Skocz do zawartości
IGNORED

pioneer Pd-91

cezar504

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

na obu aukcjach, zakończonych sprzedażą, był sprzedawany ten sam CD.

:)

na obu aukcjach, zakończonych sprzedażą, był sprzedawany ten sam CD.

:)

to tylko te same fotki, ale odtwarzacz pewnie inny;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nigdy nie będziesz miał pewności i tak naprawdę żadnych dowodów (oprócz panów adminów z alegro) kto licytuje, czy aukcja jest podstawiona czy faktycznie jest zainteresowanie towarem.

Pewności może mieć nie będę na 100%, bo Allegro skutecznie o to zadbało ukrywając nicki licytujących w aukcjach

oraz przenosząc je do archiwum po miesiącu od zakończenia. Jest to pewna niedogodność w śledzeniu historii sprzętu,

ale złota zasada kupowania na Allegro mówi, że jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, to niema żadnych wątpliwości.

Staram się jej trzymać i póki co nieźle na tym wychodzę, nie licząc paru wpadek sprzed lat, kiedy jeszcze byłem tak samo naiwny

jak niektórzy tutaj po dziś dzień chyba są albo przynajmniej starają się sprawiać takie wrażenie.

Zerknij, niedawno poszedł CD grundisia za trójkę - wartało?

Zerknij, niedawno powstał Klub Miłośników Starych Grundigów - zaglądałeś?

Przewiń sobie do początku, opuść pierwsze trzy strony "wprowadzenia", przeczytaj dziesięć kolejnych

i znajdź trzy szczegóły poza nazwą marki w tytule różniące ten klub od klubów Sony ES czy Sansui

sztandarowych przykładów na to jak się wskrzesza stare umarlaki i z dowolnego byle gówna robi obiekt westchnień i pożądania.

Mnie to w ogóle nie rusza, ani bzdety które tam sobie chłopaki wypisują, ani ceny na aukcjach, gdzie sami od siebie to "kupują".

Oczywiście pewności nie mam, ale jeśli o mnie chodzi, to nie jest mi ona do niczego potrzebna, bo za długo tutaj siedzę. I tyle :)

Już raz w innym wątku komuś udowodniłem jak w czarodziejski sposób jakiś stary wzmacniacz Grundiga podrożał bodaj trzykrotnie

na przestrzeni chyba dwóch lat, o ile mnie pamięć nie myli. Modelu w tej chwili nie pomnę, ale symbol podobny do tego cedeka.

Naprawdę już nie chce mi się w tej chwili tego szukać godzinę tylko po to, żeby mi ktoś napisał, że "okazje jak widać się trafiają".

Tak, już wiem, wszystkie runchle są warte tyle ile kosztują, a te które znajdę za połowę kretyńskiej ceny, to "okazje" które się trafiają.

No i dobra. Dla was to okazje, a dla mnie realna rynkowa wartość i do usranej śmierci będziemy się przekonywać kto ma rację.

Później będzie Nakamichi, Kenwood, Onkyo, Hitachi, Luxman i czterysta ton bezwartościowego złomu, który nagle zyskał status kultowego,

bo jakiś pacan go sobie wystawił na Allegro za dwadzieścia pięć tysięcy, a szwagier z drugiego konta to od niego niby kupił.

Chcecie wierzyć w takie historyjki, to sobie wierzcie, ale może w końcu ktoś się pokusi o odpowiedź na moje pytanie główne:

dlaczego przed rokiem 2008 większość tych gruchotów leżała odłogiem i obrastała kurzem, bo nikt na to nawet nie spojrzał,

a teraz to są bóg wie jakie rarytasy w trzykrotnie wyższych cenach i nagle wszyscy je sobie polecają, bo takie są "zacne".

Aukcje które przytoczyłem mają status "verkauft" czego zapewne nie trzeba tłumaczyć.

Kolego jak znajdę chwilę czasu, to może jeszcze odszukam w mojej skrzynce mailowej link do aukcji na ebay.de

w której jakiś kolo z Niemiec sprzedawał moje własne kolumny wystawione przeze mnie na Allegro.

Zapewne nie trzeba tłumaczyć, gdzie sobie można wsadzić te wszystkie linki do zachodnich portali.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

odszukam w mojej skrzynce mailowej link do aukcji na ebay.de

w której jakiś kolo z Niemiec sprzedawał moje własne kolumny wystawione przeze mnie na Allegro.

