Skocz do zawartości
IGNORED

Sterowanie swiatem przez dlug - rzad swiatowy, czy jest nadzieja na wyjscie z tej patologii?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Weźcie się do roboty to nie będziecie narzekać, że pracujecie niewolniczo za miskę ryżu. Chyba, że nic więcej nie potraficie robić jak narzekać jak wam źle, bo nic w życiu nie umiecie poza narzekaniem :)))<br />

Sądząc po uśmieszkach na końcu napisałeś to żartobliwie prawda ? Wolę się upewnić że żartujesz .

Sądząc po uśmieszkach na końcu napisałeś to żartobliwie prawda ? Wolę się upewnić że żartujesz .

Ten wpis "weźcie się za robotę ...." powinien być brany ironicznie. Osobiście zarabiam nieźle. Widzę jednak naokoło biedę i to jest faktem. Ta bieda doprowadzi a nawet już doprowadza, że dochody tym lepiej zarabiającym też spadają. Tak więc, zamożność ogółu społeczeństwa jest bardzo ważna. Nie ma przy tym bogatego społeczeństwa bez klasy średniej a ta jest co raz mniejsza. Gdybym miał międzynarodową korporację nie mającą żadnego związku z konkretnym krajem, to może nie miałbym większy obaw ale tylko o własną kieszeń. Nie mam mentalności międzynarodowego bankiera żydowskiego lub współwłaściciela międzynarodowej korporacji i czuję związek z własnym krajem, więc to wszystko o czym pisałem mnie obchodzi. Przed wojną były fajne reklamy wskazujące konieczność kupowania od rodzimych firmy .... bo inaczej Ty też możesz być kiedyś bezrobotnym. Pamiętajcie, że międzynarodowy bankier lub kapitalista zawsze sobie poradzi.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

czuję związek z własnym krajem

Wzmacniacz - Onkyo, CD - Marantz i Grundig. Patriota - teoretyk ...

Samochód też masz polski ? I komórkę ?

A narzekanie na bankierów mnie śmieszy. Można ten biznes zgładzić od razu - wystarczy że nikt nie weźmie kredytu. Ależ by wtedy zapanował dobrobyt ...

Ty też nie brałeś nigdy kredytu ? Na mieszkanie, dom, samochód ? Brać to chciałby każdy - tylko spłacać by się nie chciało. Więc winnego najłatwiej szukać nie w sobie - tylko w tym który daje możliwość kredytu. To śmieszne. Cały biznes żyje wyłącznie dzięki kredytowi. Bez kredytu nie powstałaby cywilizacja 20 wieku !

A że ludzie i rządy się bezmyślnie zadłużają - to wina banków ? Jak ktoś zabija drugiego nożem - to wina producenta noży ?

J3bać biednych! :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No co komu oni potrzebni ci biedni, jakich z nich pożytek? Przylecą ufoki z Federacji Galaktycznej obalom Rzond Światowy, wprowadzom Program Obfitości i biednych nie będzie tylko sami bogacze. Czytałem o tym w temacie obok :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz - Onkyo, CD - Marantz i Grundig. Patriota - teoretyk ...

Samochód też masz polski ? I komórkę ?

A narzekanie na bankierów mnie śmieszy. Można ten biznes zgładzić od razu - wystarczy że nikt nie weźmie kredytu. Ależ by wtedy zapanował dobrobyt ...

Ty też nie brałeś nigdy kredytu ? Na mieszkanie, dom, samochód ? Brać to chciałby każdy - tylko spłacać by się nie chciało. Więc winnego najłatwiej szukać nie w sobie - tylko w tym który daje możliwość kredytu. To śmieszne. Cały biznes żyje wyłącznie dzięki kredytowi. Bez kredytu nie powstałaby cywilizacja 20 wieku !

A że ludzie i rządy się bezmyślnie zadłużają - to wina banków ? Jak ktoś zabija drugiego nożem - to wina producenta noży ?

Masz podejście wytrenowane przez korporację, tak jak dobry żołnierz, dlatego rozumiem Ciebie. Podziwiam przy tym metody pracy tej korporacji! Szczerze.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Masz podejście wytrenowane przez korporację, tak jak dobry żołnierz, dlatego rozumiem Ciebie. Podziwiam przy tym metody pracy tej korporacji! Szczerze.

