Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM8005

bary11

Rekomendowane odpowiedzi

Pod wzgledem jakościowym te QA to w stosunku do Tannoya inna liga, , wykonanie 10/10 i super design, Tannoy to budetowy MDF i folia :)

dzwięk zupelnie inny...

Weź nie trolluj, ok?

to nie będzie 20 lat jak marcepan grał na tannoy m1 ale co napiszę że się znam jak do 20stu 2 miesiące zabrakło ;-) jeśli chodzi o folie to pal ją sześć ale ta skrzynka w Qa to trochę więcej niż fortepiano lakier to sprytna konstrukcja nie przekonuje mnie jedynie ten wysokotonowy w przeciwieństwie do tannoy

Folia jest tylko w najtańszych, absolutna większość oferty to fornir. Lakierowany na błysk też :)

No sam popatrz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Weź nie trolluj, ok?

Faktycznie pomyliłem z niższą serią, te są w ładnej naturalnej okleinie :)

Weź nie trolluj, ok?

Folia jest tylko w najtańszych, absolutna większość oferty to fornir. Lakierowany na błysk też :)

No sam popatrz

Ukryta Zawartość

Znam dobrze (i szanuję) to popularna seria :)

A ty się z QA zapoznaj a nie wyzywaj od garaży :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie pomyliłem z niższą serią, te są w ładnej naturalnej okleinie :)

Znam dobrze (i szanuję) to popularna seria :)

A ty się z QA zapoznaj a nie wyzywaj od garaży :P

Ukryta Zawartość

Garażowe mówię na polskie ;) chociaż ci to jeszcze krócej są na rynku.

Ukryta Zawartość

Ja nigdy nie byłem czy to za "garazowymi", czy komercyjnymi, ale fakty sa takie że ostatnio garażowe, tańsze, pogonily hiper nie garażowe, droższe.

Gdybyś mógł przetestować u siebie DC6T, to po opisie miałbym pojęcie jaki masz dźwięk, bo tak to trudno coś powiedzieć.

Aha, ja nie lubię KEFa :)

No i Denona też :)

Raczej już nie wstawie do tego pokoju nic z dwoma wooferami. Jak juz mial bym wybierać to cos na jednym, ale większym głośniku.

A co tu lubienie ma do rzeczy, albo coś gra, albo nie. Też moge napisać że nie lubię tannoy. Kumpel ma jakis niski model, ale wygląda podobnie do tego DC6 i strasznie tanio to wygląda i tanio gra. Szczególnie na basie.

?👈

Fajny ten zestawik, widać że Gra ;)

Zazdraszczam Tego PM8003 <3 Poluje na taki do rozbudowy u mnie ;>

Ciekawe jak by te oceny z zawiązanymi oczami wyglądały :P

Ja mam SR5004 + Canton Reference 9.2 + Audiotrak HD2 (+kiedyś jakiśPM8005 jest w planie)

Patryk marcepan prawie się wczoraj popłakał przez Twoje lubiane - kable zasilające to był nokaut ale nic aby nie zgubić wątku bo widzę że QA raczej widziane były napisz coś kablach głośnikowych na linii marantz tannoy

Fajna dyskusja się zrobiła.bo owszem concepty i dc6t to konkurencyjne produkty jednak grają zupełnie inaczej.

QA gra bardziej dynamicznie i z mięśniem, ma niżej schodzący bas, i jest bardzo ładnie wykonany. Z kolei tannoy gra bardzo równo, jak zaznaczył kolega Rafał, można odczuć że bas jest wręcz za mały. Ale jest równy w lini z resztą pasma. I mają bardzo dobra przestrzeń i dokładność w średnicy.

Akurat 8005 pasuje do obydwu konstrukcji. Przy obu będziesz zadowolony. Pytanie bardziej czego szukasz w barwie dźwięku.

Co do as1000 to także podobał mi się jej dźwięk. Moze odsluchiwany był w złych warunkach lub słabych kolumnach.

Pozdrawiam

No właśnie dziwny dylemat, takie dwie skrajności, zresztą tu żadna dyskusja nie kończy się zakupem :) Zgodzisz się ze mną pewnie że QA pod wzgledem jakości wykonania bije wszystko w stosunku do ceny ?

Patryk marcepan prawie się wczoraj popłakał przez Twoje lubiane - kable zasilające to był nokaut ale nic aby nie zgubić wątku bo widzę że QA raczej widziane były napisz coś kablach głośnikowych na linii marantz tannoy

??? Kable zasilające? To nie ja.

A głośnikowe? Klasyka klasyki: QED 79 Strand - z tym, że razy dwa czyli bi-wiring.

