z Kremlem. Ma też nakoncie różne dziwne posunięcia (własnej produkcji wirusy dla podbijania benchmarków skuteczności swojego oprogramowania).

Na miejscu agencji rządowych i poważnych firm dałbym sobie z Kasperskym spokój.

Co do polskiego procesora to dziwi mnie brak w konsorcjum firmy DCD. Może chwilowy, może politycy PiS nie mają pojęcia, co robia polskie firmy (bardzo prawdopodobne).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

swój procesor

Mikroprocesor - na nim kompa nie zbudujesz. 3 lata i 150 mln. i tylko Programowalny Układ Scalony?

firmy DCD

Prawdopodobnie nie jest z układu. Oraz nie zajmuje się fizyczną produkcją układów scalonych.

firme Kaspersky jakiś czas temu opanowali ludzie związani z Kremlem

Kogo masz na myśli?

Kogo masz na myśli?

Poszukaj sobie, były na ten temat artykuły. Google Twoim pasterzem, nie będę go zastępował.

P.S

Sputnik o tym nie pisał? Dziwne.

Mikroprocesor - na nim kompa nie zbudujesz. 3 lata i 150 mln. i tylko Programowalny Układ Scalony?

Doczytaj, o co chodzi. Jak dalej nie zrozumiesz, to napisze kilka zdań na ten temat.

Jestem Europejczykiem.

W tym akurat wątku warto wspomnieć, że firme Kaspersky jakiś czas temu opanowali ludzie związani z Kremlem

To zależy w jakim kierunku idzie ta współpraca, tj czy w kierunku ochrony strategicznych danych (co w przypadku dobrej firmy jest logiczne) czy też działań wywiadu itp, no ale jak wiadomo na działania szpiegowskie USA bardzo żaliły się już Niemcy i inne kraje. A w samych Niemczech też były afery że Niemieckie firmy internetowe robiły skany pulpitów, fotki siedzących przed kompami posiadającymi kamerki i robiły totalny przegląd tego co kto ma na twardych dyskach.

Edytowane przez Krak_oN

To zależy w jakim kierunku idzie ta współpraca, tj czy w kierunku ochrony strategicznych danych (co w przypadku dobrej firmy jest logiczne) czy też działań wywiadu (...)

Myślisz, że oficjalnie ogloszą kierunek współpracy?

Zresztą ciążko nazwać to współpracą.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

To zależy w jakim kierunku idzie ta współpraca, tj czy w kierunku ochrony strategicznych danych (co w przypadku dobrej firmy jest logiczne) czy też działań wywiadu itp

Na temat ewentualnej drugiej współpracy raczej się nie dowiemy, a na temat pierwszej jest wpis na blogu Kaspersiego: napisali własny bezpieczny system operacyjny http://e-kaspersky.livejournal.com/126484.html i jest już pierwsze urządzenie, w którym on jest - switch rosyjskiej firmy Kraftway http://e-kaspersky.livejournal.com/351978.html .

3027882_original.jpg

3027638_original.jpg

3028451_original.jpg

Nie wystarczy tylko dostęp do sieci zabezpieczyć - wszystkie urządzenia sieciowe muszą być własne.

Kaspersky_8.jpeg

Jewgienij Walentinowicz Kaspierski, ros. Евгений Валентинович Касперский

jako kadet.

Eugene Kaspersky was a bright kid. At 16 he was accepted to a five-year program at the KGB-backed Institute of Cryptography, Telecommunications, and Computer Science. After graduating in 1987, he was commissioned as an intelligence officer in the Soviet army. A quarter century after the fact, he still won’t disclose what he did in the military or what exactly he studied at the institute. “That was top-secret, so I don’t remember,” he says.

Zdolny chłopak!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Dziś doskonałe orędzie WWP.

4332388.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dziś doskonałe orędzie WWP.

Przecież z góry wiadomo, że będziesz zachwycony. Napisz coś, czego nie wiemy

Jestem Europejczykiem.

Przecież z góry wiadomo, że będziesz zachwycony. Napisz coś, czego nie wiemy

Zdemaskowali "małą dziewczynkę tweetującą z Aleppo to brytyjski student Tom Macmaster

-E75nawwEdk.jpg

Napisz coś, czego nie wiemy

Prosze bardzo..

Arabia Saudyjska centrum rehabilitacyjne "obcinaczy głów"....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Czy wszystkie filmiki które wklejasz muszą mieć napisy cyrylicą? Wszystkie z jednego kremlowskiego studia?

