Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam CD23 ktoś chętny?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

na milosc boska,zostaw A300! Potomni nie wybacza :)

Pozostawiając na chwilę na boku autora wątku z jego dylematami, a skupiając się na tym co napisałeś.

Podaj swój typ wzmacniacza do max. 5k, który; nie grzeje się jak piec (klasa A oraz wszelkie lampki - odpadają), jest pozbawiony technicznej maniery, jest szczegółowy, zapewnia dobrą gradację planów, jest w stanie napędzić coś większego od monitorów, spisuje się dobrze przy cichym słuchaniu (sprawa dla mnie istotna) i gra lekko ocieplonym dźwiękiem, tak żeby po 3h moich uszu nie wy***ało w kosmos.

Mówimy o realnych 5k ("dołóż 1k" - nie wchodzi w grę). Na boku pozostają; Grypfon, Devialet, Lavardin, Accuphase, Linn, droższe Naimy, Twój nabytek oraz Moon niestety. Creek Destiny, Cyrus, Rotele, Nady, CA - dla mnie szału nie ma, Meridian - nie, ze względu na obudowę, Krell - nie przepadam, Yamaha z serii 2xxx, Denon serii 2xxx, 20-letnie legendy Nakamichi, Sony, Onkyo itp. - podziękuję.

Pozostaje Roksan (Caspian równolatek MF-a), Audio Analogue Puccini, o ile ten nowy gra jak starsze modele i to chyba tyle. Masz jakieś inne propozycje w tej cenie?

Nie pytam dla bicia piany, tylko z ciekawości. Jak będę miał okazję chętnie posłucham Twojej propozycji (ta wiedza może mi się w przyszłości przydać).

Unison Research Unico Secondo,Unison Research SR1-ciężko ustrzelić z drugiej ręki ale warto się zaczaić,praktycznie jeden jak i drugi spełniają założone wymagania.

l'enfant sauvage

Pozostawiając na chwilę na boku autora wątku z jego dylematami, a skupiając się na tym co napisałeś.

Podaj swój typ wzmacniacza do max. 5k, który; nie grzeje się jak piec (klasa A oraz wszelkie lampki - odpadają), jest pozbawiony technicznej maniery, jest szczegółowy, zapewnia dobrą gradację planów, jest w stanie napędzić coś większego od monitorów, spisuje się dobrze przy cichym słuchaniu (sprawa dla mnie istotna) i gra lekko ocieplonym dźwiękiem, tak żeby po 3h moich uszu nie wy***ało w kosmos.

Mówimy o realnych 5k ("dołóż 1k" - nie wchodzi w grę). Na boku pozostają; Grypfon, Devialet, Lavardin, Accuphase, Linn, droższe Naimy, Twój nabytek oraz Moon niestety. Creek Destiny, Cyrus, Rotele, Nady, CA - dla mnie szału nie ma, Meridian - nie, ze względu na obudowę, Krell - nie przepadam, Yamaha z serii 2xxx, Denon serii 2xxx, 20-letnie legendy Nakamichi, Sony, Onkyo itp. - podziękuję.

Pozostaje Roksan (Caspian równolatek MF-a), Audio Analogue Puccini, o ile ten nowy gra jak starsze modele i to chyba tyle. Masz jakieś inne propozycje w tej cenie?

Nie pytam dla bicia piany, tylko z ciekawości. Jak będę miał okazję chętnie posłucham Twojej propozycji (ta wiedza może mi się w przyszłości przydać).

Zabrzmialo jak 'sprawdzam' przy stole pokerowym.Nie rozumiem intencji.To rzeczywiscie do mnie? Chyba nie,poniewaz piszesz 'o moim nabytku'.

Zabrzmialo jak 'sprawdzam' przy stole pokerowym.Nie rozumiem intencji.To rzeczywiscie do mnie? Chyba nie,poniewaz piszesz 'o moim nabytku'.

Co mam sprawdzać? W tym co napisałem nie ma ukrytych intencji. Nie chodzi mi o jakąś słowną przepychankę, ale zwykłą wymianę doświadczeń. Manley i Talk Electronics Tornado 6 to nie ten zakres cenowy. W tej chwili mam małego MF-a i nie zamieniłbym go na nic innego. Sprzęt się jednak starzeje i może się zepsuć, stąd moje pytanie.

