Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

A Mariusz sam pisał ,że PCM nie jest dobrą stroną Big7.

Ja to pisalem o level 4 albo 5.

Big 7 to jest tak naprawde nowa konstrukcja.

Jak na zdjeciu Stasia, desek juz nie ma:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I to już definitywnie dyskwalifikuje urządzenie, bo widać jak gra, wystarczy spojrzeć na wnętrzności. Genialne!

Uważasz ,że jakość wykonania wnętrza, sposób połączenia elementów, obudowy jest nie istotna?

Może dla samego dźwięku nie ale dla mojego bezpieczeństwa i bezpieczeństwa innych urządzeń jak najbardziej.

Dziwne?

>>jarek&ania

Wyrażaj się precyzyjnie na przyszłość. Co jest niebezpiecznego w tym układzie?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek mojej zonie nawet z plikami C8 bardzo sie podobal. To jest granie na bardzo wysokim poziomie , ale o okreslonej sygnaturze.

Wierze, ze z transportem cd gra zdecydowanie lepiej dlatego zadne plki nie sa w stanie go pobic.

Pytanie, czy da sie dobrac do Diamonda dac, ktory Ci zagra tak jak lubisz na poziomie Metronome. Zakladam ze sie da, ale nie od pierwszego strzalu, bo Twoj tor jest bardzo dopieszczony i masz bardzo wyrazne preferencje dzwiekowe.

O to chodzi.

Mnie sygnatura brzmienia Metronome C8 + Calypso bardzo odpowiada.

Urządzenia grają różnie bo różne są gusta.

Napisałem powyżej co dla mnie w dźwięku jest najważniejsze i tego się trzymam.

Chyba mi wolno? ;)

Jak jakiś inny dac zagra podobnie z plikami to zmienię i po sprawie.

Ale najbardziej wk***iające jest jak taki czy inny "mondrala" nie słuchał jak u mnie gra cały system i pisze takie dyrdymały :

Big 7 i Total Dac sa zdecydowanie bardziej w estetyce brzmienia oferowanej przez Metronome.

Powstaje pytanie, czy faktycznie gra...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wyrażaj się precyzyjnie na przyszłość. Co jest niebezpiecznego w tym układzie?

Jeżeli uważasz ,że taki DIY Tobie odpowiada i nie masz obaw ,że na święta oprócz choinki zapali sie u Ciebie coś jeszcze to Twoja sprawa.

Poniżej zdjęcie pierwszego lepszego "gorszego" urządzenia niż Big7:

Dostrzegasz subtelną różnicę w budowie?

post-33970-0-50223800-1418072353_thumb.jpg

post-33970-0-20040800-1418072454_thumb.jpg

No ale Big7 to urzadzenie z wykorzystaniem lamp bo prostowniki sa chyba na lampie jak i bufor wyjsciowy rowniez. To wymusza wlasnie inny sposob montazu i sa uzywane inne elementy na duze napiecia. Ale i tak powinno to byc lepiej zrobione, ale juz nie jest zle!

Miałem Abraxasa 300B, wykonanie podobne i jakoś nigdy mi się nic z nim nie stało..., tzn. nic nie wybuchło. Najlepszy montaż to punkt-punkt mimo wszystko i lepiej to wyglądać nie będzie. A w ogóle to z każdym urządzeniem może się coś stać niezależnie od tego jak to jest wykonane - i nie jest to dla mnie żaden argument, żeby danego urządzenia nie posłuchać. Doświadczenie trza mieć, a nie zdjęcia wstawiać.

PS: Jak można porównywać montaż na płytce drukowanej do montażu punkt-punkt?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No ale Big7 to urzadzenie z wykorzystaniem lamp bo prostowniki sa chyba na lampie jak i bufor wyjsciowy rowniez. To wymusza wlasnie inny sposob montazu i sa uzywane inne elementy na duze napiecia. Ale i tak powinno to byc lepiej zrobione, ale juz nie jest zle!

O.K. tu masz sprzęt lampowy.

Porównaj sobie.

post-33970-0-15897400-1418072921_thumb.jpg

post-33970-0-31652600-1418073144_thumb.jpg

Najlepszy montaż to punkt-punkt mimo wszystko i lepiej to wyglądać nie będzie.

No to sobie zobacz jak w podobnej technologii montowany jest Jadis tutaj nie masz racji! Mozna to duzo estetyczniej i lepiej to zrobic, nie naginaj rzeczywistosci. ;)

No tak, a co jest pod złotą płytką?

No to sobie zobacz jak w podobnej technologii montowany jest Jadis tutaj nie masz racji! Można to dużo estetyczniej i lepiej zrobić. Nie naginaj rzeczywistości. ;)

Jadis to już spora firma, więc oni nie mogą inaczej :)

Jarek mojej zonie nawet z plikami C8 bardzo sie podobal. To jest granie na bardzo wysokim poziomie , ale o okreslonej sygnaturze.

Mariusz znów drobna sprzeczność. Owszem, Metronome to pewna sygnatura. A tuba nie? A lampa u ciebie nie? Tak samo mają określoną sygnaturę, a tuba nawet bardzo dużą.

Mariusz znów drobna sprzeczność. Owszem, Metronome to pewna sygnatura. A tuba nie? A lampa u ciebie nie? Tak samo mają określoną sygnaturę, a tuba nawet bardzo dużą.

