Skocz do zawartości
IGNORED

Na czym polega coraz większa beznadziejność zakładki h-end i tego portalu jednocześnie

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się podoba że moderacja zaczęła wreszcie pracować. Żałuję że nie robiła tego przez kilka ostatnich lat.

Choć nie wiem czy uda się przywrócić tu pewien niezbędny poziom kultury bo użytkownicy się rozbestwili a personalne ataki i przepychanki zaczęły ich bawić. Teraz tak się do nich przyzwyczaili że nie wyobrażają sobie forum bez dawnej "wolności". Tymczasem ta wolność skutkowała rozpanoszeniem się grubiaństwa, które odstrasza od tego forum ludzi na pewnym poziomie kultury. I które już przepędziło stąd naprawdę wartościowych ludzi, którzy mieli dość ciągłych i bezsensownych ataków na tym forum ...

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Każdy powinien znać trochę swoją pozycję wiedzy audio i jak nie ma pojęcia o czymś, to głosu w wątkach doświadczonych userów zabierać jako autorytet nie powinien. To ja się zgadzam.

Dużo też jest osób doświadczonych, mających super sprzęt pomagającym początkującym kolegom. Tak więc źle nie jest :)

W ludziach taki zakiś fanatyzm klocki audio wzbudzają. Może chwalenie wybranej marki lub firmy tylko kogoś utwierdza o swojej nieomylności.

Myślę jednak, że pośrednio i bezpośrednio największą motywacją do zadym i dyskredytowania innych są interesy i czym większe pieniądze wchodzą w grę, to tym większe są indywidualne lub grupowe podchody, a może moderatorze biorą w tym aktywny udział?:), to i jest tu pole do popisu dla mistrzów marketingu :)

Widać wiosna ! :)

Samce ruszyły do walki o samice i gniazda. Każdy ptaszek napusza się i treluje jak głuszec swoją godową piosenkę.

Ten zew natury zagłusza rozum, kulturę i powoduje, że nawet ułożony dobrze pies jak poczuje zapach cieczki, ma swojego pana i cały świat w dupie a jego oczy nabierają głupawego wyrazu i z mordy leci ślina...

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Gdyby to miała być zakamuflowane prośba o pomoc kolegi, to: Amitriptylin 5 mg może pomóc, łagodzi dodatkowo nadmiarne ślinienie :)

Palton to jest wszędzie lubiany. Aż dziw bierze, że jeszcze jest moderatorem. Ciekawe dlaczego?

Prosze się odczepić od tego Pana -bo będę banował-ma swój terytorialny watek w h-endzie to wie o co chodzi w wysokiej jakości przekazie z prądu.

Mi się podoba że moderacja zaczęła wreszcie pracować. Żałuję że nie robiła tego przez kilka ostatnich lat.

Choć nie wiem czy uda się przywrócić tu pewien niezbędny poziom kultury bo użytkownicy się rozbestwili a personalne ataki i przepychanki zaczęły ich bawić. Teraz tak się do nich przyzwyczaili że nie wyobrażają sobie forum bez dawnej "wolności". Tymczasem ta wolność skutkowała rozpanoszeniem się grubiaństwa, które odstrasza od tego forum ludzi na pewnym poziomie kultury. I które już przepędziło stąd naprawdę wartościowych ludzi, którzy mieli dość ciągłych i bezsensownych ataków na tym forum ...

Tak Tak justas znamy te teksy "Grubiaństwo" i "nieudacznictwo" dorwało się do forum a my klasa wyższa nie wiem co tu jeszcze robimy.

Przeczytaj kilka postów wcześniej Tekst Sławka o Takich co to postrzegają rzeczywistość opierając się na percepcji związanej z grubością portfela i ceną klocków .

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

ma swój terytorialny watek

Każdy powinien mieć swój temat...terytorialny, dotyczący obszaru zagadnień które uważa za rozpoznane.

W hi end.

