Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrzeba dwustu lat. Większość pamięta jeszcze dozgonną miłość zapoczątkowaną po 1945 roku.

ja co prawda nie pamiętam, ale wiem że 38 mieliśmy być sojusznikiem Niemiec a nie wrogiem, oczywiście już wtedy musieli namieszać Rosjanie a dalej wiecie jak było. Od tego czasu nic się nie zmieniło, byli, są i wygląda na to że jeszcze długo tu będą.

"Dajcie mi niemiecką technologię i polskich żołnierzy a podbiję cały świat" - Adolf Hitler 1940.

z historíi najnowszej, wszystko to prawda.

i prawda ze w silach donieckich sluzy spora grupa ochotnikow z rosji. jak sie szacuje wspolnie z ukrainskim msz, gora 4 tysiace, w tym wiekszosc ochotnikow szeregowcow. delegaci to glownie dowodcy polowi w sile kilkuset oficerow. reszta tej okolo 200-tysiecznej armii to lokalne sily samoobrony. nawet porszenko i jego ministrowie nie osmielaja sie pszekroczyc pewnej granicy lgarstwa za ktora juz tylko smiesznosc. ale jak widze, polscy klakierzy to lepsze zuchy.

no, jaro, artdecko, i inni, do ataku, nie dajcie sie wyprzedzic. jak tam rosyjskie pancerne zagony, podchodza juz pod warszawe ? co, nie ? Przeciez mialy isc.

Jak widzę Kolega Burczymucha nadal udaje idiotę.

"Russian forces are operating inside eastern Ukraine's territory, are using advanced weaponry to support the country's rebel groups, and have clashed directly with Ukrainian soldiers, according to Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), NATO's top military command.

"In the past two weeks we have seen a real upsurge in Russian activity in the region," said Dutch Brigadier General Nico Tak, director of the Comprehensive Crisis and Operations Management Centre, Allied Command Operations, during a 28 August briefing at SHAPE's HQ in Mons, Belgium.

SHAPE posits that Russia has 20,000 ground and air force troops - drawn from different regions across Russia and regularly rotated to keep them fresh - along its border with Ukraine. Of these, Brig Gen Tak said "well over" 1,000 regular Russian troops are now deployed inside Ukraine around the rebel-held city of Luhansk.

He added that the flow of Russian-made weapons and armour to the surrounding region had increased "in both volume and quality" compared with that of March when Russia first began its campaign of aggression against Ukraine."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tekst w języku angielskim ma robić większe wrażenie, a zdjęcia wyjątkowo kiepskiej jakości mają być niepodważalnym dowodem. Przecież na odległość wali to propagandą.

Ja tez pamietam. ale co ? Mam dlatego byc przedluzeniem ukrainskiej, i przy okazji tuskowej, propagandy. mam odwracac wzrok na prawde i rzeczywistosc ? mi radziecka okupacja az takich dziur w mozgu nie zrobila, przepraszam.

Niemcy czy Japonia uregulowały swoje stosunki z USA po II wojnie światowej. Kto co miał pospłacać, to pospłacał. Były oficjalne przeprosiny ze strony agresorów. Tak długo jak to nie zostanie przeprowadzone między nami a Rosjanami, tak długą będę do nich podchodził z nieukrywaną niechecią. To samo tyczy i Ukraińców. Francja czy Anglia czy USA nie doświadczyły nawet w jednej czwartej tego co doświadczyliśmy my, Polacy.

Putin powiedział do Barroso.

Wg dziennika "La Repubblica": Jeśli zechcę, to wezmę Kijów w dwa tygodnie.

Wg Petera Spiegela dziennikarza "Financial Times": Gdyby Rosja rzeczywiście najechała na Ukrainę, w dwa tygodnie byłaby w Kijowie.

Albo problemy językowe ma nie tylko Tusk, albo jest to świadoma manipulacja.

(Na podstawie TokFM)

co nie zmienia faktu że jest kilka tysięcy sztuk armii rosyjskiej i ciężkiego sprzętu.

Nie dokładajmy za dużo stronie rosyjskiej. Rosja względem NATO jest szesnastokrotnie słabasza pod względem posiadanego potencjału militarnego. Większość społeczeństwa zachodniego mocarstwowość FR postrzega poprzez kolor mapy politycznej w atlasie. Ileż oni miejsca tam zajmują! Wspólne działanie państw członkowskich UE pogrążyłoby to "imperium" o potencjale gospodarczym równym Holandii w pięć lat.

Tyle że w zamian

albo

- trzebaby przełknąć wyższe koszty ogrzewania, ropy, energochłonnej produkcji przemysłowej, czego rozpieszczone społeczeństwa nie zaakceptują.

albo

- powrócić do węgla i ewent. atomu, co trudno wyobrazić sobie w chorych na ekologię Niemczech

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

My to możemy Ruskim skoczyć. Żeby zagłodzić Putina, z Ruskich surowców musiałaby zrezygnować cała Europa. I to szybko, zanim będą gotowe gazociągi do Chin.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tekst w języku angielskim ma robić większe wrażenie, a zdjęcia wyjątkowo kiepskiej jakości mają być niepodważalnym dowodem. Przecież na odległość wali to propagandą.