Widocznie pelen jestem sprzecznosci :)

Konto w trakcie usuwania

Liczy sie sie byt idealny, czyli odpowiednie zestawienie odpowiednich komponentow:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tutaj jest WIELKA PRAWDA powiedziana.

Tuba to jest słuchanie takie jakbym sobie wiadro takie aluminiowe 15-sto litrowe włożył na głowę............taki jego sygnatura)-duża sygnatura

Delphine%2B%26%2BVincent%2B%5B1024x768%5D.jpg

Mężczyźni dla kobiet robią różne rzeczy, nawet totaldac, aby pójść jeszcze dalej z jakością potrzebna jest jeszcze większa dźwignia, motywacja.

Czasem dobrze jest wzmocnić się treningiem w siłowni..dla lepszego samopoczucia i w następstwie większej motywacji.

91313totaldac3.jpg

total...

Jak na zdjeciu Stasia, desek juz nie ma:)

Deseczki sa na calym dole. Na prawde nie chce sie czepiac i bys zlosliwy ale w tej cenie to moim zdaniem zonk.

Oczywiscie chodzilo konstruktorowi o zmniejszenie wibracji, no ale sa do tego duzo lepsze materialy i oczywiscie sporo drozsze, to jednak cena 38kzl juz zobowiazuje. Ale jak widac nie wszyscy klienci sa tak wybredni i wybieraja dzwiek, a ten za ta cene moze sie podobac.

Pomimo wszystko elektronika ma to do siebie ze moze nastapic jakas awaria, z tymi deskami moze byc jakis pozar, to nie jest jednak profesjonalne i bezpieczne. Z pewnoscia nikt nie wydalby na to certyfikatu bezpieczenstwa- tak sadze. Ze tez konstruktor moze spokojnie spac po nocach, jak cos sie stanie beda duze kalambury.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam laminat szklano-epoksydowy potrafi sie tlic i nawet palic a co dopiero deska nasaczona zywicami, dodatkowo przy lampach mamy wysokie napiecia, wysokie napiecia wieksza awaryjnosc podzespolow, nie wyglada to za rozowo. Ale prosze nie traktowac tego ze jest to jakas walka konkurencji, staram sie byc obiektywny i pisac jak jest poprostu!

No to trzeba wywalic wszystki szprzety, ktore uwyzwaja drewna do obudow, znajdzei sie troch : Mastersound, Yamaha, Amplifon i wiele innych.

Drewno moze byc, chodzi tutaj o odleglosc pewnych czesci od takiego materialu latwopalnego, ta lampa siedzi wprost na drewnie a dookola sa elementy ktore pracuja na wysokich napieciach, taki element po kilku latach moze nawet miesiacach moze sie uszkodzic, az strach pomyslec co moze byc. To jest spora lekkomyslnosc, ja sie naogladalem sporo urzadzen ktore byly duzo lepiej konstruowane i zmniejszymi napieciami a byly tam pozary...

kazdy serwisant elektroniki powie to co ja.

Wystarczy tez maly blad w obliczeniach, jakis element zostanie przeciazony pradem a bedzie wysoka temaperatura np w lecie, dodatkowo mamy grzanie lamp...moze byc naprawde malo wesolo. Nie chce straszyc ale takie sa fakty!

Mało firm używa drewno. W latach 70-90 trochę ich było ale już odeszli od tego. Yamaha czy Amplifon już nie stosują drewna. U mnie w wielu klockach w obu systemach nigdzie nie ma drewna.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Drewno moze byc, chodzi tutaj o odleglosc pewnych czesci od takiego materialu latwopalnego, ta lampa siedzi wprost na drewnie a dookola sa elementy ktore pracuja na wysokich napieciach, taki element po kilku latach moze nawet miesiacach moze sie uszkodzic, az strach pomyslec co moze byc. To jest spora lekkomyslnosc, ja sie naogladalem sporo urzadzen ktore byly duzo lepiej konstruowane i zmniejszymi napieciami a byly tam pozary...

kazdy serwisant elektroniki powie to co ja.

Wystarczy tez maly blad w obliczeniach, jakis element zostanie przeciazony pradem a bedzie wysoka temaperatura np w lecie, dodatkowo mamy grzanie lamp...moze byc naprawde malo wesolo. Nie chce straszyc ale takie sa fakty!

Tak na zdrowy rozum, to izolacja kabli tez całkiem nieźle się pali , podobnie jak transformatory ..akryl na obudowie i jeszcze kilka innych materiałów używanych do budowy .

Jaki z tego wniosek...?

Tak na zdrowy rozum, to izolacja kabli tez całkiem nieźle się pali , podobnie jak transformatory ..akryl na obudowie i jeszcze kilka innych materiałów używanych do budowy .

Jaki z tego wniosek...?

Sa pewne zasady konstruowania sprzetow, tak aby prawdopodobienstwo porazenia czy zaplonu bylo minimalne, sa na to odpowiednie normy do ktorych producent MUSI sie stosowac. Transformatory sa certyfikowane, kable i ich izolacja rowniez.

Ta lampa i jej elementy nie moga stac na drewnie z uwagi na stosowanie n.p. zlego izolatora, to juz nie jest bezpieczne porazeniowo n.p nie mowiac o mozliwosci zapalenia sie tego urzadzenia. Jestem tego pewny ze to urzadzenie nie przeszlo by podstawowych pomiarow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.