Zapewne nie trzeba tłumaczyć, gdzie sobie można wsadzić te wszystkie linki do zachodnich portali.

Tam gdzie i link do aukcji z Twoimi kolumnami.

Nie no pewnie na ebay.de sami Polacy i kombinatorzy powiązani z audiostereo.pl hahaha :D

Jakby to forum w ogóle cokolwiek znaczyło

Zerknij, niedawno powstał Klub Miłośników Starych Grundigów - zaglądałeś?

Przewiń sobie do początku, opuść pierwsze trzy strony "wprowadzenia", przeczytaj dziesięć kolejnych

i znajdź trzy szczegóły poza nazwą marki w tytule różniące ten klub od klubów Sony ES czy Sansui

sztandarowych przykładów na to jak się wskrzesza stare umarlaki i z dowolnego byle gówna robi obiekt westchnień i pożądania.

Mnie to w ogóle nie rusza, ani bzdety które tam sobie chłopaki wypisują, ani ceny na aukcjach, gdzie sami od siebie to "kupują".

Oczywiście pewności nie mam, ale jeśli o mnie chodzi, to nie jest mi ona do niczego potrzebna, bo za długo tutaj siedzę. I tyle :)

Tak, sam zbieram grundigi. Inne też.

Musze Ci zadać konkretne pytanie: czy miałeś kiedyś okazję posłuchać zestrojonego zestawu GAT?

Nie no pewnie na ebay.de sami Polacy i kombinatorzy powiązani z audiostereo.pl hahaha :D

Jakby to forum w ogóle cokolwiek znaczyło

Skoro nic nie znaczy, to po kiego wała się na nim produkujesz pod co najmniej trzema nickami jednocześnie?

Hahaha, jestem nienormalny i mam paranoję, a discomaniac71, Bald I Accu reklamujący te same rupiecie przed sprzedażą, to pewnie tylko mi się przyśnili hahaha.

Moje własne kolumny wystawione na zagranicznym portalu przez jakiegoś palanta też mi się przyśniły, bo kto tam w Niemczech kojarzy co to jakieś tam Allegro

Napisz coś jeszcze, to może razem się pośmiejemy. Na przykład opowiedz nam tu wszystkim za ile kupiłes swojego PMA-1560 a za ile później go sprzedałeś.

Hahaha?

Wystawiłem na Allegro swoje prywatne kolumny. Nie żadne rzęchy za cztery stówy, tylko Electry 1027Be za ponad dwanaście koła.

Dwa dni później pisze do mnie facet zdziwiony faktem, że te same kolumny z tymi samymi zdjęciami, które własnoręcznie robiłem

stoją do kupienia na ebay.de i podał mi link do tej aukcji pytając co ja na to. Przez jakiegoś palanta, który według Ciebie nie wie co to Allegro

musiałem się tłumaczyć przed obcymi ludźmi z tego, że moje kolumny są naprawdę moje, a moja aukcja to nie jest żaden szwindel.

Czwartego dnia zdjąłem ogłoszenie z Allegro, bo to nie miało żadnego sensu. I co tak Cię bawi? Że w Niemczech nie wiedzą co to Allegro?

Faktycznie hahaha za takie pojęcie o świecie.

Tylko grzecznie pytam...

Nie, nie słuchałem.

I co to zmienia w kwestii magicznego wzrostu wartości tych klocków 20 lat po zakończeniu ich produkcji?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Proszę o dowody na reklamowanie przez osobę o nicku Bald czegokolwiek wraz z linkami do aukcji w sieci lub ogłoszeń na portalach branżowych. A może powiesz nam wszystkim jak to się stało że w ciągu tak krótkiego czasu sprzedałeś na Allegro kilka par kolumn JM Lab? Były też QBA i inne. Ale nie bój się. Nie jestem dla ciebie konkurencją. Nie zajmuję się handlem.

Wiesz handlarze mają swoją mentalność. Swego czasu rozmawiałem mailowo z człowiekiem o nicku bartek_usa lub baskers (nie pamiętam) i miał takie samo podejście jak ty. Wszyscy byli winni ale on był krystalicznie czysty.

Nie słuchałeś GAT. A piszesz, że z dowolnego byle gówna robi obiekt westchnień i pożądania...