Przeczytaj kilka postów wcześniej Tekst Sławka o Takich co to postrzegają rzeczywistość opierając się na percepcji związanej z grubością portfela i ceną klocków .

Ale to właśnie Ty postrzegasz rzeczywistość opierając się na percepcji związanej z grubością portfela i ceną klocków ...

Ja nie !

Przede wszystkim, za niewłaściwą, uważam tezę lansowaną przez niektórych, że o człowieku i jego wartości, ma świadczyć ściana sprzętu za plecami. I że na tej podstawie należy dzielić forumowiczów na lepszych i gorszych, tych którym więcej wolno i tych którym wolno mniej.

Czytam to forum od kilku lat. Nigdy nie widziałem takiego wpisu. No - są tu różne odloty wynikające z zacietrzewienia politycznego - ale czy jesteś pewny że ktoś coś takiego napisał ? Nie wierzę !

Ale to właśnie Ty postrzegasz rzeczywistość opierając się na percepcji związanej z grubością portfela i ceną klocków ...

Ja nie !

Tak masz rację,!! nienawidzę Hipokryzji , Zakłamania i Lansowania Moralności Kalego.

moja Osoba nie pasuje do systemu :( Wybacz

Gość Gość

(Konto usunięte)

To że Hi-End schodzi na psy to jeszcze nic, ale to że bocznica też, to już jest dramat!

U tu bym się doszukiwał przyczyn spadku notowań akcji.

Czytam to forum od kilku lat. Nigdy nie widziałem takiego wpisu. No - są tu różne odloty wynikające z zacietrzewienia politycznego - ale czy jesteś pewny że ktoś coś takiego napisał ? Nie wierzę !

Ależ były tego rodzaju wpisy z przekazem w rodzaju - a na czym ty kolego słuchasz ? Co Ty możesz wiedzieć skoro słuchasz na budżetówce. Nie zabieraj głosu bo nie masz o hiendzie pojęcia.

No i byłoby w tym sporo racji gdyby nie fakt iż osoby, którę posiadają ów "hajendowy" sprzęt same ze sobą nie konkurowały. Jeden zarzuca drugiemu bo ty nie masz pokoju odsłuchowego więc się nie wypowiadaj, drugi ripostuje nie mam pomieszczenia odłuchowego ale za to mam lepszy - droższy od twojego sprzęt i kable też mam lepsze i stoliki i stopki z akrylu itd. itp.

Dlatego ja raczej nie wierzę aby użytkownicy tegoż forum potrafili zrezygnować z rywalizacji, bo czym połechtać sobie ego jak nie dokopaniem komuś i tym samym pokazaniem tejże osobie - jesteś ode mnie gorszy.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Tak promil, niemniej tego typu wypowiedzi padały " spod palców" osób, które często udzielają się na forum. Wiesz jeden weźmie to na klatę drugi się wycofa, zamilknie.

Pozdrawiam R..)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

To że Hi-End schodzi na psy to jeszcze nic, ale to że bocznica też, to już jest dramat!

U tu bym się doszukiwał przyczyn spadku notowań akcji.

Też przyłożyleś do tego łapkę-wiesz o tym?

Do ilu randek doszło już z Zagrą?..........ile razy Cię wystawił?

Ale Ty jesteś w nim ciągle mocno zakochany............miłość jest ślepa.

To są kompleksy małego Jasia.

Proszę Państwa

Proszę nigdy nie traktować rozłącznie, ogólnej, społeczno - gospodarczej, pochodnej od politycznej sytuacji w kraju, od tego co obserwujemy na forum.

Ktoś, kto będzie to czynił, pomijał, umniejszał to przełożenie da tylko wyraz swej naiwności.