Jestem Europejczykiem.

Jewgienij Walentinowicz Kaspierski, ros. Евгений Валентинович Касперский

jako kadet.

Eugene Kaspersky was a bright kid. At 16 he was accepted to a five-year program at the KGB-backed Institute of Cryptography, Telecommunications, and Computer Science. After graduating in 1987, he was commissioned as an intelligence officer in the Soviet army. A quarter century after the fact, he still won’t disclose what he did in the military or what exactly he studied at the institute. “That was top-secret, so I don’t remember,” he says.

Zdolny chłopak!

Ano chyba jednak zdolny bo :

''Kolejny raz Kaspersky Internet Security obronił pierwszą pozycję - pakiet oferuje najlepszą kombinację skuteczności ochrony, komfortu obsługi i zużycia zasobów, zwiększając przewagę nad konkurencją.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czy wszystkie filmiki które wklejasz muszą mieć napisy cyrylicą? Wszystkie z jednego kremlowskiego studia?

Rodzi się pytanie, dlaczego wklejasz inne?

Nie wklejam propagandowych filmików, poniosło cię mocno. Jak zwykle tworzysz rzeczywistość według swojego wyobrażenia.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747 nie będzie zadowolony - znów Putin nie powiedział nic o Drang nach Westen. )))

Nigdzie nie twierdziłem, że jest idiotą tylko, że jest bandytą. Od kiedy bandyci publicznie wskazuja swoje kolejne ofiary?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Mein Kampf był wydany w 1925 r.

PS. Jeżeli na serio, to nie da się przeprowadzić wojny bez co najmniej kilkuletniego militarnego prania mózgu obywateli. Przez władzę najwyższą włącznie. Nic takiego w Rosji nie ma miejsca. Powiedziałbym, że jest na odwrót.

Edytowane przez JuG

(...) nie da się przeprowadzić wojny bez co najmniej kilkuletniego militarnego prania mózgu obywateli. Przez władzę najwyższą włącznie. Nic takiego w Rosji nie ma miejsca. Powiedziałbym, że jest na odwrót.

Teraz to już przesadziłeś. W Rosji w kółko pierze sie obywatelom mózgi na zmianę na temat imperialistycznego zagrożenie i tego, jak to Rosja pięknie zbroi się, jakich to ma najlepszych żołnierzy, najlepsze rakiety, czołgi i samoloty.

Sam to tu Jurij wklejasz, na zmianę z dwoma pozostałymi wielbicielami Putina, zapomniałeś?

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli na serio, to nie da się przeprowadzić wojny bez co najmniej kilkuletniego militarnego prania mózgu obywateli. Przez władzę najwyższą włącznie. Nic takiego w Rosji nie ma miejsca.

W przyszłym roku będzie okrągła, setna rocznica.

Gość

(Konto usunięte)

Teraz to już przesadziłeś.

Wcale nie. Jest duża różnica pomiędzy propagandą typu "cudzego nie chcemy ale i swojego nikomu nie oddamy" (a taka jest obecna propaganda i ile żyje nie pamiętam innej), a "musimy zniszczyć potencjalnego wroga" lub "zwiększyć przestrzeń życiową". Rosja nie ma obecnie ideologii do eksportu, niczego jej też nie brakuje (terytorium lub kopalin), dopóki nie ma zagrożenia - nie ma i ataku. Co może Rosja uzyskać napadając na silniejszego (NATO+USA) przeciwnika?

imperialistycznego zagrożenie

Ta terminologia umarła razem z ZSRR.

jak to Rosja pięknie zbroi się, jakich to ma najlepszych żołnierzy, najlepsze rakiety, czołgi i samoloty

Co złego w propagandzie własnej myśli technicznej i bezpieczeństwa?

Powtórzę się: ten "bandyta" Putin przez lata namawiał Europę na "mir i drużbu" (pokój i przyjaźń). My wam surowce - wy nam towary. W zamian otrzymał "spadaj" i wrogie NATO u granic. Jeżeli by w Europie został stworzony jakiś wspólny rynek plus system bezpieczeństwa - nie byłoby takiego tempa zbrojenia się w Rosji. Po co wydawać jewro na rakiety jeżeli za nie można jacht sobie we Francji walnąć?

