Skocz do zawartości
IGNORED

Elektronika do Dali 505

Marek Zaborowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, potrzebuję pomocy w doborze elektroniki do Kolumn Dali 505, obecnie gram na Yamaha rx-350 ale delikatnie mówiąc nie radzi sobie z tymi kolumnami. czy mogli byście mi doradzić jaki używany amplituner/wzmacniacz do nich kupić... moją granicą cenową jest 1000zł.

Z góry dziękuję za podpowiedzi :)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/114648-elektronika-do-dali-505/

Zwróć uwagę na bardzo dobrą integrę BC Acoustique EX-302, powinna stworzyć optymalne połączenie.

Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pokój ma 19m2 i jest bieda :( myślałem też o wzmacniaczu lampowym (u szwagra słucham na takim ,,potworze'' muzyki i to jest to czego chciał bym słuchać ) ale niestety nie przy moim budżecie. Ni potrafię opisać dźwięku który generuje mój ,,mały zestaw'' ale jestem bardzo niezadowolony (zaznaczam że nie chodzi mi o głośność, chcę mieć mocny, dynamiczny i porządny dźwięk )

Może ten artykuł coś pomoże:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poszukaj Nad C-372 lub Marantz PM-7000 !

Zdecyduję się chyba na PM-7000 :) chociaż justas32 po Twoim poście z 07.09.2011 sam nie wiem :P ale na serio spróbuję tego Marantz-a

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i zaangażowanie

Trochę pod prąd - Creek 4330SE, o ile taki znajdziesz. Spokojnie da sobie radę z 505. Oczywiście można lepiej, ale w tym przypadku za 1000 złotych dostaje się naprawdę wiele.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Hmmm... w takim razie innaczej podejdźmy do tematu :) jaki sprzęt byście poradzili do tych kolumn? kupować nie muszę już :) mogę zawsze poczekać i poszerzyć budżet... bez sensu kupować i być niezadowolonym. Co Waszym zdaniem wykrzesało by maksymalne możliwości z tych paczek? Nie wiem czy to ma znaczenie ale stawiam głównie na muzykę poważną...

a co do akustyki to fakt, nie jest najlepsza , ale tym zajmę się później , na tą chwilę chcę złożyć w miarę dobry sprzęt o którym zawsze marzyłem

Napisano dziś, 21:36

W/w są do nich idealnie dopasowane. Zwiększanie budżetu nie przyniesie już żadnej poprawy.

Jestem tego samego zdania. Oczywiście, że lepiej byłoby napędzić Dali czymś z wyższej półki, ale w pewnym momencie to już będzie przerost formy nad treścią. Lepiej harmonijnie rozwijać system.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

W takim razie jeszcze raz dziękuje za porady , będę szukał tego co poleciliście , jak zamknę temat wzmacniacza i się obliczę, to poproszę o pomoc w doborze odtwarzacza cd i kabli :) (i mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości wzmaka lampowego... )

pozdrawiam wszystkich

To w takim razie jak możecie to podpowiedzcie mi coś odnośnie kabli do kolumn i cd:)

Na cd również mam max 1000zł

jak uważacie? Kupić nowy cd w tej kwocie (np denon DCD-520AE) , czy szukać używkę wyższej klasy?

A kable? Czy jest sens cokolwiek inwestować w kable?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.