To taki atak żeby odwrócić uwagę od własnego zakłamania ?

Chyba w koropracji bezdomnych. :)

To taki atak żeby odwrócić uwagę od własnego zakłamania ?

Jakie zakłamanie? Jeśli nie ma produktów polskich (a tych co raz mniej) lub produkt polski jest wybitnie niekonkurencyjny, to kupię tego chińczyka, który został wyprodukowany na zlecenie zagranicznych koncernów. Jeśli widzę produkt polski (coraz trudniej rozpoznać, bo te atrakcyjne przejęły lub przejmują koncerny międzynarodowe), to go wybiorę nawet jeśli odrobinę na tym "tracę". Może głupie podejście ale nie odosobnione.

Z kredytami jest nieco inaczej. Kredytami macha się ludziom przed oczami jak błyszczącymi zabawkami przed oczami dziecka i zdecydowana większość skusi się na nie. Mechanizm jest jednak piekielny, bo jest co raz mniej pieniądza na rynku, gdyż jest kreowany z powietrza (w większej części) i nie kreuje się go na odsetki od kredytów. Następuje w efekcie końcowym wyścig szczurów w celu jego zdobycia. Z państwami jest podobny problem, by spłacić rosnący lawinowo dług, zadłużają się jeszcze bardziej a nadto sięgają coraz głębiej do naszych kieszeni. Tak więc, rzeczywiście "nóż". Budzimy się i widzimy, że większość państw i ludzi ma ten nóż przystawiony do gardła. I teraz, czy ja k....wa mam jakiś wpływ, że kolejne rządy są rozrzutne i zadłużają państwo? Ustrój demokratyczny nie ma nic wspólnego z wpływem na rządy .... możemy jeszcze pogadać, tyle że nie ma to większego sensu.

Rabmo plus ode mnie

Zgadzam sie moje dyskusje dotycza tylko społeczeństwa nie mnie ja zyje przyzwoicie mieszkanie kupowalem za gotowke auto tez w wakacje spedzam weekendy na odwoedzaniu ciekawych miejsc z kobieta slucham przyzwoitego uzywanego sprzetu (po co przeplacac za nowy jak uzywany nie odstaje i jest tanszy) .....

Ale qrwa jak widze co sie robi przez ten posrany system bankowy to mnie to denerwuje kazdy by chciał od razu a najbardziej rzad .... i kapitalisci ale qrwa ja musze pozniej za to placic!!! Mnie podnosza za to wiek emerytalny mnie zabiora zus mi podnosza podatki mi kaza coraz wiecej placic z moich pieniędzy. ... bo qrwa zapotzyczaja sie u przestepcow i staja sie niewolnikami.... a to odbija sie na społeczeństwie na mnie....

Pozniej musze chinszczyzne kuoowac bo w ramach dlugu sa tak zniewoleni ze nawet panstwo musza sprzedac

chwilowy brak działalności w audio.

1. Polskiego sprzętu audio jest mnóstwo. Mało kto go kupuje. Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego Rambo najlepszym przykładem.

2. Jeździsz samochodem produkowanym w Polsce ? Masz komórkę zaprojektowaną przez polaków ? Nie ! A przecież jest tego dużo. Dlaczego ? Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego najlepszym przykładem. Więc dlaczego nakłaniasz innych do czegoś czego sam nie robisz ?

3. W Polsce zawsze było zakłamanie. Kupujmy co polskie, nie będzie bezrobocia. A co miał podżegacz ? Zachodni sprzęt. Dlaczego ? Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego najlepszym przykładem.

4. Państwa mogą się nie zadłużać. Tylko niech się głupi obywatele nie buntują że "raka nie leczymy bo nie potrafimy", niech kupują dziadowskie produkty w obleśnych sklepikach z lat 70-tych i jeżdżą po błotnistych duktach a nie asfaltowych szosach. Ale nie - Polak chce mieć to co tamci. Bo niby co - jest gorszy ? A ponieważ Słowianie to największe pierdoły w dziedzinie ekonomii - więc ciągle się "goni zachód". Za kredyty. Nie chcesz - żyj biednie, umieraj młodo ... Ale nie zmuszaj do tego innych.

