Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Da się włożyć kartę USB Amanero do Gustarda x20pro?

Albo cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś tam lutownicą potrafię zrobić i diy mi nie obce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kapelli

W jaki sposób z Jplay? Bezpośrednio z daca podpiętego do kompa?

Tak , bezpośrednio do kompa . W foobar Output - ASIO jest dostępny "Jplay driver"

Czy można korzystać z Kernela zamiast ASIO? Jaką rolę pełni Foobar? Samego Jplaya nie da się uruchomić na tym dacu. Ciekawe dlaczego.

Edytowane przez jello

Tak , bezpośrednio do kompa . W foobar Output - ASIO jest dostępny "Jplay driver"

Tez tak gram, ale niestety lepiej gra jriver niz jplay z foobar z lks.

Bo sam Foobar jest do dupy.

Ciekawe dlaczego LKS nie współpracuje z Jplay i trzeba używać zewnętrznego konwertera żeby go używać.

Edytowane przez jello

Próbowałeś? U mnie Jplay nie gra na wewnętrznej karcie USB daca. Można używać tylko Jrivera zgodnie z instrukcją LKSa.

Edytowane przez jello

Próbowałeś? U mnie Jplay nie gra na wewnętrznej karcie USB daca. Można używać tylko Jrivera zgodnie z instrukcją LKSa.

Wszystko da sie poustawiac na spokojnie. U mnie jplay na foobarze bez problemow i z konwersja do dsd128 wszystkiego. Wyzej sie nie daje bo amanero dziala do 384 na pcm a tak enkapsulowane jest dsd przez jplay.

Ale generalnie gra i smiga wszystko pieknie i wytwornie i nie moge sie nasluchac normalnie, bo to jest cos pieknego :).

Pozdrawiam.

Wojtek

Chodzi mi o to żeby grał samodzielnie uzywając np. Linna Kazoo albo Bubble DS do sterowania a nie z Foobara.

Bez Foobara się nie da?

V5 nie nadają się w LKS-ie moim zdaniem do konwersji I/V. Tu świetnie w "moich uszach" :) sprawdzi się 301 lub 994 (tego nie słyszałem, ale kilka osób z powodzeniem w tym miejscu ten układ zastosowało, a u mnie sa 301).

V5 pracują u mnie "dalej" na sterowaniu wyjść RCA i tu nie grzeją się specjalnie i bardzo wiele dobrego wnoszą do muzyki :). To jedna z moich najlepszych inwestycji w udoskonalenie LKS-a.

Pozdrawiam :)

Może mam pecha, albo z moim egzemplarzem coś jest nie tak. Nie mogę zejść z napięciem w lewym kanale pomiędzy pinami 2 i 3 XLR poniżej 3,9mV. To napięcie przenosi się na V5 w RCA i po czasie ten opa zaczyna produkować trzaski w głośniku.

Mam do Was pytanie jakie wy macie napięcia na XLR? Szczególnie zalezy mi na informacjach od tych, którzy mają Ticha 994 w I/V i V5 w RCA.

Mam też pytanie do tych, którzy wyjmowali płytę główną? Jak sobie poradziliście z blaszką, która jest przy gnieździe AES/EBU? Ja przez nią nie mogę wyjąć płyty. Blaszki też nie potrafię zdemontować.

Ukryta Zawartość

tę blaszkę

Chodzi mi o to żeby grał samodzielnie uzywając np. Linna Kazoo albo Bubble DS do sterowania a nie z Foobara.

Bez Foobara się nie da?

Ja gram z Oppo103 przez coax. Kiedyś próbowałem z lapka puszczać przez USB i lepiej nie było. Mam wrażenie, że gorzej.

No i mając transport taki jak oppo103 możesz używać aplikacji jak Linna Kazoo albo Bubble DS a taże tidala, którego oppo ma już w standardzie. Możesz w tym celu używać też aplikacji oppo. Produkują też upgrady do oppo. Widziałem zasilacze linowe, lepsze wyjścia cyfrowe. Może się tym pobawię w przyszłości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tomuś

Pytanie dotyczyło USB Amanero które jest W LKSie.

No to możesz korzystać tylko z tych programów, które wystawiają sygnał na USB

Linna Kazoo, Bubble DS to programy obsługujące protokół UPnP/DLNA wiec musisz mieć odtwarzacz tzw. renderer, który ten protokół obsługuje. Takimi urządzeniami są odtwarzacze sieciowe. LKS to tylko przetwornik cyfrowo analogowy.