Jesteśmy ludźmi, funkcjonujemy wśród ludzi, tworzymy społeczności, ich jakość jest funkcją wielu właściwości, nie miejsce by to rozwijać, ale pamiętajmy o tym zawsze, pamiętając, zastanówmy się, jaki typ człowieka uczestniczy w życiu, w którym urządzenia techniczne hi end, zajmują poczytne miejsce, są priorytetem, stanowią oś życia, są na pierwszym miejscu, są rozstrzygające dla odczuwania poczucia szczęścia i spełnienia, stanowią podstawowy podmiot koncentracji uwagi, w pełnej skali.

To da nam większość odpowiedzi dotyczących nie tylko sytuacji na forum, lecz sytuacji dotyczącej całej branży, na większości poziomów jej funkcjonowania.

Wszystko zaczyna się od człowieka i kończy na człowieku.

Pozornie wydawać by się mogło, że poza całym spektrum różnorakich cech, ludzie w hi end, czyli wprost i forumowicze audiostereo, powinni charakteryzować się pogłębioną wrażliwością, dotyczącą wszystkiego tego, co nieuchwytne, eteryczne, nie pojęte a odczuwalne, emocjonalne indywidualnie, przymiotniki można mnożyć, wyszukiwać te najsubtelniejsze, tak się jednak nie dzieje i udowadnia tą sytuacje dzisiejszy, trwający już moim zdaniem od około dwóch lat, tragiczny stan tego forum.

Dominuje chamstwo.

Skąd pochodzi?

Z rozczarowania.

Teraz potrzebna byłaby szczegółowa analiza, o dużej objętości, ale nawet trafna, została by odrzucona, przez te same jednostki, które poziom forum, atmosferę forum, merytoryczność forum, wiarygodność forum, poziom opiniotwórczy forum, czytelność forum, zaniżają, deprecjonują, powodują jego dysfunkcję, wprowadzają zamęt, chaos, blokują swobodny przepływ treści, myśli, zasklepiają się w ciasnym świecie indywidualizmu zbudowanego z egoizmu, etc, z prostego powodu, ich jest tu większość.

I to jest problem.

Proszę Państwa

Proszę nigdy nie traktować rozłącznie, ogólnej, społeczno - gospodarczej, pochodnej od politycznej sytuacji w kraju, od tego co obserwujemy na forum.

Ktoś, kto będzie to czynił, pomijał, umniejszał to przełożenie da tylko wyraz swej naiwności.

Jesteśmy ludźmi, funkcjonujemy wśród ludzi, tworzymy społeczności, ich jakość jest funkcją wielu właściwości, nie miejsce by to rozwijać, ale pamiętajmy o tym zawsze, pamiętając, zastanówmy się, jaki typ człowieka uczestniczy w życiu, w którym urządzenia techniczne hi end, zajmują poczytne miejsce, są priorytetem, stanowią oś życia, są na pierwszym miejscu, są rozstrzygające dla odczuwania poczucia szczęścia i spełnienia, stanowią podstawowy podmiot koncentracji uwagi, w pełnej skali.

To da nam większość odpowiedzi dotyczących nie tylko sytuacji na forum, lecz sytuacji dotyczącej całej branży, na większości poziomów jej funkcjonowania.

Wszystko zaczyna się od człowieka i kończy na człowieku.

Pozornie wydawać by się mogło, że poza całym spektrum różnorakich cech, ludzie w hi end, czyli wprost i forumowicze audiostereo, powinni charakteryzować się pogłębioną wrażliwością, dotyczącą wszystkiego tego, co nieuchwytne, eteryczne, nie pojęte a odczuwalne, emocjonalne indywidualnie, przymiotniki można mnożyć, wyszukiwać te najsubtelniejsze, tak się jednak nie dzieje i udowadnia tą sytuacje dzisiejszy, trwający już moim zdaniem od około dwóch lat, tragiczny stan tego forum.

Dominuje chamstwo.

Skąd pochodzi?

Z rozczarowania.

