Skocz do zawartości
IGNORED

najlepsze głośniki na biurko do 500zł

by20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie napiszę, że nie chcę solo 6c bo nie mam gdzie ich postawić. Potrzebuję dobrych głośników do 500zł na biurko (blisko ściany).

Nie chcę nie wiadomo jakiej mocy bo mi to niepotrzebne słucham raczej cicho.

Prosze o propozycje.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kiedyś miałem wersje 2 i całkiem sympatycznie wspominam

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Tylko Bose companion 2 i mozna uzywane do 300zł spokojnie kupic. Malutkie, mocarne i przyjemne. Słuchasz i nic w dzwieku nie denerwuje. Jak dla mnie bomba. Woziłem je latami, w roznych pomieszczeniach grały, nie maja sobie rownych. Oczywiscie (nie)dzieki temu forum miałem wczesniej rozne inne konstrukcje oby dlaje od apple czy bose. Dzisiaj uzywam i bose i ipoda i macbooka od lat i sa to produkty warte nawet tych swoich europejsko wygorowanych/napodatkowanych cen

Odnośnie Bose Companion 2:

1. Mają z tyłu wlot powietrza, czy to dyskwalifikuje je do postawienia blisko ściany?

2. Na internecie spotkałem się z opinią, że głośniki wydają: "cichutki szmer spowodowany pracą zasilacza" Ktoś potwierdza?

3. Czy naprawdę głośniki z tworzywa mogą grać lepiej niż konkurencja (z płyty i innych drewnopodobnych materiałów) do 500zł? Nie ma innych propozycji głośników o małej mocy, dobrej jakości w tej cenie?

Posiadałem BC2 series 2 i rzeczywiście słyszalny był brum sieciowy, można go było troszkę zmniejszyć/zwiększyć ruszając kablem zasilającym. Grają ładnie, aczkolwiek trzeba je odsunąć od ściany. W tej cenie raczej trudno znaleźć dobrze grające drewniane monitorki.

Ja bym chyba jednak poszukal jednak czegos drewnianego, moze jakies Edifiery czy cos. Mialem kiedys Creativy T40 i to byl jakis zart w porownaniu do Solo6c, a jeszcze kosztowaly prawie tyle samo, co zrazilo mnie do "glosnikow komputerowych" definiowanych jako male plastikowo-metalowe satelitki. Gdybym szukal czegos mniejszego to rozgladalbym sie za podobnymi konstrukcjami do Solo, tylko mniejszych, Edifier powinien miec tu cos do zaprezentowania.

Co do tylnego bass-reflexu - moze byc ciut wzmocniony bas. Ja tak mialem w Solo6c. Ale tak na powaznie to teraz mam B3031A z przednim wylotem i dalej takie zjawisko wystepuje tylko moze ciut mniej wiec to chyba nie ma reguly.

Jeszcze dopytam: Jak dobrze rozumiem, jesli glosniki są blisko ściany czyli z tylu nie mają miejsca to powinienem wybrac takie ktore maja bass reflex z przodu?

Czy tylko na to zwrócić uwagę w przypadku głośników które z tylu nie mają przestrzeni?

Przepraszam za 2 odpowiedzi pod rząd, ale poddaję się....

ile muszę wydać na glośniki spełniające poniższe oczekiwania?

Dobra jakość, do postawienia przy ścianie, na biurku gdzie jest w miarę mało miejsca. Do słuchania z 70cm i 1,20 m (filmy).

Raczej do cichego słuchania, ale żeby grały wyraźnie.

Żadne DIY, zewnętrzne wzmacniacze itp. Tylko głośniki, monitory (chociaż odradzają mi na co dzień) czy co tam spełni powyższe warunki.

Proszę o radę. Pozdrawiam,

wez plajera mp3 z plikami pojedz do salonu bose lub mediamrkt czy saturna tam chyba sa bose c2 i posluchaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masz tez bezplatny okres probny ale nie wiem jak to dziala

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ja na biurku od 2 lat mam Mission m71, napędzane wzmakiem stereo. Całość wyszła mnie poniżej 100 GBP, a w komplecie z głośnikami kupiłem standy, a do wzmaka dostałem odwarzacz marantz 5004.

Nie wiem, czy to zestaw lepszy niż Bose, bo go nie znam. Ale za niewielkie pieniądze można z używek złożyć zestaw stereo który ładnie gra i nie brumi. Do cichego odsłuchu (np. do pracy lub w pracy) brumienie by dla mnie dyskwalifikowało daną opcję. Dlatego polecam kupno nie komputerowych głośników, a normalnych małych monitorów stereo.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja kupiłem do pracy Microlab B77 i jestem bardzo zadowolony z brzmienia. Stoją w blisko ściany i dla mnie wszystko jestk ok. Moim zdaniem brzmienie przewyższa cenę. Grają z zintegrowana karta dzwiękowa. Aż ciekaw jestem co sie zmieni po podłączeniu lepszej zewnętrznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.