Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ ostatnio troszku namieszałem pytaniami, a zwłaszcza odpowiedziami, śmiem donieść, że po przeszło 56-ciu godz. wygrzewania lamp z różnych okresów produkcji zaczynam mieć w domu do czynienia z czymś w rodzaju " spektaklu muzycznego". POrównując, to wcześniej było u mnie takie kinowe 3D.

Wkrótce powinna dotrzeć do mnie skwadrowana partia lamp z tego samego roku produkcji. Jeśli wcześniej nie dostanę bana ( :D ) w tym wątku, to opiszę ewentualne różnice.

pozdrawiam i dziękuję za rady.

Wu

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Si,

inaczej bym tyle nie bełkotał;)

ps.

piszesz "drogi", a na targach Waść nie raczył mnie odwiedzić...:P

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Si,

inaczej bym tyle nie bełkotał;)

ps.

piszesz "drogi", a na targach Waść nie raczył mnie odwiedzić...:P

Nawet myślałem o tym, ale uwierz, że miałem tak gorący okres zawodowy, że bym się nie wyrwał. Ale odwiedziłem myślą i zaniedbaniem.

Polecam Ci spróbować Sugdena Masterclass. Zdecydowanie niedoceniany w Polsce Czarny Koń Audio...

Kolega Squad posiada inegrę Masterclass i stwierdził że można z tym żyć - więc szczególnych zachwytów nie ma.

Wbrew panującej w klubie modzie na eksperymenty z bezpiecznikami ja postanowiłem wymienić kondensatory sprzęgające. Wizualnie wygląda to tak:

post-50737-0-79007900-1432676482_thumb.jpg

Zdecydowałem się na kondensatory Rike Audio S-CAP :-)

Edytowane przez woyski

Kolega Squad posiada inegrę Masterclass i stwierdził że można z tym żyć - więc szczególnych zachwytów nie ma.

Jurgen,

- Po pierwsze:

yoachim szuka raczej końcówki, a Squad ma integrę

- Po drugie:

ja słuchałem Sugdena u Wojtka Szemisa i u Squada, po raz nie wiem który w ubiegłą sobotę i gra to co najmniej bardzo dobrze

- Po trzecie:

ja piszę o tym, co słuchałem/słyszałem, a nie gdzieś czytałem, w przeciwieństwie do Ciebie

- Po czwarte:

naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem i być faktycznie błyskotliwym, a nie li tylko pisemnie anonsować o swych towarzyskich aspiracjach pogrubioną czcionką...:)

- Po piąte:

pochodź w końcu na jakieś koncerty, byś takich bzdur o brzmieniu instrumentów nie wypisywał - vide klawesyn i skrzypce/kalafonia w m.in. wątku Piano

Był na tym forum pokrewny Szpec, co m.in. uważał, że saksofon to instrument dęty metalowy. Jeszcze się przy tym upierał, zdjęcia wklejał...

Edytowane przez Cytrus

Jurgen,

- Po pierwsze:

yoachim szuka raczej końcówki, a Squad ma integrę

- Po drugie:

ja słuchałem Sugdena u Wojtka Szemisa i u Squada, po raz nie wiem który w ubiegłą sobotę i gra to co najmniej bardzo dobrze

- Po trzecie:

ja piszę o tym, co słuchałem/słyszałem, a nie gdzieś czytałem, w przeciwieństwie do Ciebie

- Po czwarte:

naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem i być faktycznie błyskotliwym, a nie li tylko pisemnie anonsować o swych towarzyskich aspiracjach pogrubioną czcionką...:)

- Po piąte:

pochodź w końcu na jakieś koncerty, byś takich bzdur o brzmieniu instrumentów nie wypisywał - vide klawesyn i skrzypce/kalafonia w m.in. wątku Piano

Był na tym forum pokrewny Szpec, co m.in. uważał, że saksofon to instrument dęty metalowy. Jeszcze się przy tym upierał, zdjęcia wklejał...

Limone, czyś Ty sroce spod ogona wyskoczył że wypisujesz ' takie nawiedzone mądrości ' ?