Teraz potrzebna byłaby szczegółowa analiza, o dużej objętości, ale nawet trafna, została by odrzucona, przez te same jednostki, które poziom forum, atmosferę forum, merytoryczność forum, wiarygodność forum, poziom opiniotwórczy forum, czytelność forum, zaniżają, deprecjonują, powodują jego dysfunkcję, wprowadzają zamęt, chaos, blokują swobodny przepływ treści, myśli, zasklepiają się w ciasnym świecie indywidualizmu zbudowanego z egoizmu, etc, z prostego powodu, ich jest tu większość.

I to jest problem

Bravo Bravo Bravo 747 jak zwykle w formie :)

Dominuje chamstwo.

Skąd pochodzi?

Z rozczarowania.

Z rozczarowania - w treści. Z wychowania - w formie ... :-)

poziom forum, atmosferę forum, merytoryczność forum, wiarygodność forum, poziom opiniotwórczy forum, czytelność forum, zaniżają, deprecjonują, powodują jego dysfunkcję, wprowadzają zamęt, chaos, blokują swobodny przepływ treści, myśli, zasklepiają się w ciasnym świecie indywidualizmu zbudowanego z egoizmu, etc

Chodzi ci o zaśmiecanie i obciążanie forum pozbawionym jakiejkolwiek treści, nieprzydatnym i już nawet nie satyrycznym wątkiem o koreańskiej pseudogwiazdce?

Chodzi ci o zaśmiecanie i obciążanie forum pozbawionym jakiejkolwiek treści, nieprzydatnym i już nawet nie satyrycznym wątkiem o koreańskiej pseudogwiazdce?

Przecież analiza obecności Hyuny na forum została już zrobiona.

747 Hyuną może zrobić wszystko !!

Nie ma co się bronić przed komercją ...........

Szub

Każda społeczność, wytwarza relacje, forum nie ma powodów być inne, odnajdziemy wśród siebie zarówno przyjaźnie, postawy neutralne ale i antagonizmy, nawet wrogość.

Proszę Szanownego Kolegę o chwilę refleksji, niech ona postara się dotyczyć jakości relacji Kolegi z moją skromną osobą.

Proszę wyczuć jej grunt, podłoże, wartości, wspólne, oraz rozdzielne, co nas do siebie zbliża, a co antagonizuje.

Następnie proszę napisać treść, która wyjaśni prawdziwe powody określonego nastawienia, okaże się w jej zawartości, wyniknie wprost, że osoba, którą Kolega raczył przywołać jest tylko rodzajem zapalnika emocji, jakie targają osobą Kolegi, kiedy odbiera określone treści, a które to treści pozwala upubliczniać sobie na forum, moja skromna osoba.

Napisanie przeze mnie wielu postów w temacie polityki krajowej, musiało mieć konsekwencje Szanowny Kolego, gdyby było inaczej, zostałyby naruszone prawa z wielu dziedzin, więc nie jestem zdziwiony postawą wobec mnie, zarówno Kolegi jak i wielu innych forumowiczów, posiadających nie wykorzystane możliwości dotyczące zakresu wykorzystywanej przez nich tolerancji.

Dlatego proszę o powściągliwość w ocenach, albo piszemy tu poważnie i staramy sobie coś uzmysłowić co się rzeczywiście z nami dzieje, albo pogrążamy się ostatecznie.

747, ale ja piszę poważnie: wątek o pseudogwiazdeczce z Korei jest bezwartościowy, zawiera tylko zdjęcia, niczego nie wnosi poza informacją, że autor wątku uważa tę kiczowatą panienkę za ósmy cud świata.

analiza obecności Hyuny na forum

Proszę Państwa

Zablokowane dla mnie możliwość wypowiedzi w tematach hi end, dla których w celu ich zgłębienia i wyjaśnienia poświęciłem ostatnie ponad dziesięć lat życia.

To była forma protestu, te blokady, to był moment całkowitego upadku zakładki hi end,

Czy to jest trudne do zrozumienia?

Skoro na specjalistycznym forum, nie mogę napisać ani jednego zdania, na temat grupy zagadnień, którymi zajmuję się czasami 20 godzin dziennie, to co to oznacza?

