Skocz do zawartości
IGNORED

System bankow (dlugow) i ZUS - czy w przyszlosci zabiora nam skladki (emerytury)?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Mówisz o teorii , a praktyka (życie pokazuje ) , jak wiele pacjentów w Polsce umiera na choroby nowotworowe , i nie dlatego , że uchylali się od płacenia składek zdrowotnych , także daruj sobie tą tanią propagandę .

W tym gimnazjum nie nauczyli cie czytać ze zrozumieniem?

Dostałeś czarno na białym opisany przykład kosztów leczenia choroby nieco poważniejszej niż katar. Nie żadnej teorii tylko właśnie z czystej praktyki.

Bez ubezpieczenia społecznego z ZUS miałbyś alternatywę - umrzeć pod płotem albo wydać na leczenie 300tys. złotych oszczedności, których z pracy w Polsce nie uzbierasz do usranej smierci nawet ciesząc się pełnym zdrowiem.

Pałace ZUS

Chyba jedyny pałac jaki widziałeś to był taki drewniany z wyciętym serduszkiem w drzwiach :-)

natomiast za obecną sytuację materialną większości emerytów , rencistów oraz pracobiorców / pracodawców są odpowiedzialni oszuści , poczynając od epoki gierkowskiej , a na obecnej kończąc , niż demograficzny

Kolejna bzdura. W epoce gierkowskiej składki na wszystkie ubezpieczenia wynosiły 12-15% zarobków netto - teraz wynoszą 48%

Skokowy wzrost wielkości składki nastąpił w po wolnościowej rewolucji Solidarnioscuiowej 1989 roku.

Nie ma to nic wspólnego z niżem demograficznym, W Polsce niż demograficzny występował niezależnie od ustroju a składka na ubezpieczenia emerytalne, rentowe i zdrowotne utrzymywała się na poziomie 12-15% netto.

Tusek robiący reklamy za - intratne dla jego kolesi bo opłacane z budżetu - zachęcające Polaków żeby się rozmnażali, zwyczajnie pluje ludziom w twarz i obraza inteligencje.

Polaków moze sobie byc nawet i 60 milionów. Ale dopóki miejsc pracy wystarczy dla niespełna połowy zdolnych do pracy a składki będzie od tej pracy wnosić niespełna 5 mln pracowników - jak obecnie, to nadal będzie syf z gilem i to coraz większy.

Szwedzki emeryt nadal będzie sobie mógł pojechać na Kanary za swoją emeryturę, a polski emeryt najwyżej kanarka wykarmić.

Można też na emeryture oszczędzać w banku, zainwestować w lokaty, zaufać vipowskiemu indywidualnemu doradcy bankowemu...

###

Pan Andrzej 10 lat temu został klientem Banku Millennium Prestige w Katowicach. Jako że lokował sporo pieniędzy, przydzielono mu indywidualnego doradcę: w imieniu banku Tomasz B. doradzał, jak najkorzystniej lokować oszczędności.

W 2005 r. pan Andrzej zgromadził na rachunku ponad 3,7 mln zł. - Mój doradca zapewniał, że Millennium może ulokować oszczędności w bankach zagranicznych specjalizujących się w inwestycjach finansowych, m.in. w zakupie akcji. Wskazał Hypo Investment Bank w Liechtensteinie. O tyle było to wygodne, że umowę mogłem podpisać w Katowicach - relacjonuje.

W obecności doradcy Banku Millennium podpisał z pełnomocnikiem banku w Liechtensteinie Andreasem Kandziorą pełnomocnictwo do zarządzania aktywami w Hypo Investment Bank. - Pan Kandziora posiadał pełnomocnictwa swojego banku do prowadzenia działalności maklerskiej w Polsce. O prawdziwości tych dokumentów zaświadczał mój doradca z Millennium - mówi pan Andrzej.

Za namową Tomasza B. zamienił złote na dolary (1 mln 250 tys.). Te pieniądze miały rosnąc w Hypo Investment Bank. Od Tomasza B. otrzymał kopie dokumentów potwierdzających założenie rachunku inwestycyjnego w banku. Potem częstochowianin wielokrotnie spotykał się z przedstawicielami Hypo Banku w Polsce, uczestniczył nawet w prowadzonych przez nich szkoleniach.

W 2009 r. pan Andrzej zdecydował o sprzedaży aktywów na luksemburskim koncie. - Pisałam do nich wielokrotnie, nie otrzymywałem odpowiedzi - wspomina.

Rozpoczął prywatne śledztwo w sprawie działalności w Polsce Hypo Investment Bank i jego przedstawicielstwa MJM Asset Management Company Establishment. Okazało się, że w Departamencie Systemu Płatniczego NBP nie figuruje ani taki bank, ani jego przedstawicielstwo. Ministerstwo Gospodarki potwierdziło, że w latach 2005-2008 w rejestrach przedsiębiorców zagranicznych w Polsce figurowała firma MJM z Liechtensteinu ale nie miała uprawnień do prowadzenia jakiejkolwiek działalności gospodarczej w Polsce. Wg Komisji Nadzoru Finansowego MJM nie miała zezwolenia na działalność maklerską.

Bank Millennium, który przydzielił swojemu klientowi osobistego doradcę, nie czuje się w żaden sposób odpowiedzialny. Na monity częstochowianin dostał kuriozalną odpowiedź: "Pan Tomasz B. obecnie nie pracuje w banku i szczegółowe wyjaśnienie sprawy nie jest możliwe". Co więcej, dopiero po kilku latach pan Andrzej dowiedział się od Millennium, że "doradca bankowy nie świadczy usług doradcy bankowego, a jedynie prezentuje usługi i produkty finansowe". Sam Tomasz B. zapadł się pod ziemię.

- Bank Millennium przestał odpowiadać na moje pisma - skarży się częstochowianin. - Wyczerpałem wszelkie możliwości polubownego załatwienia sprawy, bank w Luksemburgu też nie reaguje na moje propozycje zwrotu pieniędzy - dodaje, wyliczając że jego strata na dziś to ok. 5 mln zł.

###

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prestige kosztuje jak to mówią hacjendowcy, Millennium Prestige :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaczalem czytac początek i "już w duchu sobie odpowiedziałem tak a jak dojdzie co do czego to zostanie zero albo minus na koncie" a tutaj czytam koncowke i znow po mojej myśli - ale w sumie w kapitalizmie przeciętny nie ma co liczyc na oszczednosc w banku chyba ze będzie miał szczęście 9ale to tylko zwykle OKO i liczenie ze nie będzie zadnych machlojek finansowych przez ten czas które zmniejsza wartość tych oszczednosci albo drastycznie albo wręcz do groszy

tylko inwestycje w cos co ma wartość dla przeciętnego obywatela, a wiec na pewno nie papier... mieszkanie dom ma wartość obywatel musi mieszkac a przy systemie kapitalistycznym wszyscy będą tak kombinować żeby nie doatal za darmo a żeby jak najwięcej zabulił - wiec jak chcesz oszczedzic szukaj wszystkich rzeczy gdzie ludzie będą tego potrzebować i gdzie konieczny jest kredyt... i gdzie obywatel wezmie kredyt

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.