Jak pada 5k, ciche słuchanie i ciepła, analogowa barwa to nawet przy założeniu rynku wtórnego trudno coś znaleźć (już to przerabiałem). Nie pogniewam się jeśli coś zasugerujesz, bez odniesień do tematu wątku. Jak nie zasugerujesz to też nie umrę. Krótko mówiąc pełny luz. :)

Talk seria 6? Pomylka w cyferce:)

A300 jest piecem wybitnym.Wiele osob to wie i jest rownie wybitnie rzadkim gosciem w ofertach gratow uzywanych tak u nas jak i np w UK.Qman,ktory tak wylansowal przedmiot kultu na tym forum w postaci Caspiana musial przyznac wyzszosc 300tki.

Jesli chodzi o Caspiana w mojej opinii-napis maczkiem pod wyjsciami glosnikowymi wszystko wyjasnia-rekomendowane kolumny min 8 ohm.

Poza tym,gdybym czytal dokladniej mysli recenzentow nie stracilbym paru zlotych.

Szkoda,ze na skutek slabej promocji w ogole nie przyjela sie u nas marka AVI.

Ich piec Laboratory Series bylby piecem,o ktorego wskazanie mnie prosisz-tranzystor.

Poza tym,za 5tke wybralbym lampe?

Jakiego MF masz?

Szybki jestem upolowalem nowe wieksze focusy w super cenie .szkoda nie kupic W 110 nieraz brakowalo mi basu .Mysle ze z tym mf bedzie ok tylko cd trzeba zmienic i bedzie gitara

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Jesli chodzi o Caspiana w mojej opinii-napis maczkiem pod wyjsciami glosnikowymi wszystko wyjasnia-rekomendowane kolumny min 8 ohm.

Jakiego MF masz?

Mam małego X-150. Z najmniejszymi podłogowymi Spendorami A3 jest na tyle dobrze, że nie myślę o zmianach. Nie zaszkodzi jednak być w temacie, bo w razie padu ampa byłbym w lesie. Stąd moje pytanie do Ciebie.

Z tym Caspianem to żeś mnie zaskoczył. ;) Do głowy by mi nie przyszło, że ma ograniczenie min. 8Ohm.

Z AVI dotąd się nie zetknąłem. Odwiedziłem ich stronę - zacnie to wygląda. :) Tego typu rzeczy rzadko trafiają się z drugiej ręki, a nawet wtedy ich cena spada umiarkowanie. Mimo to dzięki za info.

Szybki jestem upolowalem nowe wieksze focusy w super cenie .szkoda nie kupic Mysle ze z tym mf bedzie ok tylko cd trzeba zmienic i bedzie gitara

Kurcze tempo masz niesamowite. Rozumiem Cię dość dobrze, bo jak swojego czasu wachlowałem kolumnami to jeden kurier wychodził, a drugi wchodził (nie przesadzam). ;) Przy okazji nauczyłem się jednej rzeczy, jak coś kupuję to biorę np. wzmacniacz pod pachę i jadę posłuchać kolumn. To nie to samo co w domu, ale zawsze coś. Firma niby ta sama. Obyś trafił.

mysle nad nimi wciaz bo okazja niesamowita ale zabija mnie basem w moich 18.5m2,do rana musze dac znac bo znowu kolejka chetnych na nie.Odsluchac nie ma jak -za daleko.Ale to jest ciezki temat....to cale audio

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

• 1 miesiąc później...

Jestem nowy więc witam wszystkich. Mam Arcam cd92 i A80 do tego kolumny rubicon najwyzszy model ten z wstegowymi głosnikami wysokotonowymi co i tak jest najłabszym punktem zestawu wiem o tym bo ostatnio kupiłem słuchawki sennheisser momentum i dopiero to zagrało:) chociaż góra w nich w porównaniu z głośnikami wstęgowymi jest mocno ograniczona.

Ale ja nie o tym. gdybym chciał zrobić upgrade cd-ka to jakie klamoty musiałbym w nim zmienić?

Wiem,że żeby cały zestaw z kolumnami zagrał lepiej to muszę zmienić kolumny o kilka półek do góry.

pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.