Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL-PG390 - za ile?

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tego Technicsa. Śmiga mi już sześć lat i nie narzekam, tzn nie narzekam, bo się nie psuje :-) Gra to pudełeczko żywo i dynamicznie choć ogólnie trochę płasko i sztucznie, no ale nie wymagajmy od sprzętu za taką kasę cudów ;-) Na dzień dzisiejszy to nie wiem czy bym coś takiego kupił za 200 zł, z drugiej strony jak w b. dobrym stanie, to może i warto... :-

Pozdrawiam,

Michał

I love the sound of crashing guitars

Ja bym się powstrzymał i kupił cosik lepszego. 200 zł. to niby nie majątek ale można go lepiej wydać. Troszkę cierpliwości,targowania się i na Allegro dostaniesz za około 150 zł więcej SL-PS770,który jest o niebo lepszy od 390tki. Mówię o wersji 770D.

Ogólna rada,nie śpiesz się,szukaj bo to zawsze najlepsze efekty przynosi.Pośpiech przy kupnie źródła nie jest wskazany.

Może napisz (co też jest bardzo ważne) z jaką resztą toru ma on współpracować.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

>slava3

jesli koniecznie chcesz Technicsa to szukaj starych modeli SL-Px, SL-Pxx na przetwornikach 16-bit BB. Nowe modele to zart, nie sa warte nawet pare zl, no chyba ze te z transportem CDMx. Takie jest moje, wiem ze skrajne, stanowisko w tej kwestii:)

Mój sprzęt to wzmak Diora ws442 (jak kupie CD to zaczne myśleć o wymianie wzmaka) oraz Tannoye M1, z których jestem cholernie zadowolony. Poniżej linki do omawianego Technicsa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LUB

Ukryta Zawartość

Rozważam także tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tannoje wymagają DUUUUŻO więcej niż może Ci zaoferować ten Technics nawet po tuningu. Polecałbym Ci poszukać czegoś lepszego. Może starszego Marantza tak tutaj cenionego. Jak teraz zainwestujesz w ten CD to potem będziesz żałował,a za 200 już go raczej nie sprzedasz. Poszukaj na forum przez wyszukiwarkę jakiś tanich,a zarazem godnych CeDeków polecanych przez bywalców forum.

Takie jest moje zdanie.Miałbym inne ale Tannoye M1 to nie Tonsil:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witam. Jakim cudem moze byc pilot w tym modelu, skoro fabrycznie nie byly w niego wyposazone. Z tego co sie orientuje to model 490 jest wyposazony w pilota i zasadniczo wlasnie tym on sie rozni od modelu 390. Jeszcze odnosnie ceny, to wydaje mi sie ona nieco wygorowana.

Można sterować z pilota i to bezpośrednio,a różni się brakiem słuchawkowego wyjścia. To tyle z pamięci.

To prawda,można było dokupić pilota.Brzmienie jest przeciętne.Z drugiej strony za te pieniądze trudno było wymagać finezji w dzwięku.Chociaż do Diory to wystarczy.A może lepiej pokusic się o wymianę wzmacniacza a potem cd?Mojego wrzuciłem gdzieś na dno szafy bo od momentu wymiany lasera na nowy gdy się posypał miałem z nim ciągle problemy.Miał kłopoty z odtwarzaniem.

Mam ten model dość już leciwy i nie polecam.Jeżeli już musi być technics to raczej jakiiś wyższy model.

Mój kupiony z drugiej ręki (z polotem) stan dobry ale lubi sobie przeskoczyć po ok.3-4 godzinach słuchania z płyty 50minut robi się coś około 45 min. :-/

Z tego co wyczytałem chyba na elektrodzie jest to problem tanich modeli.Po prostu oszczędności, zamiast montować szklane soczewki szklane montowano jakieś badziewne plastikowe które z czasem matowiały.

Panowie, a czy model SL-PG480A czymś się zasadniczo różni od 390?

Mówię konkretnie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zasadniczo z tego co sie orientuje to wszystkiem modele kompaktow z koncowka x90 roznia sie od tych z koncowka x80 wyjsciem optycznym, ktorego jest brak w x80-tkach, a takze wiekiem bo x90-tki sa nowszym wypustem bodajze od '99 roku byly produkowane. Natomiast w tym konkretnym przypadku jezeli zdecydujesz sie na zakup sl-pg480 zaoferuje ci on pilota i wyjcie sluchawkowe, ktorych to wlasnie nie posiada model sl-g390 ale za to posiada wyjscie optyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.