Jump to content
IGNORED

Wymiana lasera w Cyrus CD8x naprawa pomoże ktoś ?

nie audiofil

Recommended Posts

Witam

Przenoszę tu temat bo w dziale Hi Fi brak pomocy może tu znajdzie się ktoś kto pomoże lub poleci kogoś kto uratuje mój CD chodzi o Cyrusa CD8x wszysko opisane w tym temacie z góry dziękuję za odzew .

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

Hidden Content

• 5 months later...

Panowie uważajcie na pana xtiktakx to zwykły oszust nie naprawił mi CD a skasował 200 pln i jeszcze nie miał zamiaru odesłać mi CDka trwało to 2 miesiące dopiero jak powiedziałem że zgłaszam sprawę na Policję to łaskawie odesłał CD . Na forum elektroda ma nick tik_tak jest ze Szczecina .

UWAŻAJCIE na tego typa !!!

Hidden Content

ze "sledztwa" prowadzonego zdalnie wylania sie pomalu przyczyna problemu i nie jest nia laser. Na forach zachodnich mnostwo takich przypadkow i brak konstruktywnego rozwiazania., Wychodzi na to ze ogarniemy problem....

Hidden Content

ze "sledztwa" prowadzonego zdalnie wylania sie pomalu przyczyna problemu i nie jest nia laser. Na forach zachodnich mnostwo takich przypadkow i brak konstruktywnego rozwiazania., Wychodzi na to ze ogarniemy problem....

Pisałem na PW nie wiem czy powiadomienie dostałeś więc piszę tu przeczytaj PW i działamy dalej :)

Hidden Content

poszukiwania juz zawezone do obszaru 5x5cm. problem jest z odddzialywaniem elektromagnetycznym z metalizowaną od zewnatrz obudowa. Angole na to jeszcze nie wpadły i stawiaja cyrusy na boku. Kalibracja z serwisie przynosi poprawe na kilka miesiecy. Zeby to gralo trzeba zdjac spod obudowy i postawć np. na 4 szklankach albo na komodzie z drewna bez szklanek. Autor postu dorobil spod obudowy bez metalu i postawiony na komodzie drewnianej gra, postawiony na innym sprzęcie z metalową obudowa już nie.

Nie dziwi mnie to wcale ze zaliczyli taką wpadkę z wcz., Arcamy robia to samo. Tak się już dzieje kiedy audiofile biorą sie za projekowanie częsci cyfrowej swoich urzadzen i nie mają pojecia o zjawiskach wielkich czestotliwosci, prady takie nie zachowuja się tak jak normalne, działają w zasadzie falowo, jeżeli dostaną obwód z rezonansem który jest dopasowany poplyną obwodem, a jeżeli nie to "przeskoczą" sobie inną drogą.

W Cyrusie taką droga jest metal w poblizu srodka urządzenia. Pytanie teraz czy to jakaś częstotliwość pasożytnicza zakłocająca czy też własna pracująca wylatująca z obwodu....

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.