Skocz do zawartości
IGNORED

REL Strata III - kto naprawi?

sabestian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Od lat czytam forum, ale chyba nigdy się nie udzielałem...

Potrzebuję namiarów na kogoś, kto zna się na subsystemie REL, albo w ogóle na lepszych subwooferach.

Objawy:

Po włączeniu do sieci z subwoofera dobiega ciche trzeszczenie i - co jakiś czas - pykanie (z głośnika), nawet bez podłączenia przewodu ze wzmacniacza. Zmieniałem kabel zasilający, nawet zmieniłem gniazdko na inne, w innym pokoju i to samo.

Podłączałem też subwoofer do wzmacniacza, ale nic się nie zmieniło. Gra, ale trzeszczy i "popiarduje", w muzyce bez basu też się odzywa, co jakiś czas cyka i puka. Niezależnie, czy przez LFE, czy przez RELowski Neutrik.

Być może to jakaś błachostka, obluzuwany kabelek czy gniazdko w środku, ale ja się na tym kompletnie nie znam i nie chcę nic rozkręcać ani niczego próbować sam naprawić.

Dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/113799-rel-strata-iii-kto-naprawi/
  • 2 miesiące później...

Pewnie niewiele pomogę ale miałem podobny problem z subem Kef'a - okazało się, że na płytce wzmacniacza było modzone - wymieniane przepalone podzespoły. Suba zwróciłem. Objawiało się to tak samo jak piszesz.

Będziesz mieć mały problem z naprawą - by znaleźć kogoś kto zainstaluje oryginalne części albo lepsze i nie popsuje bardziej sprzętu...

Powodzenia!

Suby KEFa a szczególnie PSW2000 to masakra, psują się na potęgę. RELe są dużo wytrzymalsze ale jednak nie niezniszczalne.

Popierdywanie wskazuje na uszkodzony kond ew. zimny lut

Dzięki za odpowiedzi. Z tego, czego się dowiedziałem we własnym zakresie, to serwisanci nie chcieli niczego ruszać, tylko wymieniać całą elektronikę (drogo!). Więc sub poszedł do zwrotu (na szczęście miałem taką możliwość).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.