W przeciwieństwie do niektórych mam dość spore doświadczenie w audio a wiedza z internetu dodatkowo wspiera

stronę praktyczną. To że słuchałeś Sugdena u W.Szemisa przewrotu w świecie audio jeszcze nie robi, ale

Ty mogłeś się zachwycić. Wiadomo gra cały system a wpis stwierdzający opinię Squada na temat integry Masterclass

jest wiarygodny. To tyle w temacie o Sugdenie.

...Wiadomo gra cały system a wpis stwierdzający opinię Squada na temat integry Masterclass

jest wiarygodny. To tyle w temacie o Sugdenie.

Magnepan,

jako, że moja osoba jest przez Ciebie przywoływana, to może powtórzę i specjalnie dla Ciebie napiszę tak abyś zrozumiał:

Tak, z integrą

Sugden Masterclass IA-4

da się żyć.

A teraz czytaj między wierszami bo jak jest napisane w jednej linijce to chyba masz z tym problem.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Panowie, tu jest klub Lebena.

Taaak jest!

:)

Jurgen,

nie siej zamieszania i poducz się.

Edytowane przez Cytrus

Taaak jest!

:)

Jurgen,

nie siej zamieszania i poducz się.

Limone, ale zaczepiasz i prowokujesz - a to już jest karalne.

Magnepan,

jako, że moja osoba jest przez Ciebie przywoływana, to może powtórzę i specjalnie dla Ciebie napiszę tak abyś zrozumiał:

Tak, z integrą

Sugden Masterclass IA-4

da się żyć.

A teraz czytaj między wierszami bo jak jest napisane w jednej linijce to chyba masz z tym problem.

Nie przywołuję Ciebie personalnie tylko to co raczyłeś powiedzieć o Sugdenie a to jest różnica. Z Sansui też da się żyć

i z Lebenem również - bez ręki też da się żyć najogólniej mówiąc..........więc koniec na temat Sugdena w Libańskim przepraszam w Lebanowskim wątku.

zaczepiasz i prowokujesz - a to już jest karalne.

Masz rację co do siebie. Odchodząc stąd w ramach samoukarania załóż włosienicę, tylko nie pomyl jej z tupecikiem

- to nie te włosy...;)

Edytowane przez Cytrus

@woyski, pytałem serio. Czy jest progresja brzmieniowa po operacji? :-)

Wiem, że pytasz serio, ale nie miałem czasu, żeby napisać.

Czy zbierasz rozsypane na kawałeczki fragmenty szczęki z podłogi, czy też nie ma różnicy aż tak destrukcyjnej dla uzębienia?

Szczęka jest na swoim miejscu co nie oznacza, że zmiana mi się nie podoba :-). Póki co mogę mówić o pierwszych wrażeniach, które są bardzo pozytywne. Jest postęp w każdym aspekcie brzmienia. W moim systemie dźwięk jest jeszcze bardziej analogowy i szczegółowy zarazem. Zauważam lepszą gradację planów i lokalizację pozornych źródeł oraz barwę poszczególnych zakresów. Oczywiście dźwięk na "oryginalnych" kondensatorach również jest świetny. Uważam jednak, że na poziomie, na którym gra Leben zmiany są spore.

• 3 tygodnie później...

One mają 88 dB skuteczności i 8 Ohmów, więc bez problemu powinien sobie poradzić. Natomiast jak to zagra, to już musisz wypróbować, bo chyba nikt nie testował takiego zestawu, ale nie zdziwiłbym się, gdyby było bardzo dobrze, bo to stare, ale jare głośniki.

Edytowane przez SzuB

za jakiego ?

ja swojego 300F kupilem jako nówkę w Nautilusie za 8 tys.zł jeszcze w cenie miałem wysyłkę.Pewnie panowie nie stracili na nim.Na takich wzmacniaczach marże są ogromne.

Świetny dystrybutor. W hurcie do innych sklepów sprzedaje drożej niż klientowi końcowemu.

Świetny dystrybutor. W hurcie do innych sklepów sprzedaje drożej niż klientowi końcowemu.

no tak ,dziwny ten kraj,ale sam zaproponował cenę.

ale pewnie klient indywidualny lepszy niż jakiś hurtownik, bo klient zapłaci od razu w gotówce za zalegający towar.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.