Jedyny element, który się u mnie nie zmienił od lat :)

na Twoje lubiane wszedłem i tam je znalazłem - mniejsza - u mnie QED ruby wygonił chorda odysseya i silverscreena a QA bardzo poleca kable qeda /krzaku dlaczego tak mówisz ? marantz zamówiony ale dopiero po niedzieli będę wił się na poduchach na pewno się podzielę wrażeniami - ten smrodek z nowego trafo ...mniam

tylko gdzie ten sklep ? dzięki s4home za wstępne zestawienie tych głośników myślałem jeszcze o toy tower sf jak by one się miały do dwóch wymienionych wyżej? odebrałem je jako nieco mniej wypełnione względem qa ale bardziej precyzyjne w ogniskowaniu ale mogę się mylić po krótkim odsłuchu

Ile masz do wydania na kolumny? Wypożycz cobie"garażowe" BMNy. Zaplacisz tylko za wys. jak ci nie podejdą. A przynajmniej posłuchasz u siebie w domu, na swoim wzmaku bez ciśnienia.

?👈

planuję tak ok 5tys ale jak mi te sonusy podejdą to może przekrocze tyle tylko że coś mi się wydaje że one wymagają trochę lepszej elektroniki a te qa tyle mięska podawały z marantzem -jak wygrzeje wzmacniacz zacznę szukać co do garażowych to raczej nie bo odsprzedać trudniej a patrząc na statystykę głośniki zdarza mi się wymieniać częściej

Jak kupujesz coś z chęcią odsprzedaży to coż. Kupując nowe i tak będziesz w plecy. Co innego z używek. W przypadku garażowych wiesz za co płacisz. Ja chociaż wiem że ze swoich wydanych 4100 jakieś 2500zł to sam materiał i głośniki, a nie reklama i marże sklepów.

?👈

Czy ja dobrze widzę, że te QA mają głośnik wysokotonowy jakby żywcem wzięty z najniższej serii Tannoya?

A nisko-średniotonowe 2x 12.5 cm to i zejście słabe.

Ok, więcej nie piszę.

Ja lubię Tannoya i na pewno jest wart przesłuchania.

jakieś 2500zł to sam materiał i głośniki

Znaczy się, po kosztach poszły? :D

Jak po kosztach, napisalem że koszt tych kolumn to 4100zł. Na tyle są wycenione. W przeciwieństwie do wytworów komercyjnych każdy może sobie sprawdzić ile np kosztują poszczególne głośniki użyte do ich budowy etc.

?👈

Patryk z pewnością jesteś osłuchany i nie przypadkiem wybrałeś tannoye skądinąd tu i tam chwalone ale proszę nie na skróty bo nie tylko obaj wiemy że wiele zależy od aplikacji obudowy itd i dotyczy to nie tylko głośników sam przecieralem oczy jak na tych samych głośnikach kolumny grały i pierdzialy

Patryk z pewnością jesteś osłuchany i nie przypadkiem wybrałeś tannoye skądinąd tu i tam chwalone ale proszę nie na skróty bo nie tylko obaj wiemy że wiele zależy od aplikacji obudowy itd i dotyczy to nie tylko głośników sam przecieralem oczy jak na tych samych głośnikach kolumny grały i pierdzialy

Przecież Ci napisałem wcześniej:

No to teraz do sklepu, każ sobie podłączyć QA i Tannoya do PM8005 - inaczej się nie dowiesz co akurat Tobie pasuje :)

To nie wiem o jakie skróty Ci chodzi.

ano takie że zauważyłeś że w QA jest wysokotonowy PODOBNY do najtańszego tannoya - to na prawdę niczego nie dowodzi - nieprawdaż?

myślę że s4home najlepiej sprawę podsumował dalej to już uszy plus ew doświadczenie co może zagrać lepiej w warunkach konkretnego pomieszczenia - w QA urzekła mnie barwa i subtelność przekazu i taka gęstość co nie zmienia faktu że jestem miłośnikiem dobrej przestrzeni i lokalizacji na dalszych planach a tu dualconcentric może mieć więcej do powiedzenia

Dlatego czasem warto próbować czegoś innego niz wszyscy. Zazwyczaj wybory, które sam podejmowalem w sprawie audio były trafniejsze niż te wychwalane przez tłumy na forach.

?👈

planuję tak ok 5tys ale jak mi te sonusy podejdą to może przekrocze tyle tylko że coś mi się wydaje że one wymagają trochę lepszej elektroniki a te qa tyle mięska podawały z marantzem -jak wygrzeje wzmacniacz zacznę szukać co do garażowych to raczej nie bo odsprzedać trudniej a patrząc na statystykę głośniki zdarza mi się wymieniać częściej

Do tego wzmacniacza spokojnie można spróbować podłączyć kolumny za 5-10 kPLN. Pokroju np. Excite X34, Diamondy 25 czy Neox 2 lub inne

byle nie za trudne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.