A może miałeś chociaż jakiś wybrany element - kolumny, wzmak, CD?

Nie licz na to. Czasem zastanawiam się co on tutaj robi. Mało słyszał, niewiele wie ale komentuje, ocenia i wartościuje obrażając przy okazji innych bo dowodów na to o co ludzi oskarża nie ma.

Nie licz na to. Czasem zastanawiam się co on tutaj robi. Mało słyszał, niewiele wie ale komentuje, ocenia i wartościuje obrażając przy okazji innych bo dowodów na to o co ludzi oskarża nie ma.

Jeszcze nie wiem co kolega parantulla uważa dobre brzmienie oraz jakie są jego gusta i upodobania. Próbuję się dowiedzieć.

Nie słuchałeś GAT. A piszesz, że z dowolnego byle gówna robi obiekt westchnień i pożądania...

A może miałeś chociaż jakiś wybrany element - kolumny, wzmak, CD?

Miałem przez jakiś czas Grundig Box 1500a Pro

Całkiem niezłe, nie powiem że nie, tylko nadal nie widzę związku tej dyskusji z cenami.

1500a można było taczkami kupować po 300-400zł, później ich cena wzrosła do 600zł

i może nie byłoby o czym w ogóle mówić, gdyby nie to, że na własne oczy widziałem

jak ludzie je kupowali po 1.000-1.200zł za parę w średnim stanie.

Proszę o dowody ...

A co to koncert życzeń?

Poza tym nudny już jesteś z tymi dowodami. Masz dwie poprzednie strony pełne dowodów, jeszcze Ci mało?

.A co to koncert życzeń?

Wiesz koledzy daliby ci po zębach za takie zachowanie. Dlatego wolisz forum.

Konrad nie ma co dyskutować. Sam widzisz jaki to jest "poziom". Marny handlarzyna węszący wszędzie wokół konkurencję.

Ja kilka lat temu rożne Professionale kupowałem za kwotę od 500 do 800 zł.

Niedawno sprzedałem 850 prof bez maskownic za 500 zł, a 1500 prof w niemal idealnym stanie za 800 zł. A obecnie w takich cenach są do kupienia bez żadnej łaski. Ważny jest stan kolumn.

Z tych zestawów GAT można wyciągnąć zajebistą barwę, spójność i emocje. W sprzęcie za 30 koła kupisz ułamek tych cech, a naprawdę nie dla każdego liczą się waty, chromy na gałkach i audiofilskie logo. Naprawdę polecam Ci przesłuchać kompletnego zestrojonego zestawu, a nie połączonego na pałę sprzętu.

A ze swoimi Focalami to raczej wtopiłeś. To się w ogóle nie sprzedaje - ogólnie w zakończonych nikt tego nie kupuje. Wiem, że trudno to przełknąć, bo nowe były za 25 koła, a dzisiaj nikt nie da nawet dychy, a tak naprawdę pewnie wartują jeszcze mniej.

Wiesz koledzy daliby ci po zębach za takie zachowanie.

O boże, Twój ostatni argument jak zwykle w sytuacjach, gdy innych nie masz.

Twoje dwa metry i sto kilo wagi. Chętnie byś o tym wspomniał, co nie? Śmiało, nie krępuj się.

Już i tak nie ma na tym forum nikogo, kto brałby serio Twoje żałosne zapewnienia, że discomaniac71, Accu i Bald, to nie jest jedna i ta sama osoba.

Z tych zestawów GAT można wyciągnąć zajebistą barwę, spójność i emocje. W sprzęcie za 30 koła kupisz ułamek tych cech, a naprawdę nie dla każdego liczą się waty, chromy na gałkach i audiofilskie logo. Naprawdę polecam Ci przesłuchać kompletnego zestrojonego zestawu, a nie połączonego na pałę sprzętu.

Być może kiedyś, nie mówię nie.

A ze swoimi Focalami to raczej wtopiłeś. To się w ogóle nie sprzedaje - ogólnie w zakończonych nikt tego nie kupuje. Wiem, że trudno to przełknąć, bo nowe były za 25 koła, a dzisiaj nikt nie da nawet dychy, a tak naprawdę pewnie wartują jeszcze mniej.

