Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mięcha,drajwu,średnicy,przy zachowaniu tej znanej Lebenowskiej czystości i gładkości. Po prostu kroczek naprzód i dobrze,bo podobno twórca ciężko chory i nie wiadomo co będzie dalej z firmą.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

a ja slyszalem z4e to kroczek w bok

na dobrych nosach xs radzi sobie ponoc lepiej.

Ale słuchałeś czy tylko ponoć? :)

XS na Sovtekach na starcie gra gorzej od F na lampach fabrycznych,z tym trudno polemizować,kto porównał ten wie.

Moje doświadczenia z Lebenem to zaledwie odsłuch 4 modeli:

300X na Mullardach,bardzo dobre granie,brak dociążenia niższej średnicy i basu,fabryczny brum i to też wielu doświadczyło.

CS 600 na 6ca7 od EH dziękuję postoję.

660P słuchałem bez pre na el34 fajne granie,nie próbowałem na innych żarówkach

300F wszystkie zalety X na Mullardach,plus bardziej uplastyczniona średnica,dociążony bas,większy dzwięk,tam gdzie X brakowało pary np. Mahler F jechał bez zadyszki. 300F grał na niefabrycznych NOS w Końcówce RCA 6cl6 w pre na Matshusita 17ew8,oraz Admiral Supertron HCC85 i w tej ostatniej konfiguracji,wersji X na Mullardach,300F odjechał dość zdecydowanie. Zachęcam abyś sam posłuchał.

Mam 300f od 3 tyg,potwierdzam jest to rewelacyjna zabawka:))

Niestety wrocil do Eteru,na serwis,trafilem na knota,po paru dniach pojawilo sie smażenie w lewym kanale,potencjometr zaczal trzeszczec delikatnie.

Kupilem go w ciemno z mysla o tuningu,na pierwszy ogien pojda do wymiany wszelakie gniazda i wylacznik power,poprostu sa to lichutkie czesci i tu jest duzy potencjal do odzyskania,

Na poczatku byl super cichy,zero brumienia itd, serca do niego nie stracilem:)) gra rewelacyjnie z moimi Pionierami,:))

mialem obawy czy sobie poradzi z nimi ale spoko,daje rade.

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mam 300f od 3 tyg,potwierdzam jest to rewelacyjna zabawka:))

Niestety wrocil do Eteru,na serwis,trafilem na knota,po paru dniach pojawilo sie smażenie w lewym kanale,potencjometr zaczal trzeszczec delikatnie.

Kupilem go w ciemno z mysla o tuningu,na pierwszy ogien pojda do wymiany wszelakie gniazda i wylacznik power,poprostu sa to lichutkie czesci i tu jest duzy potencjal do odzyskania,

Na poczatku byl super cichy,zero brumienia itd, serca do niego nie stracilem:)) gra rewelacyjnie z moimi Pionierami,:))

mialem obawy czy sobie poradzi z nimi ale spoko,daje rade.

No pech..jakie tam są wyłączniki Power?nie pamietam już,ale wydawało mi się,że jest tam w przeciwieństwie do X tylko jeden włącznik?i jakie gniazda?tam są porządne ala WBT i zlocone cinch?to chcesz wymieniać?te gniazda to i tak postęp do poprzednich wersji 300:) przy tej cenie,gdzieś Japońce przyoszczędziły:)

No i ten wlasnie jeden to badziew straszny:)

wymienie na hebelek panasonica,rewelacja brzmi,styki ma srebrzone ,ten oryginalny to jakis zart:)

Glosnikowe tak samo,zamienie na WBT,zasilajace na Furutech rodowany,najgorzej jest z gniazdami rca bo sa na plytce,ale to na koncu,po takim tuningu dzwiek skoczy o jedna klase do gory:)

ala WBT

No ala,ale to nie to samo,w co drugim hiendzie sa takie ala Wbt,:))

Zmienialem w swoich Musach na next geny Wbt,choc tam siedzialy wbt ale clasic,zmiana na plus duza.

No i gniazda pod lampy tez syf,niby lampy siedza mocno,ale chwieja sie jak pijany na wietrze:))

tak nie moze to byc,no ale jak na moj gust,ten klocek u Pana Hyodo,nie kosztuje wiecej jak 1000dolar:)

mimo to jest moim zdaniem best buy,tylko na Boga nie spendory i herbatniki,bez urazy:))

Do lebena trzeba dac neutralne glosniki i jest rewelka:))

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

wymienie na hebelek panasonica,rewelacja brzmi,styki ma srebrzone ,ten oryginalny to jakis zart:)

Glosnikowe tak samo,zamienie na WBT,zasilajace na Furutech rodowany,najgorzej jest z gniazdami rca bo sa na plytce,ale to na koncu,po takim tuningu dzwiek skoczy o jedna klase do gory:)

Zmienialem w swoich Musach na next geny Wbt,choc tam siedzialy wbt ale clasic,zmiana na plus duza.

Fajny plan,tylko nie rozumiem,jak wymiana przycisku Power wplywa na dźwięk?pytam serio,człowiek się całe życie uczy:)

Fajny plan,tylko nie rozumiem,jak wymiana przycisku Power wplywa na dźwięk?pytam serio,człowiek się całe życie uczy:)

Taki sam jak gniazdo zasilajace i potencjometr:)bezpiecznik rowniez.plynie tam prad.

przetestowane i sprawdzone przezemnie i moich kolegow,dziala:)

Hebelek panasonica jest uzywany do sprzetow medycznych,kosztuje tylko 37zl:))

jesli bylby pod audio pewnie kosztowalby ponad !00zl albo i lepiej:)

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Taki sam jak gniazdo zasilajace i potencjometr:)bezpiecznik rowniez.plynie tam prad.

