Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Póki Daphile nie będzie współpracował z LKS to wypożyczenie nie ma sensu ;-)

Ale jak zacznie to warto się samemu przekonać. Tak dla świętego spokoju.

Swoją drogą to smuteczek, że taki fajny DAC nie współpracuje. Trzeba napisać do Kimmo.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jestem właścicielem LKS'a i Daphile wykrywa go bez problemu, więc nie rozumiem, skąd ten żal?

Odniosłem się do tego co pisze EMiL.

Może LKS są w różnych wersjach ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mój został zakupiony na początku lipca w 'valuebasket.pl', dotarł po 2 tygodniach. Jednak nie wiem, który moduł amanero zawiera. W Daphile zgłasza się jako "combo_amanero".

Spokojnie, pokombinuje z biosem nuc i będzie dobrze. Daphile nic tu (prawdopodobneie) winny nie jest:)

Co do dodatkowych komputerów do audio to wybaczcie, ale nie interesuje mnie to zupełnie.

Sabre chodzi u mnie na lowest dpll po usb w lks bez problemów - co graniczy z cudem biorąc pod uwagę wybrednosc sabre.

Za sceptycyzm nigdy nie ma nagrody ;-)

Taki jak być powinien czyli do -30. Tłumik mam 15db, bez tłumika na rezystorach korzystanie z regulacji z sabre ma ograniczony sens i nie polecam.

Gram na intel nuc z daphile.

Tzn. mam zamiar grać, póki co nie rozpoznaje Daca.

u mnie akceptowalny poziom głośności to 25-35,w skali 0--100..bez żadnego tłumnika.

30 przy skali 0-120 to porównywalna wielkość.

usb gra wyrażnie ciszej niż aes/ebu

raczej Amanero Combo usb w różnych wersjach.

Po zabawie z BIOSem nuca LKS jest wykrywany bez problemu.

Ma ktoś kody, aby nauczyć logitech harmony obsługi LKSa?

zobacz czy na stronie Logitecha są kody?

do pilota Aple-nie ma.przynajmniej ja nie znalazłem.

Dla potomnych - są problemy z regulacją głośności na defaultowych ustawieniach pilotów logitech harmony.

Trzeba zmniejszyć Device Command Repeats z 3 na np. 1 (tak jest u mnie). Wtedy jest ok i robi ciszej/głośniej o 2dB przy pojedynczym wciśnięciu.

LKS - najlepszy DAC jakiego do tej pory słuchałem na swoim zestawie. Zaprosiłem do odsłuchu dwóch znajomych z zaprzyjaźnionego salonu audio. Jak ładnie to opiszą będzie szersza recenzja.

Czy ktoś z właścicieli LKS ze "starym" amanero może napisać jak zgłasza się ich urządzenie usb w windzie ?

Nie chciałem rozkręcać obudowy żeby sprawdzić jakie jest u mnie . Ja na win10 mam combo384 amanero .

Udało mi się w końcu odpalić Dsd z foobara i jplay. Jestem bardzo zadowolony z jakości dźwięku :)

Czy ktoś z właścicieli LKS ze "starym" amanero może napisać jak zgłasza się ich urządzenie usb w windzie ?

Amanero Technologies 1.0.57 USB

Nie wiem czy to "stare" czy "nowe". LKS 03

Edytowane przez abcd

jest starsza i nowsza wersja sterowników-stąd chyba różnice.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedynie rozkręcenie daje pewność, to jak się zgłasza amanero w windows czy Daphile jest wynikiem wgranego firmware:)

Panowie-może wstawicie jakieś fotki?

Przecież jest czym się pochwalić-to ładny,audiofilski dac.

Panowie-może wstawicie jakieś fotki?

Przecież jest czym się pochwalić-to ładny,audiofilski dac.

Ładne audiofilskie dac'i to np.Auralic Vega i Calyx. Uroda LKS-a jest raczej w dźwięku i wyposażeniu z wysokiej półki.

"Amanero Technologies 1.0.57 USB

Nie wiem czy to "stare" czy "nowe". LKS 03"

I prawdę mówiąc specjalnie mnie to nie nurtuje. To jest DAC wysokiej klasy, gra bardzo porządnie i myśląc o dalszej poprawie raczej celuję w transport niż ewentualne manipulacje przy LKS

Edytowane przez abcd

"Amanero Technologies 1.0.57 USB

Nie wiem czy to "stare" czy "nowe". LKS 03"

I prawdę mówiąc specjalnie mnie to nie nurtuje. To jest DAC wysokiej klasy, gra bardzo porządnie i myśląc o dalszej poprawie raczej celuję w transport niż ewentualne manipulacje przy LKS

Jeżeli zamówiony był przed lipcem to raczej na pewno dostałeś stary amanero. Nadal to dobry USB-i2s konwerter.

Nowy będzie bardziej niezależny od syfu z 5V kompa.

... poległem ... nie wiem jak zdjąć pokrywę nie uszkadzając , rysując obudowy . Albo jest czymś dodatkowo podklejona albo jestem za mało sprawny manualnie . Pewnikiem trzeba rozkręcić tylną ściankę z gniazdami bo pokrywa (przynajmniej u mnie ) lekko zachodzi pod jej rant . Darowałem sobie , nie chcę mieć kancera już na starcie :)

EMiL zasiał we mnie ziarenko niepewności a bliższe oględziny dowiodły , że i w moim egzemplarzu obudowa nie jest idealnie spasowana.

Mnie to absolutnie nie przeszkadza bo tego w ogóle nie widać nawet z bliska .

Należy poluzować 4 śruby na przy front panelu, jeżeli nadal jest ciężko zdjąć pokrywę to spróbuj dodatkowo poluzować lub wykręcić śruby trzymające tylną ściankę. I voile! Piękne wnętrzne:)

Czy ktos jest w stanie porownac tego LKSa do np black dragona?

Masz już coś do plików na oku?

Ja też szukam już kilka mcy.

Poki co bladze i troche z wypiekami czekam na aries mini zeby przekonac sie mam nadzieje ze wiele zalezy od transportu plikow. Jesli nie to bede szukal dalej wsrod dacow :)

Kilka slow porownania tych dwoch dacow na pewno by rzucilo jakies swiatlo

• Pokaż nowe odpowiedzi