Linna Kazoo i Bubble DS służą tylko do sterowania tabletem. Chodzi o to dlaczego LKS przez swój Amanero nie widzi Jplaya? Konkretnie rzecz biorąc nie ma dźwięku. Można używać tylko Jrivera. Dlaczego? Stąd pytanie: jak grać Jplayem używając USB LKSa? Nie wiem jak prościej zadać to pytanie.

Edytowane przez jello

Nie wiem jak prościej zadać to pytanie.

Dawno nie używałem ale u mnie działało pięknie:

kabel USB z komputera z Jplay do LKS.

Na komputerze zainstalowany sterownik amanero i Jplay.

W Jplay trzeba było wybrać "KS:Amanero" u góry z rozwijanego menu.

Poczytaj manual na stronie Jplay.

Ni cholery u mnie nie działa. W Jplay jest KS Amanero,Kazoo i DS wyświetla bibliotekę, naciskam play i wszysto zamiera. Nie ma dźwięku. Nie mogę grać bez zewnętrznego konwertera.

Ni cholery u mnie nie działa. W Jplay jest KS Amanero,Kazoo i DS wyświetla bibliotekę, naciskam play i wszysto zamiera. Nie ma dźwięku. Nie mogę grać bez zewnętrznego konwertera.

Przechodzisz na LKSa?

Ni cholery u mnie nie działa.

Sprawdź czy działa uruchamiając tekstowy odtwarzacz Jplay.

Będziesz wiedział czy sprawa leży po stronie połączenia Jplay/Amanero czy nie.

Ja miałem na stałe ustawione Jriver->Jplay->Amanero. Obsługa przez Gizmo z telefonu. Od święta Jplay player->Amanero.

Odnośnie Kazoo, DS się nie wypowiadam bo nigdy nie konfigurowałem.

Co to znaczy tekstowy odtwarzacz Jplay? Gizmo obsługuje Jriver a nie Jplay.

Jplaymini masz w katalogu jplay.

• 2 tygodnie później...

V5 nie nadają się w LKS-ie moim zdaniem do konwersji I/V. Tu świetnie w "moich uszach" :) sprawdzi się 301 lub 994 (tego nie słyszałem, ale kilka osób z powodzeniem w tym miejscu ten układ zastosowało, a u mnie sa 301).

V5 pracują u mnie "dalej" na sterowaniu wyjść RCA i tu nie grzeją się specjalnie i bardzo wiele dobrego wnoszą do muzyki :). To jedna z moich najlepszych inwestycji w udoskonalenie LKS-a.

Pozdrawiam :)

No własnie u mnie grały w RCA i padły w I/V mam sonic imagery labs 994

od dłuższego czasu są dostępne kity na tej kości-wkrótce pojawią się gotowe produkty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ess9038 powoli nadchodzi:

Mam na tej kości Sonica DAC, nie słuchałem innych DACów na ESS, ale mogę powiedzieć że Sonica gra bardzo przyjemnie, z dużą dynamiką i przestrzennością

No i nadszedł!

Jest już nowy L.K.S Audio MH-DA004 Dual ES9038pro

Cena 1600 dolarów.

Kto się skusi i go pierwszy kupi i opisze?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co pisze b0bb z head-fi to niekoniecznie to będzie rewelacja. Ta nowa kość wychodzi na to, że jest jest "trudna" - jeżeli analog ma grać w klasie A.

Ta nowa kość wychodzi na to, że jest jest "trudna" - jeżeli analog ma grać w klasie A.

Analogowy stopień wyjściowy w moim odczuciu "ustawia" brzmienie każdego DAC-a i tu jest poważne źródło poprawy, doskonalenia brzmienia. Polecam jeśli ktoś słucha po wyjściu RCA, by jeżeli może sprawdził sobie bursony V5. To co robią te czerwone "ustrojstwa", to przechodzi moje wyobrażenie o przestrzeni, holografii itd. DA003 zaskakuje i gra jak sprzęt z zupełnie innej półki. Jak już bursony się wygrzały, to ni mniej ni więcej, ale jest dużo lepiej niż z Vegą, przynajmniej jeśli chodzi o przestrzeń.Przestrzeń, przestrzeń, przestrzeń i to w każdą stronę... bajka :) i to na płytach, których o przestrzenna realizację nie podejrzewałem, a te zarejestrowane i wydane na wysokim poziomie są spektakularne.

• Pokaż nowe odpowiedzi