Uwierz mi, staram się słuchać przemówienia Putina - nie dążył on do jakiejkolwiek konfrontacji. Dopiero po wydarzeniach na Ukrainie ton jego wypowiedzi "stwardniał". Ale prawie całkowicie w kierunku USA, państwa europejskie uważa (słusznie moim zdaniem) za niesamodzielne w kwestii bezpieczeństwa. Rosja została zmuszona do modernizacji.

Sam to tu Jurij wklejasz

Może mam sklerozę, ale dzisiejszy Su-35 to pierwszy sprzęt militarny, który wkleiłem. Plus parę razy reagowałem wklejkami na propagandę rusofobską. Wklejałem informację o cywilnych samolotach i rakietach, procesorach, ostatnio pralkach, ... Co w tym złego? W Polsce nic pozytywnego o gospodarce Rosji nie znajdziesz a jest tego ostatnio wiele. Wklejam 1/100 tego co mi się trafia. Ale i sprzęt wojskowy, który często nie ustępuje a to i przewyższa odpowiedniki zachodnie, świadczy o stanie nauki i o możliwościach produkcyjnych.

Nawet jeżeli uważasz Rosję za wroga to chyba lepiej znać jego rzeczywisty stan niż utworzony przez propagandę?

Edytowane przez JuG

Wcale nie. Jest duża różnica pomiędzy propagandą typu "cudzego nie chcemy ale i swojego nikomu nie oddamy" (a taka jest obecna propaganda i ile żyje nie pamiętam innej), a "musimy zniszczyć potencjalnego wroga" lub "zwiększyć przestrzeń życiową". Rosja nie ma obecnie ideologii do eksportu, niczego jej też nie brakuje (terytorium lub kopalin), dopóki nie ma zagrożenia - nie ma i ataku. Co może Rosja uzyskać napadając na silniejszego (NATO+USA) przeciwnika?

Jeszcze raz napiszę - Putin głupi nie jest, na silniejszego napadać nie będzie. Na słabszego i owszem. Poza tym stosuje taktykę wyjmowania poszczególnych klocków z układanki stosując różnorodne srodki. Węgry, Słowacja, Bułgaria, Mołdawia, działania na Bałkanach, na tym można się uczyć, a i tak wiemy o tym niewiele.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Ok. W jakim celu? Zmusić więcej płacić te państwa za gaz? Ale jeżeli je "skolonizuje" to czym będą płacić?

A może po prostu chce mieć u granic państwa neutralne, niepodporządkowane interesom USA?

A takie biedne państwa jak Bułgaria lub Mołdawia, towary lub produkty z których nikomu w Europie do niczego nie są potrzebne są mieć rynek zbytu dla nich? Oraz przy okazji tańsze surowce?

Ok. W jakim celu? Zmusić więcej płacić te państwa za gaz? Ale jeżeli je "skolonizuje" to czym będą płacić?

A może po prostu chce mieć u granic państwa neutralne, niepodporządkowane interesom USA?

Chce co najmniej wrócić do sytuacji sprzed rozpadu ZSRR, czyli mocarstwa otoczonego posłusznymi satelitami. W jakim celu?

Jestem pewny, że klemlowscy ideolodzy pisali o tym nie raz, poszukaj sobie i przy okazji poinformuj nas o swoich odkryciach. Było tu o niejakim Duginie - może coś u niego znajdziesz?

Sam jestem ciekaw, bo dotyczy to mnie i mojego kraju który niestety leży w takim ch*jowym miejscu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...) W Rosji w kółko pierze sie obywatelom mózgi na zmianę na temat imperialistycznego zagrożenie i tego, jak to Rosja pięknie zbroi się, jakich to ma najlepszych żołnierzy, najlepsze rakiety, czołgi i samoloty.

Sam to tu Jurij wklejasz, na zmianę z dwoma pozostałymi wielbicielami Putina, zapomniałeś?

I co ty Jaro_747 powiesz na taka opinię:

"prof. Mirosław Karwat – kierownik Zakładu Filozofii i Teorii Polityki Instytutu Nauk Politycznych. Członek Polskiego Towarzystwa Nauk Politycznych. Członek Komitetu Nauk Politycznych PAN. Autor takich publikacji jak „Miernoty i figuranci: formalistyczna degeneracja władzy”, „Sztuka manipulacji politycznej”, „O perfidii”, „O demagogii”, „O złośliwej dyskredytacji”.

Włącza pan telewizor i co? Czuje pan wojnę? I wojenną propagandę?

