Skocz do zawartości
IGNORED

High End-owe, markowe odtwarzacze, transporty plików.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

BTW - TRINITY DAC wird nicht mehr produziert. !

Może wejdzie nowy ?

TRINITY SUPER EXTRA LIMITED APPROVED BY NASA DAC ;)

Czyżby kolejna marketingowa bańka pękła ?

A oni cos potrafią?

Grać potrafią i to nawet nieźle ale co jeszcze ponad to tego nie wiem.

E tam NASA ;) By Arton&Stasiop!

Grać potrafią i to nawet nieźle ale co jeszcze ponad to tego nie wiem.

Wywoływac nirwanę!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja tylko zauważam,ż ten "postęp" to marketingowy bełkot,powodujący u ludzi nieracjonalne zachowania,polegające na słuchaniu kabli LAN, USB,dysków HDD,czy też w końcu audiofilskich routerów. To jest ślepa uliczka i wielu o jej mur szybko się rozbije,tylko najpierw producenci kabli LAN muszą się trochę nachapać-katastrofa.

BTW - TRINITY DAC wird nicht mehr produziert. !

Nie wiem jaki masz interes podawac nieprawdziwe informacje dotyczace sprzetu ktory jest ciagle w produkcji i dobrze sie sprzedaje... No coz trolle tak maja ;( lepiej cie poprostu lekcewazyc, skoro moderacja nie reaguje na twoje wyczyny.

Ja tylko zauważam,ż ten "postęp" to marketingowy bełkot,powodujący u ludzi nieracjonalne zachowania,polegające na słuchaniu kabli LAN, USB,dysków HDD,czy też w końcu audiofilskich routerów. To jest ślepa uliczka i wielu o jej mur szybko się rozbije,tylko najpierw producenci kabli LAN muszą się trochę nachapać-katastrofa.

Wreszcie ktoś cos rozsądnego napisał :))

Dodałbym jeszcze tu kable USB!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wywoływac nirwanę!

U mnie nie wywołał ale ja jestem staromodny i pierdyliony kHz czy MHz do mnie nie przemawiają. ;)

Ale grał na dobrym poziomie, porównywalnym z kilkoma innymi dac - ami.

Rzecz gustu i preferencji.

Nie wiem jaki masz interes podawac nieprawdziwe informacje dotyczace sprzetu ktory jest ciagle w produkcji i dobrze sie sprzedaje... No coz trolle tak maja ;( lepiej cie poprostu lekcewazyc, skoro moderacja nie reaguje na twoje wyczyny.

Staszek spokojnie . Kol BoDeX ma całkowitą rację.

Proponuję odszczekać ... i ładnie przeprosić ;)

Ja tylko zauważam,ż ten "postęp" to marketingowy bełkot,powodujący u ludzi nieracjonalne zachowania,polegające na słuchaniu kabli LAN, USB,dysków HDD,czy też w końcu audiofilskich routerów.

Nie tylko sluchania...mozna tez mierzyc. Sens to jednak ma...to pcha postep i jakosc odtwarzania dzwieku w gore, powoli ale jednak pcha. A ze na tej drodze mozemy zobaczyc tez czesto kroki w tyl to tez sprawa drogi ktora nie jest prosta ale wyboista, ale prowadzi do celu prowadzi ;)

Staszek spokojnie . Kol BoDeX ma całkowitą rację.

Proponuję odszczekać ... i ładnie przeprosić ;)

Skad te informacje?

TRINITY DAC wird nicht mehr produziert. !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na dole strony.

Ale pech ... najlepszy DAC na świecie i koniec produkcji ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ostatnio nie nadazal z zamowieniami wiec nie wiem czemu mialby nie produkowac urzadzenia ktore jest poszukiwane?

Jest napisane na ich stronie.

To dotyczy starego Trinity DAC-a ktory nie jest juz produkowany :)

Z tego co mi wiadomo na nowy sie czeka i jest wiecej chetnych niz gotowych urzadzen ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To dotyczy starego Trinity DAC-a ktory nie jest juz produkowany :)

Z tego co mi wiadomo na nowy sie czeka i jest wiecej chetnych niz gotowych urzadzen ;)

Może jest tak jak piszesz.

