Skocz do zawartości
IGNORED

dźwięk z tabletu klęska

kosmici

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieńdobry

Podłączyłem słuchawki pod tablet i się rozpłakałem - jakieś śladowe ilosci dźwięku, w zasadzie szelestu ..

(słuchawki 32 Ohm).

Tablet kupiony w delegacje, żeby przeżyć poza domem dość długi czas - do oglądania filmów (pewnie nie ma wielkiego znaczenia ale podaję model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

No rozumiem że w tablecie pewnie jest szrot jeśli chodzi o jakość podzespołów audio - jednak poprzednio oglądałem filmy z laptopa, i jakoś to się sprawdzało.

Czy to klęska?

Czy da w tablecie słuchać poprzez DACa? Zadziała to?..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie to słuchawki?

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Może najpierw wypróbuj jakąś aplikację grającą np. PowerAmp.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Skoro zgadywanka to dodam jeszcze jedno

Gniazdko i wtyczka dobrze nie łączą, może sprawdzić inną wtyczkę/słuchawki-kabel

(podobnie miałem z K550, wtyczka miała problemy z łączeniem)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Nie wiem moze przyda ci sie wzmacniacz sluchawkowy do tego typu sprzetow np cos w tym stylu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli już to faktycznie FiiO ale model który zadziała jak DAC; puszczenie dźwięku analogiem do analogu tylko po to żeby go wzmocnić nie zrobi nic więcej - będzie kiepsko, tyle że głośniej.

pytanie jaka wersja androida i czy obsługuje OTG, czyli czy jest funkcja użycia portu microUSB jako wyjścia dla dźwięku.

problem w tym że ceny przenośnych przetworników równają się z cenami dobrej klasy odtwarzaczy mp3/FLAC z dotykowymi ekranami (cowon, również FiiO) więc dopłata niespecjalnie jest opłacalna. lepiej kupić mały przenośny odtwarzacz (nawet sansa clip za ok. 200zł zabrzmi lepiej z plików FLAC), potem załadować plikami a tablet zostawić do filmów i internetu i ew. gierek.

znajomy proponował że pożyczy mi HIFImana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Jak ma się funkcjnalność tego, względem Fiio o jakim wspominacie? nie wiem w którym kierunku kombinować, czy HiFiman zadziała z tabletem jako przetwornik?

ten PowerAmp prosi o interesujący zestaw Permissions:

READ EXTERNAL STORAGE

Pair with Bluetooth devices

Send sticky broadcast

Change your audio settings

Disable your screen lock

View network connections

Full Internet access

Read phone status and identity

Prevent device from sleeping

Modify/delete SD card contents

Modify system settings

- program od odtwarzania faktycznie potrzebuje tego wszystkiego?

Ukryta Zawartość

Mam zgoła inne doświadczenie z tabletem. Posadam Galaxy Tab 2 7.0 gt-p3100 i muzki słucha się na nic całkiem fajnie. Co prawda trudno tu o duże pozimy głośności, ale brzmi to chyba lepiej niż dziurka PianoCrafta.

Może najpierw wypróbuj jakąś aplikację grającą np. PowerAmp.
ten PowerAmp prosi o interesujący zestaw Permissions:

(...)

- program od odtwarzania faktycznie potrzebuje tego wszystkiego?

PowerAmp ma jedną wyjątkowo kretyńską "funkcję" - co jakiś czas sprawdza legalność licencji i w przypadku braku połączenia z internetem (np. w momencie, gdy jesteśmy za granicą i mamy wyłączony roaming danych) po prostu się nie uruchomi.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

google play od jakiegoś czasu odtwarza flac

wimp wprowadził opcję HiFi za 39 jest streaming/offlin formatu flac

jet audio ma apkę na androida (software dla odtwarzaczy cowon) obsługującą flac

nigdy nie miałem problemu z power amp; a uzywam czesto bez polaczenia z siecia i nigdy nie pytal o nic...

A pro po aplikacjii muzycznych Posiadam telefon HTC desire X z beats audio.Do tej pory uzywalem TTpoda ale po ostatnich aktualizacjach nie gra tak jak kiedys.Słuchawki jakie mam w telefonie to AKG K309. PS Poweramp odpada ze wzgledu na to ci pisali wyzej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.