Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do JAMAHY RX V 550

janosik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić zestaw JAMAHA RX V550 + DVD-S550 ale nie wiem jakie dobrać do niego kolumny

Alternatywą jest zakup kompletu ONKYO TX-SR 501 + DV-SP 501 z głośnikami M-audio ale nie wiem czy to jest dobry wybór.

Proszę o radę

https://www.audiostereo.pl/topic/11205-jakie-kolumny-do-jamahy-rx-v-550/

niech się znawcy Kody wypowiedzą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale chyba jednak ten drugi.

ceny sklepowe - 200, 300 zł więcej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

właśnie nabyłem zestaw Yamahy RX-V550+DVD-S550 z kompletem 5 kolumb B&W: DM309 / DM303 / LCR3. Cóż mogę powiedzieć? Żadne z przesłuchiwanych przeze mnie kolumn tak pięknie nie grały (Dali, Gale, Wharfedale, Koda). Polecam!

3.14-ter

Jestem ciekaw czy nadal tak będziesz mówił za pół roku. Przestaną robić na Tobie wyeksponowane przez ten zestaw szczegóły, a zaczniesz oczekiwać czegoś innego i po prostu z ww. połączenia nie będziesz w stanie tego uzyskać. Gdzie ciepło, muzykalność, radość ze słuchania?

Choć może przesadzam bo to w końcu zakładka KD i nie powinno tu się rozpatrywać wrażeń z odsłuchu muzyki. Jeśli rzeczywiście mówimy o KD to jest to zestaw bardzo dobry. Trudno a tej cenie znaleźć znacząco lepszy.

Ja się z Yamahy i Bowersów wyleczyłem, choć kuracja trwała dobre 2 lata.

Słuchając rozumu....

"niech się znawcy Kody wypowiedzą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale chyba jednak ten drugi."

jeden z tych zestawów posiadam od 8 miesiecy i wtedy jak kupowałem dałem około 3000zł i to była dobra cena jak na ten zestaw a teraz za ta cene to tylko moge powiedziec ze jest to baaaardzo dobry zestaw tak do kina jak do muzyki w stereo.Ale techno hip hop i dance to nie fajnie sie na tym słucha bardziej rock i okolice.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

być może koledzy mają odmienne zdania i je szanuję, ale proszę zwrócić uwagę, że piszemy w zakładce KD, kupiłem zestaw Yamahy pod tym kątem, a zestaw kolumn, o których mowa kupiłem oszczędzając ok. 2200 zł. Słucham go zarówno w układzie 5.1, jak i stereo (czy straight jak kto woli) i wszystko jest jak należy. Oczywiście można kupić lepsze głośniki, może nawet tańsze (zależnie od stopniowania zakupów i doboru poszczególnych komponentów), ale wszystko i tak rozbija się o osobiste preferencje. Ja jestem zadowolony i nie podejrzewam, żebym narzekał za pół roku, nawet za 2 lata. Po prostu najlepszą metodą jest kupienie pasującego zestawu i nie chodzenie po sklepach i znajomych z zamiarem szukania dziury w całym tylko cieszenie się własnym wyborem, czego wszystkim życzę, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.