Na mnie nie robi, ale nie będę tego tłumaczył. Jak ktoś ma problem to jest google translator czy jakoś tak. Po zdjęcia dobrej jakości to do putinowców, ono zamieszczali zdjęcia z Czeczeni jako zrobione na Ukrainie. W sumie bez różnicy, tam i tu mordują ludzi.

Putin powiedział do Barroso.

Wg dziennika "La Repubblica": Jeśli zechcę, to wezmę Kijów w dwa tygodnie.

Wg Petera Spiegela dziennikarza "Financial Times": Gdyby Rosja rzeczywiście najechała na Ukrainę, w dwa tygodnie byłaby w Kijowie.

Albo problemy językowe ma nie tylko Tusk, albo jest to świadoma manipulacja.

To robota faszystowskich imperialistów. Albo imperialistycznych faszystów (wybrać co pasuje).

Jestem Europejczykiem.

Jest jakaś sprzeczność między tekstami z "La Repubblica" a "Financial Times"?

Olbrzymia. Przykład: To be, or not to be? i To be, or not? to be. Widzisz różnicę. Do dziś trwa spór, jak właściwie to zinterpretować.

My to możemy Ruskim skoczyć. Żeby zagłodzić Putina, z Ruskich surowców musiałaby zrezygnować cała Europa. I to szybko, zanim będą gotowe gazociągi do Chin.

Nie do końca. Paradoks polega na tym, że UE bez surowców dostarcznaych z Rosji sobie poradzi. Tak jak to było za czasów żelaznej kurtyny. Rosja bez kasy za te surowce już nie.

A co do gazociągu transportującego błękitne paliwo do Chin, to... tylko się z tego cieszyć. I oby Rosja takich projektów realizowała jak najwięcej. Poczytaj sobie na jakich warunkach FR będzie tłoczyć nim gaz do ChRL. Zero logicznego i ekonomicznego myślenia. Działają jak za czasów, kiedy po upadku ZSRR otrzymywali transporty z żywnością w ramach europejskiego planu wsparcia. Wagony wypełnione ziemniakami rozładowywali przy pomocy (!)koparek(!).

Kiedy kontrakt się wypełni po założonym czasie jego trwania, po podliczeniu kosztów budowy transmitera, infrastruktury wspomagającej, ceny (marży) za metr sześcienny... bedą według dzisiejszego kursu stratni na tem kontrakcie jakieś 30 mld dolarów. Jeśli UE będzie nadal przez cały ten czas kupować u nich gaz po teraźniejszych stawkach, to jeszcze wyjdą w ogólnym bilansie na czysto jako tako.

ps: żebyście też widzieli pola naftowe na Syberii... ile tam ropy zalega na ziemi... wycieka ze wszystkiego. Z nieszczelnych węzłów, rur, zaworów... więcej jej niż w samych rurach.

Na mnie nie robi, ale nie będę tego tłumaczył. Jak ktoś ma problem to jest google translator czy jakoś tak. Po zdjęcia dobrej jakości to do putinowców, ono zamieszczali zdjęcia z Czeczeni jako zrobione na Ukrainie. W sumie bez różnicy, tam i tu mordują ludzi.

(...)

Jasne. Nie trzeba, aż uruchamiać translatora, aby wyczytać o tysiącu Rosjan na Ukrainie i 20 000 żołnierzy po stronie Rosji przy granicy z Ukrainą oraz o dostawach broni i sprzętu dla rebeliantów. Niem nazwisk dat i źródeł. Jest ogólnikowe powołanie się na Kwaterę Głowna NATO w Europie. W linkach jest jeszcze mowa o lokalizacji rosyjskiej artylerii samobieżnej na Ukrainie. Jakość zdjęć nie pozwala wkomponować ich w ukraiński krajobraz. Ale co tam, były już niezbite dowody o broni jądrowej w rekach Husajna.

(...)

To robota faszystowskich imperialistów. Albo imperialistycznych faszystów (wybrać co pasuje).

Godne łamów "Żołnierza Wolności".

czyżby ktoś tutaj liczył na to że NATO, unia czy ktokolwiek inny coś z tym zrobił ? przecież od tygodni cały świat się tylko przygląda przy okazji od czasu do czasu pier.... jakieś brednie.

Rosja bez kasy za te surowce już nie.

Mówisz o tych śmiesznych papierkach co to ta monstrualna drukarka z FED je drukuje w zastraszającym tempie ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Godne łamów "Żołnierza Wolności".

Jako stary komunista masz w tym doświadczenie, dlatego tak dobrze ci się czyta te wszystkie rosyjskie teksty. Cmoknij się Włodek w czółko ze swoją nachalną proputinowską propagandą.

Jestem Europejczykiem.

Mówisz o tych śmiesznych papierkach co to ta monstrualna drukarka z FED je drukuje w zastraszającym tempie ?

Jak ci się walają po pokoju to mogę przyjąć :-))).