– Jak tylko wcisnę guzik, swąd po pokoju się roznosi, zapach prochu, amunicji, trupa i czego tam jeszcze. Histeria to mało powiedziane, to jest psychoza wojenna. Dziwna mieszanka – owszem, dziennikarze autentycznie się nakręcają, powrócił jakiś rodzaj oszołomstwa, dawno przecież wyśmianego. To bardzo widoczne w ich reakcjach na dowolną wypowiedź, która jest nie po ich myśli, która jest pod prąd, niezgodna z obowiązującym nastawieniem. Ale też widzę, że jest to podszyte cynizmem. Bo za tym idzie kalkulacja – media zawsze żywiły się sensacją, trupem, gwałtem transmitowanym na żywo, więc wojna znakomicie w to się wpasowuje. Media łakną tragedii.

A tu ją mają. I to u sąsiada! I mają Putina, którym można straszyć.

– Z nieba to spadło! Wreszcie jest o czym mówić. I obowiązuje zasada, którą do perfekcji doprowadził TVN, chociaż tego nie wymyślił. Nazwałbym to rozciąganiem drutu. Ktoś coś powie, to może być jakiś lapsus, jakieś głupstwo, chamska zniewaga. I mamy temat! Na dzień, na tydzień albo i na dłużej. Myślę, że niektórzy badacze już takie statystyki zrobili. Właśnie tego, ile wyciągnąć…

…z jednego kawałka drutu.

– A jaki jest efekt takiego funkcjonowania mediów, zwłaszcza stacji telewizyjnych? To żaden pluralizm! Pluralizm mediów, jeśli poważnie traktować to hasło, oznacza, że mamy wielogłos. Że mamy do czynienia ze spektrum bardzo różnorodnych, czasem przeciwstawnych opinii, mamy możliwość wyboru.

Wszędzie jest to samo

Stacji telewizyjnych i radiowych jest multum.

– Oglądam telewizyjne programy informacyjne, jako profesjonalista muszę to robić, więc po kolei włączam TVN, Polsat, Info, „Teleexpress”, Superstację…

I?

– I wszystkie serwisy oraz komentarze są takie same! Mainstreamowe. Jeśli chodzi o kwestię Rosji, związków zawodowych, oceny protestów społecznych, to jest dokładnie ten sam nurt ideologiczny. Te same zdjęcia, określenia, jakby wzorzec pochodził z jakiegoś Ministerstwa Propagandy. Jakby ktoś dawał wytyczne, w jakiej tonacji informować i o czym, jakich słów używać, by były właściwe, jakich unikać, kogo nie wymieniać, przemilczać. Polskie media śpiewają w jednym chórze pod batutą jednego dyrygenta, idą naprzód na tym samym postronku."

http://www.tygodnikprzeglad.pl/strasza-nas-kazdego-dnia-2/

Jest fałszywa, nic takiego w Polsce nie ma? A wypowiedzi ministrów ON (byłego) Siemoniaka i (obecnego) Macierewicza nie wpisują się w wojenny ton?

Ta filozoficzna pisanina nie zmienia faktów. Mamy obok siebie dyktatora (samo to ze włodarz jest niewybieralny czyni go dyktatorem w zdrowych gospodarkach władze sie wybiera co kilka lat). A dyktatorzy lubia wojnę terror i trzymanie narodu za mordę i potrzebuja armii bomb bo tak działa dyktatura tak mozna utrzymać władzę.

Tzn. Można i inaczej ale to juz zadanie dla wybitnych jednostek. Wtedy trzeba byc lepszym.

Dyktator jest zazwyczaj mierna jednostką z kompleksem i problemem psychicznym.

Ale nawet w dzisiejszych czasach dyktatorzy pociągają miernych obywateli którzy nie potrafią sobie radzić nie potrafią być lepsi.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Chce co najmniej wrócić do sytuacji sprzed rozpadu ZSRR, czyli mocarstwa otoczonego posłusznymi satelitami. W jakim celu?

Jestem pewny, że klemlowscy ideolodzy pisali o tym nie raz, poszukaj sobie i przy okazji poinformuj nas o swoich odkryciach. Było tu o niejakim Duginie - może coś u niego znajdziesz?

Sam jestem ciekaw, bo dotyczy to mnie i mojego kraju który niestety leży w takim ch*jowym miejscu.