Porażkę.

Kogo?

Otworzyłem więc temat, mający zadanie uzmysłowić osobom mnie blokującym ich stan umysłu, chyba nie muszę dalej przedstawiać sytuacji, czy zabieg ten powiódł się czy nie, czy wykazana została ich agresja, DOBRZE UKRYTA, czy nie, czy okazały się te jak i inne osoby, jednostkami o wrażliwości, jaka domyślnie powinna cechować osoby, posiadające aspiracje do postawy opiniotwórczej w zakresie przedmiotowym, tematyki audiofilskiej, wręcz bezpośrednio powiązanej z wrażliwością artystyczną wykonawców rodzajów muzyki, twórczości, która jest tu podmiotem.

piszę poważnie

Proszę się uspokoić, temat jest zamknięty.

może zrobić wszystko

Wszystko to może na forum zrobić grupa nieudaczników, z towarzystwa wzajemnej adoracji, dająca popisy w hi end, pokazująca trendy, przekazująca opinię, informująca nieomal JAK ŻYĆ !

wątek

Wątek niezwykle interesujący, do tego pod każdym względem, to był w hi end, jak jedna osoba na oczach całego narodu, kompletowała system audio, pożyczała najdroższe urządzenia, dokonywała odsłuchu i serwowała oceny.

Temat ten był wiodący w zakładce, skupiał jak w soczewce wszystkie i wszelkie patologie każdego typu, kiedy osoby które całkiem niedawno nie potrafiły w hi end niczego, nagle ustawiły się w pozycji referencyjnej.

To był cyrk, Szanowni Państwo!

Jedną z jego odsłon było całkowite dyskredytowanie osób, które posiadają wiedzę i są aktywne na polu wewnętrznego działania urządzeń hi end.

Osoby nie rozumiejące jak działają urządzenia, także drogie lub bardzo drogie, za to wystarczająco majętne aby być ich posiadaczami czy użytkownikami, lub osoby, które z racji działalności zawodowej mają z takimi urządzeniami stały kontakt, poczytują sobie niemal wyłączne prawo do posiadania racji, co do ich płaszczyzny funkcjonalnej.

Wydaje im się, że na świecie w hi end są tylko oni, że ten świat należy tylko do nich, że im tylko wolno go opisywać i wartościować!

Wszystko to może na forum zrobić grupa nieudaczników, z towarzystwa wzajemnej adoracji, dająca popisy w hi end, pokazująca trendy, przekazująca opinię, informująca nieomal JAK ŻYĆ !

Nie wchodzę do zakładki Hi-End z jednego prostego powodu.

Nie mam sprzętu Hi-End :)

Co więcej nie mam słuchu na Hi-End :) Bo nie rozróżniam jakości dźwięku sprzętu za 20 000 i tego za 200 000 :)

Co więcej jeśli dla kogoś wyznacznikiem "postrzegania rzeczywistości jako całości" jest "jakość ale w sensie materialnym klocków" to znaczy że próżność zbiera swoje żniwo.

Ja rozumiem obecność Hyuny na Forum i nie mam nic przeciwko żeby tym "misiem" otworzyć oczy niedowiarkom na fakt istnienia zupełnej ignorancji,oraz arogancji kolegów z grubszym portfelem:)

Dlatego 747 Proponuję nie zamykać tematu o Koreance , przynajmniej do momentu kiedy Hyunka nie zbrzydnie na tyle że nie da się na nią już patrzeć :)

Lub na tyle żeby co poniektórym kolegom przyszła na myśl jakaś subtelna autorefleksja że postrzeganie rzeczywistości ma aspekt wielowymiarowy i warto czasem spojrzeć na Wschód :)

bezwartościowy

Jeśli odnajdę w przestrzeni forum, choć jedną opinię przeciwną, rozważę ponowne otwarcie tego tematu.