Ok,to dużo radości z malucha cs 300 jest świetnym wzmacniaczem:)

No i gniazda pod lampy tez syf,niby lampy siedza mocno,ale chwieja sie jak pijany na wietrze:))

tak nie moze to byc,no ale jak na moj gust,ten klocek u Pana Hyodo,nie kosztuje wiecej jak 1000dolar:)

mimo to jest moim zdaniem best buy,tylko na Boga nie spendory i herbatniki,bez urazy:))

Do lebena trzeba dac neutralne glosniki i jest rewelka:))

Gniazda pod lampy są chyba te same jakie montuje AN i w zasadzie w każdym lampiaku lampy się chwieją,taka uroda.Paradoksalnie najmniej huśtają się te największe,ale el 84,czy GE w 300F są mniej stabilne:)

Bez kitu ale jest ,moje Musy raczej polegly:))mimo dobrego preampa,oczywiscie nie w temacie rozmachu,bo tutaj Leben nie ma szans 400W wel 15w,w pozostalych aspektach,no coz z bolem musze stwierdzic ze jest lepszy:))

Leben dostaje u mnie dozywocie:))jako zabawka do tuningu :))

Ok,to dużo radości z malucha cs 300 jest świetnym wzmacniaczem:)

Gniazda pod lampy są chyba te same jakie montuje AN i w zasadzie w każdym lampiaku lampy się chwieją,taka uroda.Paradoksalnie najmniej huśtają się te największe,ale el 84,czy GE w 300F są mniej stabilne:)

W moim preampie stoja sztywno jak zamurowane,sa to ceramiki,nic sie nie chwieje,badziew i tyle:))

a audio note nastepny:))

wymiane gniazd polecam wszystkim w kazdym klocku,to sa waskie gardla,producenci nie przykladaja do tego wagi,poza nie licznymi,wiecej sie ugra niz zabawa kablami:)

moim zdaniem wymiana badziewia potem kable:))

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Bez kitu ale jest ,moje Musy raczej polegly:))mimo dobrego preampa,oczywiscie nie w temacie rozmachu,bo tutaj Leben nie ma szans 400W wel 15w,w pozostalych aspektach,no coz z bolem musze stwierdzic ze jest lepszy:))

Leben dostaje u mnie dozywocie:))jako zabawka do tuningu :))

W moim preampie stoja sztywno jak zamurowane,sa to ceramiki,nic sie nie chwieje,badziew i tyle:))

a audio note nastepny:))

Jak porównać ceny to w ogóle robi się dziwnie:)

Jak porównać ceny to w ogóle robi się dziwnie:)

No jak kumple do mnie wpadali i porownywali to mieli dziwne miny:)

A dziwili sie ze taka popierdulke sobie kupilem:)

No coz w hiendzie trzeba miec troche pokory,poprostu zdarzaja sie takie rodzynki jak Leben:)

Jeden z nielicznych klockow ktory jest pompowany przez media,ale zaslurzenie,moim zdaniem:)

Zobaczymy jak sie zachowa Eter ,czy wymieni na nowy czy bedzie szukal usterki?

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No jak kumple do mnie wpadali i porownywali to mieli dziwne miny:)

A dziwili sie ze taka popierdulke sobie kupilem:)

No coz w hiendzie trzeba miec troche pokory,poprostu zdarzaja sie takie rodzynki jak Leben:)

Jeden z nielicznych klockow ktory jest pompowany przez media,ale zaslurzenie,moim zdaniem:)

Zobaczymy jak sie zachowa Eter ,czy wymieni na nowy czy bedzie szukal usterki?

Daj znać:)

Daj też znać,jak przebiegnie tuning,jestem ciekaw Twoich obserwacji.

Daj znać:)

Daj też znać,jak przebiegnie tuning,jestem ciekaw Twoich obserwacji.

ok ale to gdzies za miesiac,jak wroci to musze go potestowac czy wady zostaly usuniete,komponenty juz czekaja:))

Hebelek panasonica jest uzywany do sprzetow medycznych,kosztuje tylko 37zl:))

jesli bylby pod audio pewnie kosztowalby ponad !00zl albo i lepiej:)

Piotrek gdzie kupujesz te hebelki Panasonica?

Wklej zdjęcie tego hebelka

Tia wlasnie dzwonilem do niego nie chce powiedziec skad, ale w przyszlym tygodniu dostanie do mojego lebena,zrobie foto, to Pawel odezwe sie do ciebie i puszcze fotke:)

ja go w sumie rozumie bo po co ma sie robic szum i cena w gore:)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tia wlasnie dzwonilem do niego nie chce powiedziec skad, ale w przyszlym tygodniu dostanie do mojego lebena,zrobie foto, to Pawel odezwe sie do ciebie i puszcze fotke:)

ja go w sumie rozumie bo po co ma sie robic szum i cena w gore:)

Ok poczekamy:)

Fajny plan,tylko nie rozumiem,jak wymiana przycisku Power wplywa na dźwięk?

Bardzo dobre pytanie.

Ale wyjaśnienie :-) :-) :-). Zwłaszcza ten bezpiecznik ma wręcz krytyczne znaczenie :-).

Żaden z Was nie pisze o wymianie kondensatorów sprzęgających, a moim zdaniem od tego należy zacząć tuning Lebena.

Ktoś się wypisuje z klubu?

http://allegro.pl/li...v2-ele-1-3-1214

To najprawdopodobniej mój znajomy, który na tym forum się nie udziela. Dba o sprzęt, więc zakup godny polecenia.

pzdr

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To najprawdopodobniej mój znajomy, który na tym forum się nie udziela. Dba o sprzęt, więc zakup godny polecenia.

pzdr

Na zdjęciach z aukcji wygląda świetnie. Na co znajomy zmienia?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.