Dugin od kilku lat podobno jest już w niełasce. Teorie podobne duginowskim są głoszone także w Polsce - np. wielkomocarstwowe koncepcje międzymorza czy Polski jagiellońskiej, lansowane nawet przez obecną ekipę rządową. Nie odkryłeś żadnej nowej teorii, ze Polska leży w złym miejscu. Zresztą jest to teoria nieprawdziwa. Polska słaba, wewnętrznie skłócona i mająca blisko granic wrogów zewnętrznych, zawsze będzie w złym miejscu. Od tego jest mądra polityka zagraniczna - do tego prowadzona przede wszystkim we własnym interesie, aby łagodzić zagrożenia wynikające ze złego miejsca. Przed tym jednak należy realnie zdefiniować zagrożenia. Tego w Polsce nie ma. Z pobudek historyczno-histerycznych mianem wroga naznaczono Rosję, zupełnie lekceważąc zagrożenie, jakim jest Ukraina budowana na banderowskiej ideologii.

Dla Rosji Polska nie jest żadnym zagrożeniem. To nie ta ranga przeciwnika. Rosja też przez ostatnie 27 lat nie dawała żadnych powodów, aby ja tak traktować: http://www.dw.com/pl/putin-nie-chcemy-konfrontacji/a-36606819

Do tego Polska ma pewne gwarancje NATO. Polska nie może jednak występować w roli psa łańcuchowego USA i Ukrainy: http://www.mysl-polska.pl/1073

Świat ma dość hegemonii USA, zmierza w stronę wielobiegunowości: http://www.mysl-polska.pl/1080

USA wykorzystuje NATO i UE do walki z Rosja i Chinami Dostrzega to coraz więcej polityków i obserwatorów na świecie i okolicy. Tylko polscy są jak zwykle z tyłu za Murzynami. Nadal, wbrew wszelkim znakom na ziemi i niebie, chcą walczyć o wolność przede wszystkim waszą, niż pilnować własnego interesu narodowego.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

PS. Jeżeli na serio, to nie da się przeprowadzić wojny bez co najmniej kilkuletniego militarnego prania mózgu obywateli. Przez władzę najwyższą włącznie. Nic takiego w Rosji nie ma miejsca. Powiedziałbym, że jest na odwrót.

dzięki za super żart w piąteczek, nawet pogoda za oknem bardziej znośna...

Ukryta Zawartość

Z pobudek historyczno-histerycznych mianem wroga naznaczono Rosję, zupełnie lekceważąc zagrożenie, jakim jest Ukraina budowana na banderowskiej ideologii.

też tego nie rozumiem:

Ukryta Zawartość

ale z drugiej strony Włodku opowiedz proszę o swoich odczuciach i wrażeniach o życiu w Polsce w latach 70-80, bardzo chętnie poczytam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rasputin
Gość

(Konto usunięte)

freedomhouse

Po co miałbym odnosić się do jednego z kłamliwych propagandowych narzędzi amerykańskich do robienia kolorowych rewolucji na świecie jeżeli mam dostęp do źródła - rosyjskich środków masowego przekazu. Potrafię sam zrobić wnioski z tego co czytam, słyszę i widzę.

Po co miałbym odnosić się do jednego z kłamliwych propagandowych narzędzi amerykańskich do robienia kolorowych rewolucji na świecie jeżeli mam dostęp do źródła - rosyjskich środków masowego przekazu. Potrafię sam zrobić wnioski z tego co czytam, słyszę i widzę.

Choćby z grzeczności. Wszyscy do twoich klamliwych i propagandowych tekstów sie odnoszą chociaż jest to 100% propaganda prosto z Rosji.

A kłamliwe to one są tylko dla Rosjan.

chwilowy brak działalności w audio.

I co ty Jaro_747 powiesz na taka opinię:

Jest fałszywa, nic takiego w Polsce nie ma? A wypowiedzi ministrów ON (byłego) Siemoniaka i (obecnego) Macierewicza nie wpisują się w wojenny ton?

Od kiedy pamiętam twoja teza jest taka - imperialiści wodzą nas na pasku, a sterowane przez nich media nakręcają wojenną histerię. Przez to demokrata Putin musi się bronić i zamiast miłością zalewa świat propagandą i za kulisami wspiera skrajne ruchy nacjonalistyczne i prawicowe.

Odnośnie mediów - oczywiście, że ten mechanizm działa, ale przypisywanie mu jakichś wojennych skłonności jest albo bzdurą, albo kłamstwemi nie przekona mnie do tego żaden profesor. Wystarczy zauważyć, co działo się ostatnio w przypadku katastrowy w Rudnej, Froga czy innych wydarzeń.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.