Skocz do zawartości
IGNORED

Kate Bush ze "smokiem" - jaka to płyta?

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie mgliste wspomnienie z dzieciństwa... Mama puszczała mi z gramofonu płytę Kate Bush, na której co jakiś czas w tle (i między utworami) pojawiał się taki jakby wyjący "smok" (a może jakiś morski waleń?). Tak to przynajmniej zapamiętałem jako dziecko. Teraz, po trzydziestu kilku latach zapragnąłem wrócić do tej płyty (też z gramofonu), ale za nic nie jestem sobie w stanie przypomnieć tytułu albumu ani jego okładki. Czy możecie mi pomóc? Mama jest przekonana, że to było "Never For Ever" i kupiła mi nawet tę płytę na urodziny. Ale smoka tam nie ma...

nic dodać nic ująć

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajna historia. Przy okazji ciekawa sprawa jak mocno muzyka słuchana w bardzo wczesnej młodości zapada w pamięć - żeby nie powiedzieć odciska piętno :)

---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.