5. Kłamstwem jest że nie masz wpływu na to że kolejne rządy zadłużają państwo. W przyszłym roku wybory, możesz głosować na takich populistów którzy ci obiecają że kredytów nie będzie a dług się spłaci. Po kilku latach rządów wpędzą cię w taką biedę że będziesz jadł korę i lebiodę ...

6. Dlaczego rządy się zadłużają ? Bo są zakładnikami systemów w których powstały. Mówiąc inaczej gdybyś ty został premierem - być może zadłużyłbyś Polskę jeszcze bardziej niż Tusk. Bo rządząc musisz się mierzyć z rzeczywistością. A nie z chorymi rojeniami przerażonych obywateli którzy mogą sobie w sferze narzekania i imaginacji dowolnie odrzucać poszczególne składniki rzeczywistości ...

1. Polskiego sprzętu audio jest mnóstwo. Mało kto go kupuje. Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego Rambo najlepszym przykładem.

2. Jeździsz samochodem produkowanym w Polsce ? Masz komórkę zaprojektowaną przez polaków ? Nie ! A przecież jest tego dużo. Dlaczego ? Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego najlepszym przykładem. Więc dlaczego nakłaniasz innych do czegoś czego sam nie robisz ?

3. W Polsce zawsze było zakłamanie. Kupujmy co polskie, nie będzie bezrobocia. A co miał podżegacz ? Zachodni sprzęt. Dlaczego ? Bo Polak od wieków szpanował na "zachodni" !!! Jesteś tego najlepszym przykładem.

4. Państwa mogą się nie zadłużać. Tylko niech się głupi obywatele nie buntują że "raka nie leczymy bo nie potrafimy", niech kupują dziadowskie produkty w obleśnych sklepikach z lat 70-tych i jeżdżą po błotnistych duktach a nie asfaltowych szosach. Ale nie - Polak chce mieć to co tamci. Bo niby co - jest gorszy ? A ponieważ Słowianie to największe pierdoły w dziedzinie ekonomii - więc ciągle się "goni zachód". Za kredyty. Nie chcesz - żyj biednie, umieraj młodo ... Ale nie zmuszaj do tego innych.

5. Kłamstwem jest że nie masz wpływu na to że kolejne rządy zadłużają państwo. W przyszłym roku wybory, możesz głosować na takich populistów którzy ci obiecają że kredytów nie będzie a dług się spłaci. Po kilku latach rządów wpędzą cię w taką biedę że będziesz jadł korę i lebiodę ...

6. Dlaczego rządy się zadłużają ? Bo są zakładnikami systemów w których powstały. Mówiąc inaczej gdybyś ty został premierem - być może zadłużyłbyś Polskę jeszcze bardziej niż Tusk. Bo rządząc musisz się mierzyć z rzeczywistością. A nie z chorymi rojeniami przerażonych obywateli którzy mogą sobie w sferze narzekania i imaginacji dowolnie odrzucać poszczególne składniki rzeczywistości ...

Rozmowa z tobą to już prawie jak z Artonem.

Poza tym, nie potrafiłeś odczytać mojego wpisu albo świadomie przekręcasz moje słowa.

Ps. na tym zachodnim sprzęcie, podobnie jak na polskim, uczyłem się pewnych rozwiązań konstrukcyjnych, a obecnie mam spokój ze sprzętem audio, bo cały wstawiłem do piwnicy. No ale z tego ma wynikać jakieś moje zakłamanie lub - jak to nazywasz - szpan :).

następny fantasta. Dużo i mnóstwo ... "mnóstwo cytrynowa siła" - takie zdanie w reklamie proszku do prania wygłaszały małpy.

Lemingi wiele się od nich nauczyły.

Przecież to największy nieudacznik na tym forum. Ma pretensje do wszystkich na około, że jest tak do dupy. Zwykła projekcja własnej nieudaczności na innych. To już stadium patologicznej choroby...

Edit mod

Na podstawie zgłoszenia, ostrzeżenie + 3 punkty na konto za naruszenie regulaminu forum, § 6. punkt 5.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.