Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

A za chamów to jeszcze mu ktoś podziękuje. Kto Mieciem wojuje od Miecia zbierze.

Tradycyjne straszenie, pisałem o tym neomamutowi (jaskinia itd...).

masza, pytałem o lepsze określenie opisanego przez (min.) parantullę postępowania. Inne zaobserwowane przez Ciebie sprawy, potrafisz łatwo i często dosadnie określić. Tu nagle jakiś dziwny hamulec. Niewygodne, bo nie ta strona barykady? Taki inny rodzaj obiektywności?

Ja nie rozumiem? Rozumiem doskonale. Wybiórcze i złośliwe komentowanie moich zachowań. Pokaż tą swoją obiektywność i dla przykładu podsumuj któryś z wpisów z Waszej strony. Przykładów jest bez liku, nie musisz się trudzić jak w moim wypadku, gdzie raptem kilku wpisów możesz się czepiać. Dawaj śmiało, zobaczymy jaki jesteś obiektywny. Jak to było, z tą drzazgą i belką w oku?

palton, swoją wojnę ze starym zamieniłeś w wojnę ze znaczną częścią forum tylko dlatego, że ci twoi wyimaginowani wrogowie znają sie ze starym.

I tak do usranej śmierci, a nóż ktoś w to uwierzy.

Na to są lekarstwa. Idż i się lecz człowieku.

A to jest już zwykłym obrażaniem. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to nie dziw, że ma takie poglądy. Dziękuję za tą dyskusję, jakże merytoryczną. Z mojej strony fakty z Waszej pomówienia i obrażanie. Jak zwykle.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja nie rozumiem? Rozumiem doskonale. Wybiórcze i złośliwe komentowanie moich zachowań. Pokaż tą swoją obiektywność i dla przykładu podsumuj któryś z wpisów z Waszej strony. Przykładów jest bez liku, nie musisz się trudzić jak w moim wypadku, gdzie raptem kilku wpisów możesz się czepiać. Dawaj śmiało, zobaczymy jaki jesteś obiektywny. Jak to było, z tą drzazgą i belką w oku?

Nic człowieku nie rozumiesz.

Mam w głębokiej dupie Twój konflikt ze starym. Zrozum to w końcu, ja nikogo tutaj nie reprezentuje. Nie ma żadnej "Waszej strony". Jestem ja, którego bezpodstawnie nazwałeś dwulicowym chamem. I albo za to przeprosisz albo zawsze zostaniesz zwykłym gnojkiem.

• Użytkownicy+

Ok, za chwilę będziemy wiedzieć, kto czego nie rozumie.

Dyskutowałeś z moderacją i administracją z troską o forum, a za plecami równocześnie nakłaniałeś innych poprzez PW audiostereo do porzucenia as i "przesiadki" na forum, które właśnie zakładałeś wraz z innymi? Na tym forum, dworowałeś sobie z rozmówców z audiostereo, których nazywałeś "idiotami" itp? Jeśli tego nie robiłeś, nie dotyczy Cię to określenie. Śmiesznym by było, gdyby ktoś tak postępujący, poczuł się urażony nazwaniem tej rzeczy po imieniu. Taka osoba może nazywać mnie idiotą, postępować haniebnie i jeszcze się oburzać?

Powtórzę cytat parantulli, żeby nie było, że to moje wymysły:

Tyle właśnie było warte to całe pitolenie o zmianach.Protest rozpoczął się w nocy z niedzieli na poniedziałek, dzisiaj mamy piątek, a to nowe forum funkcjonuje od czterech dni?I jak teraz wyglądają przedstawiciele protestujących, którzy od rana do nocy się tutaj produkowali i oczy mydlili jakimiś bzdetami

podczas gdy równolegle do debaty nad zmianami na forum ci wszyscy wielce zatroskani jego stanem założyli sobie nowe?

Wychodzi na to, że niezależnie od tego co by postanowiła administracja audiostereo.pl, protestujący i tak mieli to gdzieś,

a celem protestu wcale nie były żadne zmiany, tylko chęć zwrócenia na siebie uwagi, żeby w świetle jupiterów stąd odejść

jako męczennicy o wolność słowa i inne jakieś duperele wymyślane na poczekaniu, żeby tylko pretekst do smęcenia jakiś był.

Jak dzieci normalnie, tylko jaja ogolić i do przedszkola.

poprzez PW audiostereo

Czyli czytasz innych PW :-D Pomyliłam tylko przykłady.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

No widzisz, nie trzeba było przepraszać :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

Czyli czytasz innych PW :-D Pomyliłam tylko przykłady.

Najmocniejsza z czytania to nie jesteś :)

Nie, nie czytam czyiś PW, nie mam do tego dostępu. Po drugie, mama i tato tak mnie wychowali, że nie czyta się czyiś listów, a swoimi jeśli się chce pochwalić, to pyta się autora o zgodę. Administrator portalu, nie poprzestał jednak na wierze w dobre wychowanie i zabronił stosowania takich praktyk w regulaminie.

Nie musisz ponownie przepraszać :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ok, za chwilę będziemy wiedzieć, kto czego nie rozumie.

Dyskutowałeś z moderacją i administracją z troską o forum, a za plecami równocześnie nakłaniałeś innych poprzez PW audiostereo do porzucenia as i "przesiadki" na forum, które właśnie zakładałeś wraz z innymi? Na tym forum, dworowałeś sobie z rozmówców z audiostereo, których nazywałeś "idiotami" itp? Jeśli tego nie robiłeś, nie dotyczy Cię to określenie. Śmiesznym by było, gdyby ktoś tak postępujący, poczuł się urażony nazwaniem tej rzeczy po imieniu. Taka osoba może nazywać mnie idiotą, postępować haniebnie i jeszcze się oburzać?

To już naprawdę jest obłęd z Twojej strony.

Które ja forum przepraszam założyłem? Z kim?

Forum, które wówczas powstawało założył frywolny razem ze StarymM (zresztą ta spółka jest już historią) i nie na znak protestu nad Twoją żałosną (jak się teraz okazuje) postacią tylko dlatego, że dział analog został za pozwoleństwem tutejszej moderacji, mimo dawania sygnałów przez klika miesięcy wcześniej przez użytkowników tej zakładki, zniszczony przez jednego chorego faceta z którym nikt z Was nie zamierzał nic zrobić. Forum, które wówczas powstało i dzisiejsze, które istnieje i w nim się udzielam jest tematycznie poświęcone gramofonom i winylom. Nie jest żadną konkurencją dla AS bo tu analog od maja nie istnieje.Głównie z powodu zaniechania moderacji. Czy wystarczająco jasno wyjaśniłem?

Nie wiem, kto i kogo namawiał na przejście. Ja zapraszałem jedynie vlado, który nie skorzystał z zaproszenia.

Gdzie tu jest chamstwo i dwulicowość ponownie się pytam.

Brnij w to dalej jak chcesz być w oczach wielu użytkowników gnojkiem.

Ja już skończyłem z Tobą jakąkolwiek dyskusję.

Bez odbioru.

To skąd masz tą wiedzę jak nie z czytanie cudzej korespondencji? Ciekawi mnie to niezmiernie ;-)

Palton, a jak Ty byś się czuł, gdyby Piotr założył radę 10`ciu, paru forumowiczów plus paru moderatorów i dyskutował....................................

to w tej słynnej grupie był jakis moderator oprócz załozyciela grupy ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

masza, to jest nie do wiary. Naprawdę przepraszam bardzo, ale tak się nie da. Przedszkolak by zrozumiał, a Ty przecież inteligentny jesteś. Przecież nigdzie nie stwierdziłem, że cokolwiek z tych rzeczy zrobiłeś, wręcz przeciwnie. Na końcu każdego zdania, stawiałem znak zapytania. Nie wiem więc co mam napisać, ciśnie się na usta, że świadomie udajesz.

Jeżeli, nie dotyczy Ciebie jakaś część z zadawanych pytań (w odpowiedzi tak twierdzisz), to nie dotyczy Ciebie określenie o którym mowa.

Dalej ciągniesz socjotechnikę, jakobym obraził połowę forum, która brała udział w "buncie". Pytam się, czy oni wiedzieli o działaniach o których mówię? NIE! To działanie zaledwie kilku osób.

Nie.

OK czyli była to calkowicie nieformalna prywatna grupa plotkarska i jesli ktos to sprzedał to na zewnatrz to nie ma tu naruszenia jakiejkolwiek tajemnicy inaczej trzeba skarzyc informatorów wszystkich pudelków , kozaczków i innych plotkarskich mediów a nikt tego nawet nie probuje

Zapytam, czyżby założyciel tej grupy nawet nie skonsultował swych działań z resztą kolegów modów? Naprawdę?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeżeli, nie dotyczy Ciebie jakaś część z zadawanych pytań (w odpowiedzi tak twierdzisz), to nie dotyczy Ciebie określenie o którym mowa.

Więc uważam, że nie dotyczy.

Brałem udział w tzw "buncie" bo miał na celu spowodowanie oczekiwanych działań przez administrację serwisu - nie spowodował nic.

Nie zakładałem żadnego konkurencyjnego forum bo takie nigdy nie powstało (w sensie konkurencyjności).

Udzielam sie na forum frywolnego bo jest to forum poświęcone tematyce analogowej, która tu moim zdaniem przestała istnieć.

Jestem za wymianą części moderacji na AS bo po 1 też, jak parantulla uważam, że za Waszym przyzwoleniem to forum to jedna wielka tablica ogłoszeń; po 2 moderacja powinna być merytorycznie przygotowana do prowadzenia danej zakładki aby temperować nie tylko chamstwo ale i głupotę (vide analog hi end).

Więcej uwag nie mam.

Edytowane przez masza1968
  • Użytkownicy+

OK czyli była to calkowicie nieformalna prywatna grupa plotkarska i jesli ktos to sprzedał to na zewnatrz to nie ma tu naruszenia jakiejkolwiek tajemnicy inaczej trzeba skarzyc informatorów wszystkich pudelków , kozaczków i innych plotkarskich mediów a nikt tego nawet nie probuje

Ależ kto mówi o sprawach karnych. Darek błagam, tu wyłącznie chodzi o kulturę. Bez aprobaty autora danego PW, nie ujawnia się go osobom trzecim, tym bardziej w celu publikacji na forum. Reguluje to też regulamin, co wyżej przytaczałem. Mówienie o sądach w jakiejkolwiek sprawie na forum, jest po prostu śmieszne, co przyzna dowolny prawnik. Kilku na forum jest, nie ma więc problemów, żeby się wypowiedział. Nie jest tajemnicą, że Tomkly brał udział w tej rozmowie, może się śmiało wypowiedzieć w tej sprawie, tylko po co?

Tym bardziej, że "czarna teczka" zawiera prawdopodobnie PW z zupełnie innej rozmowy. Same wpisy są powieleniem tego, co można znaleźć w moich wypowiedziach na forum. Tak więc, to nie pistolet, tylko mały pistolecik na kapiszony.

Zapytam, czyżby założyciel tej grupy nawet nie skonsultował swych działań z resztą kolegów modów? Naprawdę?

niestety tak

mimo niepisanego obowiązku konsultacji wsród moderacji wszelkich wiekszych posunięć

jakis czas temu publicznie skomentowalem słynna juz sygnaturke załozyciela grupy /usunięta / bo była dyskusja w moderacji w kwestii wlasnie uzywania takich zwrotów w stosunku do forumowiczów i prosiłem aby tego nie robił , zrobił co chciał -umiescił to w sygnaturze . Oczywiscie sprawy te omawiane były jak juz wiemy w grupie 10 stad pewnie stosowna sygantura czego wtedy nie wiedzialem

być może czar nazwisk owej grupy :) tak sprawił lub wyznaczony cel :)

• Użytkownicy+

Więc uważam, że nie dotyczy.

Brałem udział w tzw "buncie" bo miał na celu spowodowanie oczekiwanych działań przez administrację serwisu - nie spowodował nic.

Nie zakładałem żadnego konkurencyjnego forum bo takie nigdy nie powstało (w sensie konkurencyjności).

Udzielam sie na forum frywolnego bo jest to forum poświęcone tematyce analogowej, która tu moim zdaniem przestała istnieć.

Jestem za wymianą części moderacji na AS bo po 1 też, jak parantulla uważam, że za Waszym przyzwoleniem to forum to jedna wielka tablica ogłoszeń; po 2 moderacja powinna być merytorycznie przygotowana do prowadzenia danej zakładki aby temperować nie tylko chamstwo ale i głupotę (vide analog hi end).

Więcej uwag nie mam.

Pełna zgoda, szkoda tylko niepotrzebnych słów.

Przyznaję, zakładką analog wiele się nie zajmowałem, bo nie leży to w zakresie moich zainteresowań. Reagowałem na raporty, których niestety nie było wiele. Tutaj być może skutkuje efekt ":donoszenia". Tak więc, nie tylko wina zaniechania leży po stronie moderacji, ale też, nie zgłaszających nagannych zachowań forumowiczów.

Ależ kto mówi o sprawach karnych. Darek błagam, tu wyłącznie chodzi o kulturę. Bez aprobaty autora danego PW, nie ujawnia się go osobom trzecim, tym bardziej w celu publikacji na forum. Reguluje to też regulamin, co wyżej przytaczałem. Mówienie o sądach w jakiejkolwiek sprawie na forum, jest po prostu śmieszne, co przyzna dowolny prawnik. Kilku na forum jest, nie ma więc problemów, żeby się wypowiedział. Nie jest tajemnicą, że Tomkly brał udział w tej rozmowie, może się śmiało wypowiedzieć w tej sprawie, tylko po co?

Tym bardziej, że "czarna teczka" zawiera prawdopodobnie PW z zupełnie innej rozmowy. Same wpisy są powieleniem tego, co można znaleźć w moich wypowiedziach na forum. Tak więc, to nie pistolet, tylko mały pistolecik na kapiszony.

ja nic takiego nie mówie

słowa recydywa i sąd to nie moje słowa zreszta :)

zwracam jedynie uwage ze mielenie którys dzień ze ktos wygadał cos w temacie który go brzydził i dał sobie spokój nie nalezy oceniac w jakichkolwiek regułach wiec po co powoływanie sie na jakies regulaminy

zródło było wiarygodne , informacja prawdziwa bez przeróbek więc nawet nalezy to ujawnic jesli ma sie wrazenie ze dzieje sie cos niesprawiedliwego -co innego gdyby druga strona dokonała przerobek i wtedy to rozpowszechniła

• Użytkownicy+

niestety tak

mimo niepisanego obowiązku konsultacji wsród moderacji wszelkich wiekszych posunięć

Każdy forumowicz ma prawo rozmawiać z kim chce i o czym chce na PW. O forum, rozmawiam nieustająco od samego początku. Z większością osób które wzięły udział w "dziesiątce", dyskutowałem wcześniej w pojedynczych rozmowach. Niektóre z nich, trwają od lat. W którymś momencie połączyłem te rozmowy w jedną, żeby było to skuteczniejsze. Wyszły z tego fajne propozycje, które wkrótce przedstawię. W pierwszej kolejności będzie to przekazane pozostałym moderatorom, po wspólnym uzgodnieniu sprawy, chciałem przedstawić to u rocha.

jakis czas temu publicznie skomentowalem

Otóż to. Po raz pierwszy i ostatni ja krótko skomentuje wpis innego moderatora. To jest nieprofesjonalne. Cokolwiek by się nie działo, to publiczne komentowanie działań innego moda, jest niedopuszczalne. Jeśli będą obiektywni, przeciwnicy moderacji, to napiszą to samo.

Więcej komentarzy w tej sprawie z mojej strony nie będzie. Pisząc cokolwiek dalej, wiedz, że publicznie nie odpowiem.

Mam dosyć tego dnia. Sprowokowano mnie, żebym dwukrotnie złamał własne zasady. Nie czuję się z tym dobrze, niestety, nie widziałem innego wyjścia.

Przepraszam.

Edytowane przez palton

jesli chcesz pisac prywatne PW do forumowiczów to rób to z prywatnego konta a nie moderatorskiego inaczej jest to co jest

nie pisz mi więcej co jest profi a co nie bo ja nie podpisywalem jakiejkolwiek lojalki

skrajne nieprofesjonalne jest próba zamkniecia mi prawa do wyrazenia opinii o tym co sie dzieje jakimiś korpo-gó.....m tekstem

napisze wprost jest to niskie i żałosne aby takich argumentów używać

nie mam zamiaru kryć tego co robisz niby w imieniu moderacji -bez uzgodnień- stad jest to co jest

EOT

Edytowane przez cir

Zawsze mi Babcia powtarzała taką sentencje ludową, że krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje.

I nie miałem tu na myśli SzuBa ;)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Miałem już nic nie pisać ale tego po prostu nie da się czytać w spokoju.

Każdy forumowicz ma prawo rozmawiać z kim chce i o czym chce na PW.

Coś podobnego, nigdy bym na to nie wpadł. To po co te zarzuty o "podbieranie" użytkowników na inne forum przez PW? Każdy ma przecież prawo rozmawiać o czym chce. I wciąż aktualne pozostaje pytanie skąd znasz treść tych PW? Skoro podobno nie masz do nich dostępu. Plączesz się w sposób żałosny. Rację miał Józwa, że lepiej już nic nie pisać.

Mam dosyć tego dnia.

Nie dziwię się ale po co te żale? Czy jest to profi zachowanie?

A tak w ogóle to brawo Cir za parę słów prawdy, respekt i szacunek.

Edytowane przez BlueMax

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Fabuła kwiecista jak w serialu brazylijskim, tyle pierdolenia nawet na niedzielnej sumie nie uraczysz...wierzyć mi się nie chce że to dorośli mężczyźni.

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Hydrogen, na niedzielną sumę nie chodzi się na pierdolenie, jako dorosły mężczyzna powinieneś o tym wiedzieć:)

Na pierdolenie to najlepiej do Zochy nimfomanki ze środkowej klatki.Pomyliłeś wątki.

Coś podobnego, nigdy bym na to nie wpadł. To po co te zarzuty o "podbieranie" użytkowników na inne forum przez PW? Każdy ma przecież prawo rozmawiać o czym chce. I wciąż aktualne pozostaje pytanie skąd znasz treść tych PW? Skoro podobno nie masz do nich dostępu. Plączesz się w sposób żałosny. Rację miał Józwa, że lepiej już nic nie pisać.

+1

esli chcesz pisac prywatne PW do forumowiczów to rób to z prywatnego konta a nie moderatorskiego inaczej jest to co jest

nie pisz mi więcej co jest profi a co nie bo ja nie podpisywalem jakiejkolwiek lojalki

skrajne nieprofesjonalne jest próba zamkniecia mi prawa do wyrazenia opinii o tym co sie dzieje jakimiś korpo-gó.....m tekstem

napisze wprost jest to niskie i żałosne aby takich argumentów używać

nie mam zamiaru kryć tego co robisz niby w imieniu moderacji -bez uzgodnień- stad jest to co jest

EOT

A za to mogę postawić butelkę zimnego :-D

Palton, zauważyłeś mój post nr. 1382? Czy udajesz, że nie widzisz? Twoja hipokryzja sięga szczytu... Nauczasz naród, a sam jak się zachowujesz? Szkoda słów...

Edytowane przez Keef'98

• Użytkownicy+

Tłumaczyłem to, ale co tam, łatwiej coś komuś zarzucić niż cofnąć się dwie strony...

Tak się składa, że koledzy po uruchomieniu konkurencyjnego forum, byli dość rozmowni. Zanim się połapali co i jak poustawiać, wszystko było widoczne bez logowania. Znajomy który to przypadkiem odkrył, napisał mi- Robert, oni robią z was wała, rozmawiają z wami a tam jadą po was. Nie mogłem w to uwierzyć,. więc wpisałem nazwę w wyszukiwarkę i co nieco przeczytałem. Zrobiłbyś inaczej? Tam było to właśnie napisane, omawiali co i komu napisali przez PW audioostereo. Ubliżali nam wyzywając od różnych. Co mam jeszcze wytłumaczyć?

Jak sobie przypomnę, to mnie krew zalewa, na tak podłe zachowanie.

Każde słowo które osłabia moderację, wywołuje u niektórych euforię. BlueMax, wiem czemu masz coś do mnie. Kolega jest częściej rozmowny, jak widać.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A ja się im nie dziwię.

Zamiast ustrzelić jednego złośliwego trolla, który do dzisiaj pisze co mu ślina na język przyniesie w swoich dwóch wątkach na Analogu, pozwolono opuścić forum wielu wartościowym ludziom.

W tym sporze administracja i moderacja stanęły po stronie gościa, który swoimi prowokacjami napędza ruch na forum a nie po stronie sensownych, merytorycznie piszących osób.

W efekcie macie martwą zakładkę Analog.

Edytowane przez rochu
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.