Jump to content
IGNORED

STX FX-200 STR-DA1200ES Mało góry

Jacek Clockwork Sekuła

Recommended Posts

Witam.

Jakiś czas temu postanowiłem wymienić jakieś wygrzebane od znajomego stare jbl plx 320 na coś ładniej grającego.

W zwiżzku ze skromym budżetem poczytałem i na "gębe" kupiłem DIY FX- 200. Kolumny napędza amplituner STR-DA1200 ES

Efekt jednak nie jest taki jakiego oczekiwałem. Doły super jednak kolumny mają niewiele wysokich i środek jest mało wyraźny (lubie jak talerze w perkusji wybrzmiewają, a tu tego nie ma, brzmą strasznie płasko, dodatkowo w niektórych utworach odsłuchiwanych u kolegi słyszałem w ruchy palcami po strunach) Moje pytanie brzmmi czy to kwestia wzmacniacza czy można z tych kolumn wyciągnąć więcej ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdybyś je podłączył do przyzwoitego wzmacniacza audio, miałbyś pewność. Ale prorokując w ciemno, to raczej wina amplitunera, bo jego konstrukcja ogranicza jakość dźwięku. Jest tam zbyt wiele modułów, które połączone taśmami komputerowymi powodują rozmycie i zamulenie dźwięku. Jak się chcesz przekonać, jak grają kolumny musisz to sprawdzić nie tylko na innym wzmacniaczu, ale na dobrych, niezbyt długich kablach. Poza tym porównanie polecam zrobić z użyciem słuchawek, raz w CD, a potem we wzmacniacz, a będziesz wiedział coś również o jakości użytego wzmacniacza.

Powodzenia. R.

Hidden Content

Ring radiator rules

SONY ROBI KIEPSKIE WZMACNIACZE,TE BUDŻETOWE,A CO DOPIERO AMPLITUNERY KINA,TO NAJNIŻSZY MODEL SERII ES,PO NIM JEST 2400,3300,3400,3500,3600,3700,ORAZ WYŻSZE Z SERII 6 I WSZYSTKIE ONE GRAJĄ SŁABO W STEREO,JEDYNIE MODEL 777 ES COŚ PREZENTOWAŁ,ZAKOŃCZ PRZYGODĘ Z SONY,I KUP COŚ INNEGO A ZOBACZYSZ JAK ZAGRAJĄ FX.

NAPISAŁEM DRUKOWANYMI,BO MI KLAWIATURA SIĘ PRZYCIĘŁA.

Hidden Content

Sony tak grają, że wszystko ma mało góry.. te stare typy f444es lub f555es grają dużo lepiej..

Hidden Content

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Ok spróbuje od kogoś znajomego pożyczyć jakiś lepszy wzmacniacz i sprawdzić co się zmieni. Jaki ew wzmacniacz proponujecie w budżecie do ok 700 zł.

Chciałbym by miał wejscie optyczne ale bez tego też sie w ostatecznosci przezyje.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.