Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz strumieniowy do 6 tys PLN

filipmpwr

Rekomendowane odpowiedzi

bel canto to tylko konwerter USB/SPDIF

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Drogi !

Czy ja wiem. Komputery to ja mam w pracy, a hifi w domu. M50 to dopracowane urządzenie nie trzeba przy nim grzebać. Ja już wyrosłem z tematów bycia dumnym z tego, że udało mi się rozwiązać jakiś zawiły problem programowo-sprzetowy, czasu szkoda.:)

Komputer pod kontrolą Daphile działa jak dopracowane urządzenie. Zero działań "serwisowych". Tylko on i off i gra muzyka. Sterowanie ze smartfona/tabletu.

Oczywiście ten PC może być wypasiony albo minimalistyczny (tani). Zależy kto co lubi.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

bel canto to tylko konwerter USB/SPDIF

no tak ale to jest czesc transportu - player masz gdziekolwiek. nas albo komp. dokladasz dac oraz kabelki i masz pelny zestaw

Miało być o strumieniowcu. Konwerter sam nie gra, tylko konwertuje z USB na SPDIF

Jak już to strumieniowcem możemy nazwać komp a którego gramy albo NAS. ;-)

Jego port USB czyta tylko FAT32. Trzeba strumieniować wszystko z sieci.

Ze specyfikacji:

Wejście USB (tryb pamięci masowych): •Pendrive FAT16/32

Chyba nawet dysku HDD się nie do podłączyć ...

Czyli rozumiem, że muzyki z pendrive'a na nim nie posłucham? A co jeśli do routera podłączył bym taki magazyn na pliki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Router oczywiście kablem sieciowym do NA8005, plus tablet z aplikacją Marantz AppRemote. Czy coś takiego ma sens?

Ukryta Zawartość

Router oczywiście kablem sieciowym do NA8005, plus tablek z aplikacja Marantz AppRemote. Czy coś takiego ma sens?

Masz już NA8005? Mógłbyś podzielić sie wrażeniami?

Posłuchasz z pendrive, nie posłuchasz z dysku HDD, SSD.

Reszta ma sens.

Octagon jeszcze nie mam, ale sie przymierzam, stąd moje pytania o opinie tego sprzętu.

Piopio: to dla mnie żaden problem. W przypadku gdybym kupił ten dysk sieciowy z dysków HDD i SDD nie będę po prostu musiał korzystać.

Dzięki chłopaki za rady:)

Posłuchasz z pendrive, nie posłuchasz z dysku HDD

Co się z Wami dzisiaj dzieje ? :) A to niby dlaczego nie z HDD ?

Formatuje jako FAT32 i ma cały dysk na Audio - zero problemów.

"Caveats :-

Only usb drives formatted as FAT16 or FAT32 are supported. Unfortunately, NTFS formatted SSD/disk drives cannot be played by the NA8005. If you wish to play from an NAS or SSD/disk drive via your computer, you need to use the internal dac. " cytat z computeraudiophile .

Gość baca5

(Konto usunięte)
Posłuchasz z pendrive, nie posłuchasz z dysku HDD, SSD.

When using a portable USB hard disk drive (HDD) which came with an AC adapter, use that device’s supplied AC adapter.

Kombinujecie z tymi odtwarzaczami plików jak koń pod górę.

Serio :)

Piopio napisał o kompletnym i idealnym rozwiązaniu rozwiązania sieciowego (Daphile + terminal), a tu problemy natury ograniczeń systemu plików jaki dany odtwarzacz obsługuje :D

Dla mnie urządzenie, które ma jakieś swoje wewnętrzne grymasy co do systemu plików które rozpoznaje, to zwyczajna amatorka, chińszczyzna i fuszerka.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

• 2 tygodnie później...

Komputer pod kontrolą Daphile działa jak dopracowane urządzenie. Zero działań "serwisowych". Tylko on i off i gra muzyka. Sterowanie ze smartfona/tabletu.

Oczywiście ten PC może być wypasiony albo minimalistyczny (tani). Zależy kto co lubi.

Piopio - napisz coś więcej o tym Daphile. To jakas dystrybucja linuksowa ? na jakim kompie instalowałeś ? itp

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

• 1 miesiąc później...

Na uwagę zasługuje bardzo dobra aplikacja na ipada, na system android jeszcze nie ma, także kupując Roomplayer+ MUSIMY mieć iphona bądź ipada.

Jestes pewien ze moge uzyc iphona do sterowania Roomplayer + Na stronie Simple Audio pisze:

iPhone app for Roomplayer I and II

An iPhone App is available on the App Store for the older Roomplayer I and II models. This Roomplayer iPhone App is not compatible with the Roomplayer+.

Ale przecież Ty chyba nabyłeś wersję starszą, bez "+".

Napisalem do SA, poszedlem do sklepu, doplacilem i dostalem wersje +.

Widze ze jest na androida wersja beta ze wskazaniem na tableta. U mnie cala idea posiadania streamera jest taka ze nie musze wlanczac kompa a tablet to juz bardziej komp niz telefon. Zapytam w SA moze app na iphon'a juz w drodze :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.