Na ich stronie trudno się połapać ;)

Ciekawe czym różni się nowy dac od starego ? Oczywiście poza wyższą ceną? ;)

Ciekawe czym różni się nowy dac od starego ? Oczywiście poza wyższą ceną? ;)

To zupelnie nowa koncepcja oparta o bardzo nowatorskie rozwiazania w kazdym aspekcie. No oczywiscie nie liczac zasilaczy impulsowych...;) Tylko ze mozna i to zrozumiec poniewaz DAC pobiera duze ilosci pradu, konwencjonalne wiec zasilacze to bylaby duza dodatkowa pewnie skrzynia.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie tylko sluchania...mozna tez mierzyc. Sens to jednak ma...to pcha postep i jakosc odtwarzania dzwieku w gore, powoli ale jednak pcha. A ze na tej drodze mozemy zobaczyc tez czesto kroki w tyl to tez sprawa drogi ktora nie jest prosta ale wyboista, ale prowadzi do celu prowadzi ;)

Wielu audiofilów nie rozróżnia zapisu 44.1 od mp3,cały ten postęp to lipa. Za dwadzieścia parę złotych kupuję "japońskie"wydanie Siesty Miller/Davis i nie mogę się nasłuchać,kupuję też np.Sonny Rollinsa z lat 50-tych i nie dowierzam jak to gra. Masa muzyki i muzykalności. Galwaniczne USB mnię powiewa,tym bardziej,że okazuje się,że na kabel z drukarki można założyć jakiś filtr i podobno goni do budy wszystkie dotychczasowe hajendy,ech szkoda gadać. Słuchanie kabli LAN to choroba.

Za dwadzieścia parę złotych kupuję "japońskie"wydanie Siesty Miller/Davis i nie mogę się nasłuchać

No dobry przyklad wlasnie Siesta bardzo dobrze brzmi z pliku, CD-playery nie pokazuja warstw muzycznych tej plyty.

Wielu audiofilów nie rozróżnia zapisu 44.1 od mp3,cały ten postęp to lipa.

No troche masz w tym racji, ale na najwyzszych polkach slychac jednak ten postep, na nieco nizszych masz racje, jest jak piszesz ;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Stasiu wejdź no chłopcze na stronę Trinity i sobie przeczytaj a potem przeproś grzecznie BoDeX'a za to, że bezmyślnie wypisujesz bzdury na temat o którym nie masz pojęcia.

No coz trolle tak maja ;( lepiej cie poprostu lekcewazyc, skoro moderacja nie reaguje na twoje wyczyny.

Potrzeba kilkunastu minut aby zebrać twoje trolowanie do kupy - steki bzdur okraszone zarumiałym tonem

nawiedzonego pseudo fachowca ze szklaną kulą. To śmieszne, bo jesteś tutaj taką maskotką i większości

nie przeszkadzasz - rozbawiasz jedynie, nakreślając granice absurdu do których wszystkim bardzo daleko.

Ale wstrzymam się, szkoda mi czasu - tobie, na odszczekanie i magiczne słowo, zostało go niewiele ...

Stasiu wejdź no chłopcze na stronę Trinity i sobie przeczytaj a potem przeproś grzecznie BoDeX'a za to, że bezmyślnie wypisujesz bzdury na temat o którym nie masz pojęcia.

Juz pisalem to co jest na stronie dotyczy skonczenia produkcji starego DAC-a Trinity nowy ma sie jak najbardziej dobrze. Przepraszac a nibyc za co przeciez nie od dzis wiadomo ze Bodex to troll i zdania nie zmienie! Ciagle daje dowody swojego trollingu np w powzyszym poscie i wielu wielu innych. Zapytajcie na czym slucha bedziecie wiedziec...;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

> Stasiop

Po pierwsze, zaatakowałeś BoDeX'a zupełnie bezzasadnie mimo iż podał informację ze strony Trinity która widnieje na pierwszej stronie,

po drugie, nie mając o faktycznym stanie rzeczy pojęcia utrzymywałeś, że Trinity DAC "jest w ciągłej produkcji i dobrze się sprzedaje" czym minąłeś się z radykalnie z prawdą,

po trzecie, "... nie od dziś wiadomo ze BoDeX to troll ..." nawet gdyby było to prawdą (a moim zdaniem nie jest) to za chamski atak należą się słowa przepraszam niezależnie od okoliczności,

po czwarte, bądź że w końcu mężczyzną a nie wsiowym głupkiem i jak się mylisz to miej odwagę się do tego przyznać,

po piąte, jeśli nie przeprosisz BoDeX'a to sam za chwilę będę wnioskował do moderacji by Cię zbanowano w tym wątku.

Fachowcu od siedmiu boleści i zestawu "Singer-a" - gdybyś wiedział cokolwiek o zakończeniu produkcji Trinity, to

piał byś na forum o nowym cudzie z kosmiczną technologią od dawna. Niestety, jesteś bajkopisarzem i zwykłym trolem

z mocno skrzywioną konstrukcją i tendencją do narcyzmu. Sugerowanie jakobyś posiadał wiedzę z firmowej kuchni

nie warto nawet komentować ... to stek bzdur wyssanych z brudnego palca i przerobiony przez chory umysł, który

od dawna wyczynia takie cuda, że to już nawet nie jest zabawne ... to jest po prostu chore ! Otrzeźwiej człowieku !