E tam wtopiłeś od razu :)

Wystawiłem je na giełdzie hi-fi i poszły w trymiga.

Tylko że to było z pięć lat temu, teraz sprzedać za dychę w sklepowym stanie, to sukces.

Generalnie to bardzo słabe kolumny jak na cenę, którą trzeba za nie zapłacić i jeśli komuś się chce, to może sobie sprawdzić,

że zawsze otwarcie o tym pisałem, tak więc żaden Bald nie może mi niestety zarzucić, że coś tutaj reklamuję albo sprzedaję.

Marny handlarzyna węszący wszędzie wokół konkurencję.

Wpisz to sobie w stopkę, tylko jeszcze zmień "konkurencję" na "frajerów do wydojenia" i będzie git.

Dałem ci tylko do zrozumienia że takie zachowanie jak twoje w realnym świecie nie jest tolerowane. Wmawianie komuś czegoś czego nie zrobił w sytuacji kiedy samemu nie ma się czystego sumienia. Moją uwagę na temat kilkunastu par kolumn które sprzedawałeś na Allegro zręcznie pominąłeś.

I jeszcze jedno: nigdy nikomu nie grożę. Zwykle dwa, trzy kroki w tył. Jednak bardzo nie lubię pieniaczy.

Dałem ci tylko do zrozumienia że takie zachowanie jak twoje w realnym świecie nie jest tolerowane. Wmawianie komuś czegoś czego nie zrobił w sytuacji kiedy samemu nie ma się czystego sumienia. Moją uwagę na temat kilkunastu par kolumn które sprzedawałeś na Allegro zręcznie pominąłeś.

O czym Ty człowieku w ogóle mówisz?

Kolumn które sprzedawałem na Allegro nie było kilkanaście par, tylko kilkadziesiąt, jeśli chodzi o ścisłość.

A teraz znajdź chociaż jeden mój wpis reklamujący którekolwiek przed ich sprzedażą. Potem wróć i przeproś.

A propos kolumn, to kto pamięta po ile powiedzmy pięć lat temu chodziły Infinity R-90? Podpowiem: 4.000-4.500zł w zależności od wykończenia.

Jakieś dwa lata temu nagle ludzie zaczęli je wystawiać po 8.000-10.000zł w zależności od wykończenia. Obecnie stoją po ok. 6.000zł

Teraz niech każdy sobie wpisze model tych kolumn w forumową wyszukiwarkę i uczciwie mi tutaj napisze, że wahania kursu nie mają związku z forum.

Czekam z niecierpliwością. I nie dotyczy to wcale tylko naszego Allegro, bo pierdolec cenowy związany z tymi paczkami jest wszędzie taki sam.

disco niepotrzebnie się zapętlił w tego balda, wcześniej w accu - głupio pewnie z tego wyjść, ja to mogę nawet zrozumieć

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

disco niepotrzebnie się zapętlił w tego balda, wcześniej w accu - głupio pewnie z tego wyjść, ja to mogę nawet zrozumieć

Niezaleznie od nicka zawsze pozostaje soba, wiec trudno zrozumiec po co te trzy wcielenia?

Po to żeby dyskutowac sam z soba? Kolejki sie już skończyły ;-) (na szczęście)

parantulla mówiąc kolokwialnie wali mnie to co i komu sprzedajesz ale odpierwiastkuj się od ludzi którzy są Bogu ducha winni. Masz problemy ze sobą to zacznij szydełkować.

Od mniej więcej 5-6 lat temat PD-75 mnie nie interesuje.

5-6 lat temu powiadasz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kończ waść wstydu oszczędź.

Ukryta Zawartość

Przeczytaem sobie caly watek, o co ten caly bol dupy za mprzeproszeniem parantulla

W czasach kiedy produkuje sie nic nie warte gowno w kosmicznych cenach oraz ogolnie kiedy jakosc elektroniki drastycznie spadla ja osobiscie rowniez wybieram sprawdzony sprzet uzywany i nie ma w tym nic dziwnego ze drozeje.

Podstawa jest znajomosc tego sprzetu, jego mocnych stron, aspektów technicznych itp

Nie kazdy sprzet 20 letni jest zlomem, to ze teraz taki wzmacniacz czy CD mozna kupic za 500 czy 1500zl nie oznacza ze to jest budzetówka, w latach produkcji takie sprzety byly bardzo drogie, nawet uwzgledniajac obecne place ciezko byloby kupic taki sprzet za gotówke, a prosze pamietac jakie byly place 20 lat temu w Polsce.