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Może się doczekamy wreszcie jakiejś odpowiedzi NATO na poczynania sąsiadów:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,16569776,Wtorek_na_Ukrainie__Spotkanie_w_Minsku_bez_rezultatu.html?entry=1270674&lokale=bielskobiala#BoxWiadTxt

Włodzimierz.

Można wiedzieć kto się kryje za tą maską?

Przewodniczący rosyjskiej Dumy Państwowej poleciał z roboczą wizytą do Francji, gdzie spotkał się m.in. z francuskimi parlamentarzystami i biznesmenami. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że Siergiej Naryszkin od połowy marca znajduje się na 'czarnej liście'. UE

Włodzimierz.

Kryje się "Głos rozsądku" w dobie zamętu i chaosu informacyjnego :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jako stary komunista masz w tym doświadczenie, dlatego tak dobrze ci się czyta te wszystkie rosyjskie teksty. Cmoknij się Włodek w czółko ze swoją nachalną proputinowską propagandą.

Sam nachalnie wciskasz swoje jedynie słuszne poglądy innym. W każdym wątku na Bocznicy. W dodatku tych, którym twoje poglądy nie odpowiadają, obdarzasz epitetami. Normalnie masz to, co brzydzi cie najbardziej - PiSowski światopogląd.

"Żołnierza Wolności" czytałem raptem kila razy na unitarce. Zapamiętałem jednak jego nachalna agitację. Wypisz wymaluj twoją.

(...)

Włodzimierz.

Zielony ludzik.

Panowie, proszę bez wycieczek personalnych.

Sorry. Musiałem ad vocem odpowiedzieć Jarkowi.

Prezentujesz tu Włodek pomieszanie sentymentu do PRL i tęsknoty za czasami Układu Warszawskiego z uwielbieniem do władzy silnej ręki. To obiektywna obserwacja treści twoich wpisów (niestety).

Teraz jeszcze siejesz putinowską propagandę. Coś przeoczyłem?

I teraz zapytam - czy Rosja pod wodzą Putina to przyjaciel Polski?

Jestem Europejczykiem.

Śmieszą mnie teksty że "Nato coś z tym powinno zrobić". Nato to nie są żołnierze amerykańscy ani jacyś wyimaginowani "Natowscy żołnierze". Nato to m.in. my. To nasz region i w ramach Nato bili by się z Ruskimi nasi żołnierze. Nie wiem czy wiecie ale w razie napadu na nasz region bronić ma go 10 dywizji Nato z czego 4 dywizje są polskie. Więc niech ci którzy mówią że "Nato ma coś z tym zrobić" powiedzą wprost - chcę aby Nato powołało mnie i mojego syna na wojnę abym mógł walczyć na Ukrainie z armią rosyjską i zginąć tam zamiast Ukraińców.

I jeszcze tylko przypomnę wypowiedzi gen. Skrzypczaka który ocenia że likwidacja polskiego lotnictwa zajęła by rosjanom ok. 15 minut za pomocą zmasowanego ataku rakietowego, zaś zajęcie przez wojska rosyjskie Warszawy generał wyliczył na 3 dni. My mamy 130.000 żołnierzy, oni 3 miliony.

My mamy F-16 na unieszkodliwienie których potrzeba kilkanaście worków z piaskiem wysypanych na lotnisko. Oni mają ... wszystko.

I jeżeli ktoś myśli że amerykanie albo niemcy pozwolą się zabić bronią atomową za wolną Polskę albo Ukrainę - to jest śmieszny ...

Prezentujesz tu Włodek pomieszanie sentymentu do PRL i tęsknoty za czasami Układu Warszawskiego z uwielbieniem do władzy silnej ręki. To obiektywna obserwacja treści twoich wpisów (niestety).

Teraz jeszcze siejesz putinowską propagandę. Coś przeoczyłem?

I teraz zapytam - czy Rosja pod wodzą Putina to przyjaciel Polski?

Zarzucasz mi polityczny sentymentalizm i uwielbienie do rządów silnej ręki. Sam zaś wyraźnie prezentujesz jednostronną polityczna ślepotę. Obojętnie czy chodzi o Polskę, czy o okolicę.

Nie uprawiam niczyjej propagandy. Staram się być realistą politycznym i zdrowo patrzeć na historię. Nie lubię nijakich poglądów i mdłego ich prezentowania.

Rosja nawet pod wodzą Putina jest mniej wroga Polsce, niż Ukraina kultywująca banderowską przeszłość. Ta Ukraina to robi - to było wyraźnie słychać w ostatnim przemówieniu Petra Poroszenki.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zielony ludzik.

Czyli ruska szkoła. Powiedzieć coś tak ,żeby nic nie powiedzieć.

Ja coś czuję pod tym pseudonimem Dziadkawłodka, który jeszcze niedawno tak buńczucznie ogłaszał pożegnanie z tym forum.

Czyli ruska szkoła. Powiedzieć coś tak ,żeby nic nie powiedzieć.

(...)

Uważam, że gospodarzowi wątku nie przystoi wydawać takie opinie. Szczególnie jeśli się nie rozumie sensu doboru takiego własnie awatara i tak sformułowanej odpowiedzi. Tyle w tym temacie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.