To Ty masz Vittorio zle informacje :)

Zreszta napisz do Dietmara, z pewnoscia odpisze i potwierdzi to co mowie ;) Nie wyrabia z zamowieniami - taka jest prawda, ale co boli nie? ;)

Zreszta sa fora ktore sledze, gdyby cos takiego mialo miejsce juz dawno by pisali, dodatkowo mam informacje z prywatnych zrodel ;) ale nie bede przekonywal niech bedzie - Trinity DAC nie jest w produkcji :D

A Bodex, sam widzisz i ocen okiem rownosci kim jest koles na tym forum i co wypisuje, chyba nie musze przekonywac przeciez, wystarczy poczytac powyzsze posty :D Jest tam jakas merytoryka? :D No chyba ze jest i sie nie znam ? :D

A z tym wsiowym to mnie rozbawiles w swoim kontekscie :D Ja lubie polska wies tak na marginesie ;)

Co za bzdury tu wypisujecie.

Trinity DAC którego wpis dotyczy, to konstrukcja z 2004 roku, o charakterystycznym, trójkątnym kształcie:

dac_quer.png

Jest nawet zdjęcie na stronie aby nie było wątpliwości, czego ta informacja dotyczy.

Od 2013 roku w produkcji jest zupełnie nowy Trinity DAC, którego posiadam:

RTEmagicC_dac_oszilator_rechts_01.png.png

To dwa zupełnie inne urządzenia, które łączy chyba tylko zastosowanie DACów BB1704 oraz opatentowanego układu 'analogowego oversamplingu', pod nazwą Lianotec.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o nie zastępowanie dyskusji merytorycznej przytykami natury personalnej, bo będziemy zmuszeni do interwencji regulaminowej. Już pojawiło się kilka zgłoszeń na panel na bieżący wątek. Nie zmuszajcie nas do rozdawania "nagród". Naprawdę, można dyskutować rzeczowo, bez konieczności wycieczek personalnych.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

> Elberoth

Przecież nikt nie kwestionuje tego, że tekst ze strony Trinity o zaprzestaniu produkcji DAC'a dotyczy tzw. trójkątnego DAC'a, a nie najnowszego prostokątnego,

chodziło tylko o fakt zakończenia produkcji DAC'a który podał BoDeX za co został zaatakowany przez Stasiopa bez zastanowienia i sprawdzenia czego ta informacja dotyczy.

Przecież nikt nie kwestionuje tego, że tekst ze strony Trinity o zaprzestaniu produkcji DAC'a dotyczy tzw. trójkątnego DAC'a, a nie najnowszego prostokątnego,

chodziło tylko o fakt zakończenia produkcji DAC'a który podał BoDeX za co został zaatakowany przez Stasiopa bez zastanowienia i sprawdzenia czego ta informacja dotyczy.

Vittorio NIE MANIPULUJ przeciez wiadomo ze rozmowa nie dotyczy urzadzen historycznych i obecnych trupow. Wiadomo ze chodzilo o wspolczesnie produkowany DAC a jesli Bodex nie mial rozeznania w temacie, ktory jest ktory to tym bardziej jego wpis nalezy uznac jako KLASYCZNY przyklad trolling forumowego, no wiec...? ;) gdzie przeprosiny Twoje i Bodexa? :D

no coz, bylem b zdziwiony, ze to koniec TRINITY- tak wynikalo z waszych ost. wpisow, ale jednak to bzdura- i tu stasiop mial racje, generalnie zauwazylem, ze niektorzy maja jakis problem z tym dackiem, prawie nikt go nie sluchal, a tak wielu ma tak wiele do powiedzenia na jego temat

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Podejrzewam, że pecet zaopatrzony w stareńką RME HDSP 9632 za półtora tysiaka, jest w stanie rozgonić całe to towarzystwo.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Poczekam na stosowny moment a biorąc pod uwagę Twoje zapędy do fantazjowania nie będę zbyt długo czekał.

Granicę właśnie przekroczyłeś (chyba za blisko niej rezydujesz).

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Podejrzewam, że pecet zaopatrzony w stareńką RME HDSP 9632 za półtora tysiaka, jest w stanie rozgonić całe to towarzystwo.

I tak pewnie będzie,pamiętam jak sam parę lat temu zachłysnąłem się plikami,pamiętam nawet,że trochę Ci wtedy dogryzałem,choć Twoje argumenty były bardzo logiczne i dziś z tego powodu jest mi najzwyczajniej wstyd. Myślałem wtedy,że jak zbuduję referencję analogową wokół SME a dogital wokół transportu plików i daka to obie drogi będą prowadzić do raju-zonk,plików nie byłem w stanie słuchać po odsłuchu czarnych placków i bardzo szybko przeprosiłem się z fizycznym nośnikiem,napędem CD i tym tragicznym i beznadziejnym coaxem,który przy USB,a tak też gram, brzmi jak Callas przy Sośnickiej,sorry taka jest moja perspektywa:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.