Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że jak w tym wypadku i tym budżecie będą dwa osobne klocki to będzie dużo lepiej. Dlatego szkoda nie skorzystać moim zdaniem.

wiem ale nie chcem, na tym cały dynks polega :)

W życiu są ciekawsze rzeczy do roboty, niż ciągła zabawa kabelkami i przebieranie w tonach sprzętu... Stąd między innymi wybór Macka - na wieki i do grobowej deski...:)

Jedno w miarę sprawne pudełko i kropka. "Przyjaciel" podpowiada Linn Accurate albo Klimax Renew DS. Dobry wybór?

Edytowane przez LorinSi

A co sqdzicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) specyfikacja jak lks ale cena sporo nizsza .

Gustard jest chwalony w sieci.

Specyfikacja nie jest podobna ale to szczegóły.

W życiu są ciekawsze rzeczy do roboty, niż ciągła zabawa kabelkami i przebieranie w tonach sprzętu... Stąd między innymi wybór Macka - na wieki i do grobowej deski...:)

Jedno w miarę sprawne pudełko i kropka. "Przyjaciel" podpowiada Linn Accurate albo Klimax Renew DS. Dobry wybór?

Z jednej strony to dobry wybór..

Tylko ,trochę żal bo można lepiej...

Ja szukałbym dobrej klasy cd z daciem i dodatkowo streamer.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie kombinuj i nie szukaj drogich, uniwersalnych streamerów połączonych z DACami.

Na początek kup porządny, z możliwością rozszerzeń poprzez gniazda PCie, Thin Client i zainstaluj Daphil i ...posłuchaj. Jeżeli się przekonasz do jego prostoty, uniwersalności i stabilności dokup niezależnie zasilaną kartę USB (wcale nie musi być Pang a np. tania a równie dobra albo lepsza karta z kością NEC), która wsadzisz do slotu PCie. Dalej kup np. u Tomanka niezależny zasilacz dwunapięciowy - do Daphil i karty USB.

Kasę wydaj na dobry niezależny DAC, który możesz zmieniać kiedy Ci się spodoba.

Usiądż i relaksuj się muzyką i czytaniem bzdetów (przepraszam niektórych kolegów) na temat poszukiwania urządzeń typu wszystko w jednym.

Aha - zawsze możesz bebechy z Thin Clenta przełożyć do innej eleganckiej obudowy.

Gwarantuję, że z dobrym DACiem wszystkie Linny i Klimaxy odpadną w przedbiegach zarówno w kategorii dżwiękowej jak i prostoty i wygody w obsłudze.

Pozdrawiam

Edytowane przez szczemirek

To lubię !

Konkretnie !

I na temat !

Przecież uzyskana jakość brzmienia w danym przedziale cenowym jest najważniejsza

a nie walka o jedno pudełko i resztę życia z Makiem czy Linnem !

A wszystko to w odniesieniu do forum na jakim jesteśmy.

Po co się pakować w Thin Clienta i daphile, skoro jest już niezły streamer (OPPO) z tidalem na pokładzie? Może wystarczyłoby spróbować podpiąć do 105D jakiegoś DACa z wyższej półki?

Po co się pakować w Thin Clienta i daphile, skoro jest już niezły streamer (OPPO) z tidalem na pokładzie? Może wystarczyłoby spróbować podpiąć do 105D jakiegoś DACa z wyższej półki?

Niezły dla każdego znaczy co innego %-)

Jak najbardziej daje radę, oczywiście szukać należy końcówek z wysoką impedancją wejściową (~100k) i wejściami XLR.

Sprawdzą się końcówki o soczystym i pełnym brzmieniu, wtedy DACi na SABRE "grają".

Edytowane przez EMiL

A po co mnożyć urządzenia? Nie lepiej odzyskaną kasę zainwestować w lepszy DAC?

Jak najbardziej daje radę, oczywiście szukać należy końcówek z wysoką impedancją wejściową (~100k) i wejściami XLR.

Sprawdzą się końcówki o soczystym i pełnym brzmieniu, wtedy DACi na SABRE "grają".

Dzieki EMIL, moja koncowka mocy ma 220 k

Thin Client to grosze

a lepszy DAC oczywiście niezbędny .....

No i iFi USB w takim wypadku przystoi zakupić .... co by był

już pełny hajent :-)

Edytowane przez Krzysztof_56775

Dzieki EMIL, moja koncowka mocy ma 220 k

Co to za koncowka z tak wysoka impedancja?

Grunt, zeby grala "organicznie":)

Co to za koncowka z tak wysoka impedancja?

Grunt, zeby grala "organicznie":)

Hybryda, Audiosynergia, jest genialna

A wiec lampa jako bufor wejsciowy - brzmi doskonale do lks.

Lks potrzebuje opa301 i ifi iusb też mu dobrze robi.

Z tym Thin Clientem i daphile to sobie chyba jaja robicie, jeśli już użytkownik posiada nie gorszy streamer , to jaki sens brać dodatkowe urządzenie, wcale nie lepsze w tej roli? Przecież najlepiej wypożyczyć porządny DAC i spróbować podpiąć do Oppo.

A wiec lampa jako bufor wejsciowy - brzmi doskonale do lks.

Lks potrzebuje opa301 i ifi iusb też mu dobrze robi.

