Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Wybacz drogi Sławku, ale potraktuję to stwierdzenie jako Twoją wyłącznie osobistą ocenę.

Oczywiście że to moja własna ocena, nie napisałem tego, bo uznałem że jest to oczywiste. To moja własna ocena, jako człowieka i jako doświadczonego moderatora. Uważam formę dyskusji w tamtym wątku jako kompletnie pustą, gdzie jakąkolwiek merytorykę zastąpiono wyłącznie obraźliwymi demonstracjami o personalnym charakterze pod adresem osób i instytucji prezentujących odmienny światopogląd.

Dyskusja w tamtym wątku nie jest wyłącznie pustą kłótnia. Nie jest nią, ponieważ temat tej dyskusji jest jak najbardziej aktualny a poruszane w niej problemy prawdziwe. Zawłaszczenie wolności wszystkich obywateli przez lobby klerykalne jest w tym kraju faktem, zatem zarówno temat tamtego wątku jak i wzajemna dyskusja jest nie tylko uprawniona ale i bardzo potrzebna. Pozwala bowiem na wzajemne indywidualne wyrażanie poglądów w sprawie, a przez to wymusza wzajemną akceptację stron i poznawanie przesłanek w głoszonych poglądach.

Na zachodzie ten proces już się zakończył, u nas trwa teraz i należy go wspomagać a nie tłumić.

Pozdrawiam serdecznie, Włodek.

Po raz bodajże dziesiąty napiszę wyraźnie, nie interesuje mnie jako moderatora ocenianie tematu wątku, szczególnie w dziale dowolnotemtycznym. Temat może być dowolny, jeśli tylko nie narusza prawa.

Także jako użytkownika forum Audio, tym bardziej mnie ten temat tutaj nie interesuje, bo nie dla rozważania takiej tematyki zarejestrowałem się na forum Audiostereo. Gdyby mnie ona interesowała, zarejestrowałbym się na forum światopoglądowym.

I nigdzie i nigdy, nie wyrażałem opinii dotyczącej omawianej tematyki, z powodów jak wyżej, nie interesuje mnie ona, ani tu, ani teraz. Wyrażam tylko zasadniczy sprzeciw, jako moderator, co do wysoce obraźliwej formy i zastępowania rozważań tematycznych, pustymi przepychankami personalnymi. I tak w kółko i bez końca, już od wielu, wielu, stron postów.

Zgadzam się z oceną formy prowadzonych sporów. To zależy od samych adwersarzy, ich kultury osobistej (wykształcenie jej nie gwarantuje), temperamentu i zaangażowania w tematecie.

Jednak sam temat sporu jest z natury najbardziej dla Polaków drażliwych, więc temperatura i poziom agresji bywa często wysoki. To również powinieneś brać pod uwagę. Sam często staram się temperować rozmówców kiedy zauważam oznaki wzajemnej nienawiści. Jednak wyłącznie wtedy, ponieważ dosadne określenia w tych sporach są obopólne i nieuniknione. Nie mam prawa zabraniać ich używania, jeśli są środkiem wyrazu a nie nienawistnym atakiem personalnym.

Tu się różnimy co do oceny. Ja jako moderator forum internetowego, mam obowiązek chronić zwykłych użytkowników, przed działaniami trollingowymi anonimowych tożsamości internetowych. A które niektórzy sobie założyli, jako swoiste "alter ego" wyłącznie w celu realizacji kłótliwych ambicji. A nie po to aby dyskutować merytorycznie. To mechanizm znany nie od dziś.

Mam chronić standardowych "tematycznych" użytkowników, przed wpadaniem przez nich w prowokacyjne pułapki, zastawiane na nich przez te anonimowe trollingowe tożsamości, w celu wciągnięcia ich w niekontrolowane wyrażanie złych emocji. A pretekst do tego może być dowolny, można to robić pod pozorem dowolnej tematyki.

I tak własnie się dzieje w tamtym wątku, czemu się sprzeciwiam zasadniczo jako moderator, nie ma w tym żadnej nadgorliwości. A tematyka wątku jest nieistotna przy tych rozważaniach. Liczą się przejawy określonych zachowań w wątku. Z jednej strony "Alter ego" tożsamości trollingowych, a z drugiej normalnych, nieświadomych pułapki w którą dali się wciągnąć, zwykłych ludzi.

Bardzo Cię proszę o unikanie nadgorliwości i kierowania się wyłącznie własną oceną, więcej z tego szkody i zamieszania, niż tonowania dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie, Włodek.

Patrz dwa poprzednie akapity. Nic więcej dodawać nie trzeba.

Pozdrawiam również

Sławek

Edytowane przez SlawekR

kolejne wpisy komentujace spory personalne i wyznaniowe w wątku katolickim zostały usunięte

brak związku z tematem wątku

Na forum nie działa odwołanie na adres [email protected]

skargi na moderacje piszemy do administracji jak juz pisałem

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pytanie do administracji:

redaktor może moderować na forum?

Co prawda pytanie było do administracji, ale administrator tymczasem jest niedostępny, więc ja odpowiem.

Tak, readaktor ma pełnię uprawnień moderacyjnych.

Różnica wszakże polega na tym, że z własnego wyboru, zawiesił i ograniczył swoje działania moderacyjne, aby sytuacja nie była dwuznaczna i aby działania moderacyjne, nie kolidowały z działalnością redaktorską na innych polach. Krótko mówiąc, redaktor formalnie ma uprawnienia nadane, ale w praktyce z nich nie korzysta. Ma za to dostęp do narzędzi statystycznych i działu moderatorskiego.

Jeszcze raz powtarzam - pytanie do admina.

Nadgorliwość jest gorsza od ........, jak powiadała moja nauczycielka chemii.

Edytowane przez grynio
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

kolejne wpisy komentujace spory personalne i wyznaniowe w wątku katolickim zostały usunięte

brak związku z tematem wątku

.....

skargi na moderacje piszemy do administracji jak juz pisałem

EOT

Uzupełniając informację podaną przez Cira, jeśli komuś nie działa adres [email protected] może skorzystać z alternatywnego adresu [email protected]

Adresaci są ci sami. Więc wiadomość dojdzie na 100%.

Proszę nie trolować, pytanie było precyzyjne.

Edit:Jeżeli jesteś adminem to przepraszam, inaczej proszę udziel sobie kary wynikającej z regulaminu.

Moderator jest wyznaczony do reprezentowania administracji/właściciela forum w kwestiach porządkowych i technicznych. Szczególnie jeśli administrator jest niedostępny. A dokładnie taka sytuacja ma miejsce, gdyż do jutra jest na urlopie.

Oczywistym jest, że taką kwestią techniczną, jest też odpowiedź na pytanie w wątku do tego przeznaczonym. Więc potwierdzam, w tym momencie i w tej sytuacji, pełnię funkcję administratora. Jeśli masz co do tego wątpliwości, zapytasz Go o to jutro, jak tylko wróci z urlopu.

Przeprosiny przyjęte.

Edytowane przez SlawekR

faktem jest że Palton zmienił konto , pytania moga być , przydałby sie oficjalny wpis Admin1 z info

redaktor może moderować na forum?

jeśli redaktor jest także moderatorem to tak

faktem jest że Palton zmienił konto , pytania moga być , przydałby sie oficjalny wpis Admin1 z info

Zmiana jest na prośbę Paltona

Użytkownik ARTON55 dnia 20.07.2014 - 07:19 napisał

Na forum nie działa odwołanie na adres [email protected]

ale gdzie nie działa?

tutaj jest OK

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Mam pytanie dlaczego kolejny raz wyczyszczono wątek o zaginionym w marcu malezyjskim 777 ?

Czy nie lepiej jest zamknąć temat niż usta forumowiczom?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

ale gdzie nie działa?

tutaj jest OK

Ukryta Zawartość

No niestety. Pisałem wielokrotnie. To fikcja. Nie działa. A jak nie działa to wprowadza w bląd. Albo będzie działać albo należy usunąć.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Mam pytanie dlaczego kolejny raz wyczyszczono wątek o zaginionym w marcu malezyjskim 777 ?

Czy nie lepiej jest zamknąć temat niż usta forumowiczom?

Prawdopodobnie znalazły się tam komentarze naruszające regulamin forum. Nie jest to "zamknięcie ust": komentarze naruszające regulamin forum można z powodzeniem wygłaszać wszędzie indziej.

No niestety. Pisałem wielokrotnie. To fikcja. Nie działa. A jak nie działa to wprowadza w bląd. Albo będzie działać albo należy usunąć.

sprawdziłem, adres [email protected] działa

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

może moderacja ma taką pieczęć na czakre 3-go oka ? nalezy wspólczuc i to zrozumiec

napisz do Admin1 to co chcesz wysłac do moderacji juz to pisałem

Arton.

Masz skonfigurowanego klienta e-mail?

Jeśli nie to odnośnik nie będzie działał, ale sam adres jest poprawny.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Moja poczta działa poprawnie. To po ich stronie brak reakcji.

Próbowałeś korzystać?

Edytowane przez ARTON55

@Arton

Wysłałem na adres [email protected] hasło. Jeśli moderator je tutaj poda, to znaczy, że skrzynka działa i coś u Ciebie krzaczy.

Edytowane przez netboy

Mam pytanie wyłącznie z własnej ciekawości: jaki cel przyświecał tym podpięciom?

Włodek.

w/g zgłoszeń userów koniecznosć przekopywania sie przez nieskończone ciagi watków politycznych i innych nazwijmy je rozrywkowych

jest kilka wątkow tematycznych prowadzonych od wielu lat , maja swoich stałych czytelników ale sa tez nowi ktorzy nie maja szansy ich odszukać bo o nich nie wiedzą :)

To ja poproszę w ten sposób "wyróżnić" także te wszystkie pozostałe, o których jeszcze nic nie wiem; proszę innych o wsparcie tej pięknej akcji.

Proponuje podać numer konta lub zrobić formatkę na wpłatę.

Chcesz wyróżnić swój wątek zapłać kasę!!

Ciekawe co jeszcze zrobi właściciel i moderacja żeby zniechęcić użytkowników do tego i tak już bardzo dysfunkcyjnego forum?

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

@Arton

Wysłałem na adres [email protected] hasło. Jeśli moderator je tutaj poda, to znaczy, że skrzynka działa i coś u Ciebie krzaczy.

wieści z piątej gęstości, cokolwiek autor miał na myśli

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.