Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Dac Hegla poprawi Yamahę cd-n500

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

jeśli zależy Ci na uzyskaniu możliwie najlepszej jakości dźwięku, to wbudowane w CD-N500 przetworniki niestety nie odpowiadają klasie wzmacniacza Hegel. Najlepszym rozwiązaniem jest wybór modelu Hegel H80, który ma wbudowany wysokiej klasy przetwornik, łączysz wtedy odtwarzacz ze wzmacniaczem cyfrowo i wykorzystujesz CD-N500 wyłącznie jako źródło cyfrowe, za ostateczną jakość odpowiada wtedy wbudowany przetwornik. Taka konfiguracja jest optymalna.

Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, przekonasz się jak Hegel współpracuje z CD-N500. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, też mam ten odtwarzacz i jestem ciekaw jak by się sprawował z "dobrym DAC-iem" podpinałem u siebie pożyczony DAC creativ i wypadł znacznie gorzej. Dlatego jestem sceptyczny co do znaczącej poprawy brzmienia. Obstawiał bym raczej na odpowiedni dobór wzmacniacza i kolumn, ale może się nie znam...

Sam się zastanawiam nad doborem odpowiedniego wzmacniacza narazie gra to z amplitunerem Yamaha RX-V765 ale mój budżet jest ograniczony więc wymyśliłem że kupie używany (np NAD C350) i poeksperymentuję z brzmieniem w następnej kolejności będę chciał zmienić kolumny z Jamo C407 na coś w stylu klipsch RF62 lub MA BX6 a może coś innego...?

NIe no dac creativa to nie ta półka mówimy o dacach na poziomie 2 i 3 tysięcy. Jak kupisz wzmacniacz to do ampli już nie wrócisz. Ja napewno nie ugoszcze apli a zmienie na inny wzmacniacz

Jak kupisz wzmacniacz to do ampli już nie wrócisz.

Mam taką cichą nadzieję że to załatwi sprawę z pewnymi niedoborami i nadmiarami,ale wiadomo jak to jest ze sprzętem audio z czasem wymagania rosną... Jak coś wykombinujesz to daj znać.

sam jestem ciekawy z jakim dackiem yamaha cds 700 zagra tak żeby nie stracić swej miękkości i potężnego basu a jedynie dodać trochę przestrzeni w głąb bo w szerz jest dobra

sam jestem ciekawy z jakim dackiem yamaha cds 700 zagra tak żeby nie stracić swej miękkości i potężnego basu a jedynie dodać trochę przestrzeni w głąb bo w szerz jest dobra

z czym masz podpięty ten odtwarzacz jeśli można zapytać? chodzi główni o ten potężny bas :) Po podpięciu pożyczonego creativa do mojego CD-N500 też dostrzegłem że jest mniej basu i że jest gorszej jakości - najbardziej słyszalna różnica właśnie była w tym zakresie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.