Jump to content
IGNORED

Wzmocnienie kina domowego

luk100

Recommended Posts

Witam,

Posiadam SET 5.0 Boston Acoustics A360 (8Ohm) + Denon X2000, ale wydaje mi się, że moc tego zestawu jest słaba, konkretnie chodzi tu o amplituner, podkręcenie głośniej (pokój 23m) jest oczywiście słyszalne, ale nie daje aż tak mocnego efektu jakbym się spodziewał, w zasadzie uważam że przy tym podkręceniu ampli po prostu nie daje rady i nie czuć tej mocy.

Czy wzmacniacz podłączony do ampli rozwiązałby tu sprawę? Jaki możecie polecić do 3-4k żeby można go było podłączyć do tego ampli i żeby całość działało na MCH/w kinie także?

Btw. w trybie Pure całość gra jeszcze gorzej - to zupełnie normalne?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wydaje mi sie że Denon X2000 nie ma wyjść pre-out na fronty. Nie bardzo da się podłączyć wzmacniacz.

Jeżeli chodzi o brzmienie to czy zrobiłeś pełną kalibrację, i czy włączyłeś systemy podnoszące dynamikę?

Hidden Content

Witajcie,

Tak, zrobiona, potem sam bawiłem się ustawieniami, resetował, testowałem co tylko możliwe.

A czy wymiana AV np na Denon AVR-4520 byłaby porównywalna z dołączeniem końcówki mocy (nawet jeśli w X2000 by się dało?)

Hidden Content

Hej dimo1,

Zdecydowanie wezmę także suba, zastanawiam się jedynie czy końcówa czy wymiana na lepszy ampli - w sumie tej końcówki nie mam gdzie dać i wolałbym wydac na mocny poj. ampli - ten denon ktory podałem wyżej jest ok czy lepiej cos marantza z rodziny?

Hidden Content

Hej dimo1,

Zdecydowanie wezmę także suba, zastanawiam się jedynie czy końcówa czy wymiana na lepszy ampli - w sumie tej końcówki nie mam gdzie dać i wolałbym wydac na mocny poj. ampli - ten denon ktory podałem wyżej jest ok czy lepiej cos marantza z rodziny?

Końcówki nie podłączysz do tego amplitunera, nie ma wyjść pre-out na fronty. Z subem powinien sobie dawać radę w pokoju 23m.

Hidden Content

Faktycznie macie rację. Co za gów... teraz robią. Nawet pre nie ma.

Zmiana amplitunera na amplituner nie wniesie tyle co zmiana na procesor + końcówka.

Chyba że spróbujesz innej firmy.

Amplitunery Denona tak mają. Miałem dokładnie taki sam problem, a po podłączeniu końcówki myślałem że membrany z kolumn wyskoczą.

Obecnie rozglądam się za dobrym używanym procesorem, ale nic ciekawego nie widzę w dobrej cenie.

Hidden Content

Hmm ustawilem zwiekszenie poziomu sygnalu z kanalu hdmi +12dB (max) i jest lepiej, tylko czy to normalne? Przy -35dB ogolnego paska glosnosci - polowa skali!! - to po prostu zwykla glosnosc na co dzien jak tv by sie ogladalo. Poziomy per glisnik +2dB max. Dziwne?

Hidden Content

Witaj,

największą różnicę spowoduje wymiana amplitunera na model wyższy. Już model AVR-X4000 będzie wyraźnie lepszy, chociaż jeśli budżet pozwoli na AVR-4520, będzie to posunięcie optymalne. Oczywiście proponowałbym jeszcze posłuchać innych marek. Jeśli lubisz moc, dynamikę namawiam na posłuchanie amplitunera Arcam AVR380 oraz koniecznie bardzo mocnego Anthema MRX-310 lub MRX-510 - to bardzo poważne urządzenia.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, powyższe urządzenia oczywiście mamy fizycznie w salonie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje bardzo za informacje. Pewnie tak zrobie i najpierw poslucham.

Btw przy ustawieniach +12db i przy podkreceniu avr sie po prostu po chwili wylaczyl z czerwona migajaca dioda:/ wiec jednak nie daje rady

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.