Skocz do zawartości
IGNORED

Wieści z Eurokołchozu

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

A ja płacę 50% taxu. :(

W innym wątku napisałeś, że rocznie płacisz 50k € podatku. Czyli wychodzi ponad 8k € brutto miesięcznie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W innym wątku napisałeś, że rocznie płacisz 50k € podatku. Czyli wychodzi ponad 8k € brutto miesięcznie?

Dużo więcej.

Korzystam z tylu odliczeń, z ilu tylko się da. Mój księgowy jest dobry. :)

50% jest od nadmiaru powyżej 30 paru K€/rok, poniżej stawka jest niższa. Ale podatek kryzysowy tzw. USC - universal social charge płaci KAŻDY niezaleznie od zarobków. Choć chyba też stawki są różne. Ja w tym roku miałem 9% USC bo przecież z czegoś trzeba tych darmozjadów utrzymywać. W 2016 ogłoszono z wielką pompą zmniejszenie najwyższej stawki USC do 8,5%. Zbytek łaski! Dziękuję, Panie Premierze! :(

Każdego socjalistę osobiście bym gołymi rękami udusił. :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To nawet u mnie w rodzinie W Polsce więcej lekarzyna wyciąga. Tylko że dodatkowo ma stanowisko.

Ale będąc na samym dole i nie dajac rady pojsc wyzej dole to lepiej emigrowac i męczyć się gdzie indziej.

chwilowy brak działalności w audio.

Każdego socjalistę osobiście bym gołymi rękami udusił. :(

W IRL ??? No to frajer jestes, bo po pierwsze nie miałbys kogo leczyć. Kopnęli by cię wtedy w zadek tak mocno żebyś wykonał najtańszy przelot do Polski.

Natomiast przedtem dałbys zarobic prokuratorom, sędziom i adwokatom, którzy nie czują potrzeby mordowania "socjalistów".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.