Martwi mnie jednak ta regulacja opa. Moge podlaczyc po xlr do pre. Ale hybryda ma tylko rca

Edytowane przez panerai_47

A co sqdzicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) specyfikacja jak lks ale cena sporo nizsza .

Witam, od kilku dni jestem w posiadaniu tego urządzenia, a konkretnie wersji z wejściem usb czyli w nazwie Gustard X20U.

Jeszcze nie dokonałem solidnych odsłuchów, gdyż go wygrzewam. Ponieważ od dłuższego czasu używam konwertera Gustard U12, tak więc i teraz połączyłem X20 poprzez U12. Oba te urządzenia są przystosowane do połączenia szyną I2s, wykorzystując kabel hdmi. Pozwala to na obsługę sygnału dsd256.

Pierwsze wrażenia, w porównaniu do mojego dotychczasowego konwertera Audio Gd są bardzo pozytywne; jest zupełnie nowa jakość. Mam teraz możliwość odsłuchów wszelkich materiałów 16, 24bit oraz dsd64 przekonwertowanych w 'locie' do dsd128 lub nawet dsd256. Efekt jest piorunujący, bo mam wrażenie, że gdzieś stoi i gra dobry gramofon.

Urządzenie posiada zgrabny pilot, którym można dokonać wyboru wejścia, zmienić nastawy, regulować cyfrowo głośność, również po zbalansowanych xlr, a nawet ustawić jasność świecenia wyświetlacza. Nie wiedzieć czemu nie działa na pilocie wyłącznik główny, ale czytałem na forach, że ten typ tak ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moj LKS dotarl. Bardzo mi sie podoba. Jedna uwaga, nie wiem jak koledzy sluchaja na tych wbudowanych w dac zglasniaczach ale to totalna poracha jest. Takze PRE uzywac bezwzglednie.

Moj LKS dotarl. Bardzo mi sie podoba. Jedna uwaga, nie wiem jak koledzy sluchaja na tych wbudowanych w dac zglasniaczach ale to totalna poracha jest. Takze PRE uzywac bezwzglednie.

Czy to jakis mocno modyfikowany LKS? Zawsze myslalem, ze w LKS jest cyfrowe tlumienie a nie "zglasniacze"???

Mam LKS-a od pol roku pewnie ale nie wiedzialem, ze On cos zglasnia?!? ciekawostka :)

Jesli dobrze pamietam wczesniejsze wpisy Kolegi .... podobno LKS do niczego sie nie nadawal a tu taka zmiana?

Chyba cos mam ze sluchem... bo jakos mi sie udaje sluchac na tych "zglasniaczach" i specjalnie nie cierpie. Tak by sie upewnic, ze nie mam akustycznych zwidow, to podpialem tez pozyczony przedwzmacniacz i jakos nie bylo DRAMATYCZNIE KOSMICZNIE I ODLOTOWO lepiej :), wiec wszystkim innym napisze, ze owe "zglasniacze" calkiem sprawnie sobie w mojej opinii radza przy wysterowaniu koncowek mocy :)

Edytowane przez Wojciech_55387

Czy to jakis mocno modyfikowany LKS? Zawsze myslalem, ze w LKS jest cyfrowe tlumienie a nie "zglasniacze"???

Mam LKS-a od pol roku pewnie ale nie wiedzialem, ze On cos zglasnia?!? ciekawostka :)

Jesli dobrze pamietam wczesniejsze wpisy Kolegi .... podobno LKS do niczego sie nie nadawal a tu taka zmiana?

Taki live, :-)

Nazywam go zglasniaczem bo to żadne pre tylko cyfrowa regulacja glosnosci.

Nie jest modyfikowany.

Nazywam go zglasniaczem bo to żadne pre tylko cyfrowa regulacja glosnosci.

Nie jest modyfikowany.

Jasne taki live :-) wiec i może za jakis czas te "zglasniacze" nabiorą klasy :)

Takie male mam pytanie. Czy ktos juz zaaplikowal moze bursona V5 na wyjscie rca?

Jesli tak, to prosze o kilka slow jak to sie sprawdzilo.

Jasne taki live :-) wiec i może za jakis czas te "zglasniacze" nabiorą klasy :)

Takie male mam pytanie. Czy ktos juz zaaplikowal moze bursona V5 na wyjscie rca?

Jesli tak, to prosze o kilka slow jak to sie sprawdzilo.

Watpie, bo twierdze, ze w heglu hd20 ta czesc daca dotyczaca cyfrowej regulacji glosnosci jest lepsza.

Oczywiscie w moim systemie i jest to tylko moja opinia.

chyba - LIFE, kolego. Ale docenić należy próbę.

Edytowane przez szczemirek

chyba - LIFE, kolego. Ale docenić należy próbę.

Może ktoś doradzi jak zrobić zrzut ekranu w Windows10?

Mam przesyłkę w dhl-u a to oznacza kłopoty.

Pytanie nieaktualne---Windows+prt sc

odstapie opa301 i rezy 259R do moda LKS

info na PW

pzdr

cos nie dziala edycja :(

odstapie opa301 i rezy I/V TX2575 249R00 0.05% do moda LKS

info na PW

pzdr

W temacie Fengów:

AKM only available in model S-1pro, and so far only this model has USB digital input, No plan applying Tidal service since too small export, beside you can use AirPlay function if you use iPhone

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi