Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmocnienie kina domowego

luk100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam SET 5.0 Boston Acoustics A360 (8Ohm) + Denon X2000, ale wydaje mi się, że moc tego zestawu jest słaba, konkretnie chodzi tu o amplituner, podkręcenie głośniej (pokój 23m) jest oczywiście słyszalne, ale nie daje aż tak mocnego efektu jakbym się spodziewał, w zasadzie uważam że przy tym podkręceniu ampli po prostu nie daje rady i nie czuć tej mocy.

Czy wzmacniacz podłączony do ampli rozwiązałby tu sprawę? Jaki możecie polecić do 3-4k żeby można go było podłączyć do tego ampli i żeby całość działało na MCH/w kinie także?

Btw. w trybie Pure całość gra jeszcze gorzej - to zupełnie normalne?

https://www.audiostereo.pl/topic/112920-wzmocnienie-kina-domowego/

Wydaje mi sie że Denon X2000 nie ma wyjść pre-out na fronty. Nie bardzo da się podłączyć wzmacniacz.

Jeżeli chodzi o brzmienie to czy zrobiłeś pełną kalibrację, i czy włączyłeś systemy podnoszące dynamikę?

Witajcie,

Tak, zrobiona, potem sam bawiłem się ustawieniami, resetował, testowałem co tylko możliwe.

A czy wymiana AV np na Denon AVR-4520 byłaby porównywalna z dołączeniem końcówki mocy (nawet jeśli w X2000 by się dało?)

Hej dimo1,

Zdecydowanie wezmę także suba, zastanawiam się jedynie czy końcówa czy wymiana na lepszy ampli - w sumie tej końcówki nie mam gdzie dać i wolałbym wydac na mocny poj. ampli - ten denon ktory podałem wyżej jest ok czy lepiej cos marantza z rodziny?

Hej dimo1,

Zdecydowanie wezmę także suba, zastanawiam się jedynie czy końcówa czy wymiana na lepszy ampli - w sumie tej końcówki nie mam gdzie dać i wolałbym wydac na mocny poj. ampli - ten denon ktory podałem wyżej jest ok czy lepiej cos marantza z rodziny?

Końcówki nie podłączysz do tego amplitunera, nie ma wyjść pre-out na fronty. Z subem powinien sobie dawać radę w pokoju 23m.

Faktycznie macie rację. Co za gów... teraz robią. Nawet pre nie ma.

Zmiana amplitunera na amplituner nie wniesie tyle co zmiana na procesor + końcówka.

Chyba że spróbujesz innej firmy.

Amplitunery Denona tak mają. Miałem dokładnie taki sam problem, a po podłączeniu końcówki myślałem że membrany z kolumn wyskoczą.

Obecnie rozglądam się za dobrym używanym procesorem, ale nic ciekawego nie widzę w dobrej cenie.

Hmm ustawilem zwiekszenie poziomu sygnalu z kanalu hdmi +12dB (max) i jest lepiej, tylko czy to normalne? Przy -35dB ogolnego paska glosnosci - polowa skali!! - to po prostu zwykla glosnosc na co dzien jak tv by sie ogladalo. Poziomy per glisnik +2dB max. Dziwne?

Witaj,

największą różnicę spowoduje wymiana amplitunera na model wyższy. Już model AVR-X4000 będzie wyraźnie lepszy, chociaż jeśli budżet pozwoli na AVR-4520, będzie to posunięcie optymalne. Oczywiście proponowałbym jeszcze posłuchać innych marek. Jeśli lubisz moc, dynamikę namawiam na posłuchanie amplitunera Arcam AVR380 oraz koniecznie bardzo mocnego Anthema MRX-310 lub MRX-510 - to bardzo poważne urządzenia.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, powyższe urządzenia oczywiście mamy fizycznie w salonie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje bardzo za informacje. Pewnie tak zrobie i najpierw poslucham.

Btw przy ustawieniach +12db i przy podkreceniu avr sie po prostu po chwili wylaczyl z czerwona migajaca dioda:/ wiec jednak nie daje rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.