Poruszalem temat wielokrotnie przy okazji doboru wzmacniacza, kiedys sprzet audio wygladal jak sprzet audio a nie jak pusta w srodku zabawka, prosze zajrzec to obojetnie jakiego wzmacniacza nowego w cenie do ok 4-5tys, pustka, niejednokrotnie tunery sa lepiej w srodku zbudowane niz takie wzmacniacze. Dotyczy to rowniez sprzetu 10 letniego poniewaz ogolny spadek jakosci zaczal sie mniej wiecej po 2000 roku.

Dlatego preferuje 20 letni sprzet uzywany takich firm jak denon, pioneer, sony, yamaha i innych ktore dla was sa postrzegane jako budzetowki lub sprzet smieciowy, oczywiscie kazdy producent ma lepsze i gorsze modele jednak nigdy nie produkowal gowna w blyszczacym pudelku, sprzet byl wyceniony wedle tego co soba prezentowal.

Za 10 lat Sony TA-F770ES z pewnoscia bedzie znacznie drozszy, moze nawet wykroczy poza 2500zl ale wciaz beda to pieniadze warte wydania.

Przeciez nawet za 2x tyle nie kupisz wzmacniacza nowego ktory bedzie godnym konkurentem dla takiego soniaka.

Niech ten pioneer pd 91 kosztuje nawet 2 tysiace, jesli za 2 tysiace nie znajdziesz lepiej brzmiacego odtwarzacza to w czym problem? jesli laser jest w dobrej kondycji to podziala z pewnsocia dluzej niz nowy cd za te pieniadze, emisje lasera mozna zmierzyc chociaz i bez pomiaru mozna w dosc latwy sposob oszacowac kondycje, lasery nie padaja z dnia na dzien.

Jakis czas temu przesluchalem sporo nowego sprzetu audio w cenie do 4 tys. Zaden wzmacniacz nie dorównal staremu Sony TA-F570ES ktorego przy dobrych wiatrach mozna kupic za 500zl, chociaz w mojej ocenie jest wart wiele wiecej

I nie jestem handlarzem, nie sprzedalem zadnego klocka sony, ja te sprzety kupuje, konserwuje i stoja sobie dla potomnych aby pamietali jak kiedys robilo sie sprzet audio.

Za 10 lat Sony TA-F770ES z pewnoscia bedzie znacznie drozszy, moze nawet wykroczy poza 2500zl ale wciaz beda to pieniadze warte wydania.

Przeciez nawet za 2x tyle nie kupisz wzmacniacza nowego ktory bedzie godnym konkurentem dla takiego soniaka.

Ty sobie chyba żarty stroisz, za tego Sony? przecież to jest przeciętny wzmacniacz, ja mam za 2500zł choćby Acupphase E-206...noł koment, nie mówiąc, że za ok.3tyś z używanych można mieć dużo młodszego Roksana Caspiana po co mi ten Sony? za 2,5tyś dobre sobie, oby tak dalej...

A co w tym Accu 206 jest nieprzeciętnego w stosunku to tego Soniaka 770 co jest przeciętny? Bardzo proszę o uzasadnienie.

Znalazłem i Roksana - także proszę o wyjaśnienie

Ukryta Zawartość

post-14987-0-78564900-1403368288_thumb.jpg

post-14987-0-03568900-1403369276_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parantulla mnie rozbraja:)

Jeśli chcesz i możesz (w zasadzie każdego namawiam) - kup sobie R 90 w Niemczech. To 800-1200 euro , w zależności od stanu i "widzi mi się" oferenta.

Oczywiście, cena ewoluuje, raz w dół, raz w górę. Ale biorąc pod uwagę, że kupił i przywiózł je gość z Krakowa czy z Olsztyna - ma 500 i nieraz dużo więcej km tylko do granicy. Do tego dolicz ca 1000 km w samych Niemczech (90% znajduje się w Zachodnich Landach). Ponoć umiesz liczyć? Tymczasem, przeważnie się ośmieszasz:) I tyle...

A to mój kolejny"konik" od środka (oryginał kurz!).

Co tam Caspian, czy Sony:)

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.