Nie mam sprzętu Hi-End

Wiele osób przyjmuje błędne założenie, że urządzenia hi end posiadają jakieś cudowne właściwości je wyróżniające z pośród innych w szeroko pojętym audio.

Czasami tak jest, lecz dotyczy to ekstremalnie drogich przedmiotów i to bardziej na poziomie wysokiej wartości materiałów użytych do ich konstrukcji niż czegokolwiek innego.

Urządzenie mądrze zaprojektowane, może prezentować sobą bardzo wysoki poziom jakości, można wejść w stan ich posiadania i cieszyć się efektami ich pracy.

Zdrowy rynek, wyhodowałby producentów takich urządzeń.

Zasadnicze pytanie jest jest więc o jego kondycję, a ta nie może odbiegać zbyt daleko od ogólnej sytuacji, zarówno w kraju jak i gdziekolwiek indziej w aspektach dotyczących tego sektora.

Rynek tworzą ludzie, a ci są podatni na trendy, te z kolei są pochodna wielu współrzędnych, mających wielorakie przyczyny i źródła, także natury zupełnie pozornie nie związanej z audio hi end, gdyż tak naprawdę, wszystko jest ze sobą powiązane zależnościami, tylko najczęściej nie dostrzegamy tego od razu, niektórzy potrzebują odpowiedniej perspektywy, niektórzy własnego upadku, nieliczni widzą sedno sprawy i prawdziwy związek przyczynowo-skutkowy.

Dławiona jest klasa średnia w skali pełnej globalnej, to właśnie jest przyczyną szalonego galopu cen w hi end.

HI END ma być wyróżnikiem dla elit. prawdziwych elit, a prawdziwe elity to te, które oprócz bogactwa, posiadają jeszcze siłę, czyli władzę.

HI END ma być wyróżnikiem dla elit. prawdziwych elit, a prawdziwe elity to te, które oprócz bogactwa, posiadają jeszcze siłę, czyli władzę.

W związku z tym możemy zdeprecjonować Hi-End tak jak wszystkie elity.

To was jest dwóch?

Tzn. 747 i T.

Zupełnie nie tak !

Przypisywano mi różne klony Od Dottore po różne numerki ale T. jest jedyny i wcale nie nadaje z Ruskiej ambasady.

Pozdrawiam

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Izolowanie nieuleczalnie chorych na audiofilię osobników z ubytkami słuchu od początkujących amatorów dobrego dźwięku jest dla tych drugich korzystne, bo mogliby uwierzyć, że najważniejszym elementem zestawu audio są kable za parę tysięcy złotych bez których nie da się osiągnąć dobrego brzmienia. Dlatego uważam za dobre rozwiązanie utworzenie zakładki Hi=End.

PS

Ponoć nakłanianie do niekorzystnego dysponowania mieniem podlega pod paragraf.

PS

Ponoć nakłanianie do niekorzystnego dysponowania mieniem podlega pod paragraf.

No ale chyba nie w kapitaliźmie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten system jest stworzony do robienia wody z mózgu czyli pod jaki paragraf to podciągnąć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak się idzie z pieniędzmi do parabanku czy bierze się udział w piramidzie finansowej to trudno się dziwić że ludzie tracą pieniądze. Bo to zwykłe oszustwo. Co ma do tego kapitalizm ? Przecież rząd - poprzez podległy mu urząd czyli KNUiFE - ostrzegał wszystkich że nie należy składać w tej instytucji pieniędzy. Dostali nawet rekomendację negatywną. I co ? I nic. Bo Polak chciał łatwo zarobić. A jak nie wyszło - no to wina rządu ...

Nie można wsadzić kogoś do więzienia ZANIM popełni przestępstwo. Można tylko ostrzegać obywateli że jego interesy są podejrzane. Do więzienia trafia się po popełnieniu przestępstwa.

Jak ktoś idzie do domu publicznego i tam się zarazi HIV-em to też wina rządu ? Dla narzekaczy tak ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.