Jump to content
IGNORED

Wtyk bananowy

sosnix12

Recommended Posts

Witam chciałbym się poradzić w sprawię Wtyków bananowych nie wiem na jakie się zdecydować jest spory wybór na rynku większość wtyków to bardzo niska jakość wykonania ja szukam jakiś wtyków w przystępnej cenie ale żeby była też wyższa jakość, dostrzegłem wtyki BFA Jantzen cena jest przystępna ale jak z jakością można zaryzykować i kupić czy może coś znajdzie się innego w podobnym przedziale cenowym ? przewód który sobie upatrzyłem to Melodika MDC2250 2x2,5mm

kolumny: STX FS-250 n

Wzmacniacz stereo: SONY TA-F570ES

najtaniej było dać goły przewód ale nie mogę tego zrobić bo mam mały problem z gniazdami a dokładnie z nakrętką która znajduję się wewnętrznej stronie kolumn i kiedy chcę odkręcić nakrętkę zewnętrzną żeby odsłonić otwór na przewód nakrętka wewnętrzna się luzuje i muszę zakręcić w prawo nakrętką zewnętrzną aby nakrętka wewnętrzna się nakręciła się na gwint śruby

Odkręć terminal i dokręć mocno nakrętkę wewnętrzną, ewentualnie przylutuj ją do śruby. Dla mnie osobiście każde zakończenie inne od gołego drutu jest wywaleniem kasy w błoto i pogorszeniem jakości połączenia.

po wielu opiniach na temat banów itp. wtykach wybiorę goły przewód, zawiozę głośniki do firmy ja sam nie będę bawił się w takie prace

Witam chciałbym się poradzić w sprawię Wtyków bananowych nie wiem na jakie się zdecydować jest spory wybór na rynku większość wtyków to bardzo niska jakość wykonania ja szukam jakiś wtyków w przystępnej cenie ale żeby była też wyższa jakość, dostrzegłem wtyki BFA Jantzen cena jest przystępna ale jak z jakością można zaryzykować i kupić czy może coś znajdzie się innego w podobnym przedziale cenowym ? przewód który sobie upatrzyłem to Melodika MDC2250 2x2,5mm

Było już o tym . Wystarczy poszukać .

Podpowiedź - Eagle hollow banana

kolumny muszę zawieść do serwisu na naprawę bo chcąc spróbować poluzować nakrętkę zewnętrzną za daleko wykręciłem złącze z terminala i nakrętką wewnętrzna zeszła z gwintu i spadła że śruby,sugerowałem się internetowym zdjęciem złącza i na zdjęciu był sporo dłuższy gwint który pozwalał przeprowadzić taką operację jaką zamierzałem wykonać

jędrek!!trafiłeś w samo sedno.Każda śrubka czy nakrętka w kolumnie rezonuje,i to nie tylko,że rezonuje,ale może to uszkodzi wzmacniacz,czy głośnik. Ja 2 razy paliłem tak tranzystory.Dopiero po 2 tygodniach i 2 wymianach doszedłem,że to wina nakrętek w środku kolumny tuż przy wtykach. Też jestem zdania,że goły kabel to dobre rozwiązanie,jednak musi być to estetycznie zrobione,a nie podziabane i wiszące gółe żyły.

sosnix,pokaż zdjęcie tej nakrętki i gwintu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.