Skocz do zawartości
IGNORED

Krok do przodu po MF A300

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem dwa nie otwierane egzemplarze,wiec spokojnie.Moze to jednak wysublimowany gust ale jak juz pisalem moon220i zagral moim zdaniem lepiej niz a300 a juz zupełną petarda jaką słuchałem z focusami był ten dziadek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdyby nie mal 50lat i posiadal pilota dawno by stał u mnie.Dziwią mnie tez zachwyty tym piecem bo pierwszego jakiego sprzedałem obecny wlasciciel wystawia na gieldzie chyba trzeci miesiac a piszecie ze do 4,5 tys ciezko go przeskoczyc wiec dlaczego nie ma chetnego za 3?Kazdy ma taki super sprzet o wiele lepszy czy o co chodzi?Jesli probuje jakis wzmacniacz z jedenastoma parami kolumn i nie jestem w pelni zadowolony to chyba cos w tym jest prawda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Też radzę lampę i to Chińską, Yaqin lub MinGda.

Może nie będzie tak dokładnie i czysto jak na tranzystorze ale również nie tak męcząco.

Za to barwniej, żywiej, fajniej !

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Miałem podobny sposób na poszukiwania, ale widzę że ty lecisz po bandzie. W takim tempie zmian przeoczysz dobre klocki.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Gość rydz

(Konto usunięte)

Miałem podobny sposób na poszukiwania, ale widzę że ty lecisz po bandzie. W takim tempie zmian przeoczysz dobre klocki.

Lub się ich pozbył już , lub pozbędzie .

Nie chcę się powtarzać , ale moim zdaniem > kamil < przykłada zbyt mało uwagi na miejsce w którym powinny stać kolumny , być może są jeszcze małe problemy z akustyką .

Już nic nie piszę , bo chłopak się na mnie zdenerwuje .

rydz

Wszystko się zgadza.

Obstawiam jeszcze, że pewnie Kamil nie ma zbyt dużo czasu na słuchanie muzyki i latanie z kolumnami po pokoju ;-)

Ja z perspektywy czasu przekonałem się, że trzeba czasu i pracy aby system zagrał i wcale nie potrzeba wzmacniaczy i kolumn z najwyższej półki.

Jako przykład.

Moje XNki grają tylko z H70, skręcone śrubami do wysypanych piaskiem statywów które z kolei są niższe od orginału o 1,5cm. Skierowane ku słuchaczowi w trójkącie 2.2m JEST SUPER.

Ale!!!

Każda próba manipulacji tym ustawieniem to porażka.

A gdy podłączyłem H100 to ... Lepiej nie mówić. ;-(

Wierzę w super konfigurację sprzętu a nie wpinanie cudownych elementów toru.

GRA CAŁOŚĆ!!!

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Pisząc, że przesiadka z MF A300 na H100, nie jest krokiem do przodu, zakładam, że każde z tych zestawień jest optymalne, a więc, tak jak napisałeś, odpowiednie. Zgadzam się, że każdy z tych wzmacniaczy ma potencjał, ale przesiadka z odpowiednio zestawionego systemu z MF A300 na odpowiednio zestawiony system z H100, nie jest krokiem naprzód tylko w bok.

I o to mi też chodziło, tylko nie potrafiłem tego tak trafnie ująć;) Podpisuję się obiema ręcyma:)

Wierzę w super konfigurację sprzętu a nie wpinanie cudownych elementów toru.

GRA CAŁOŚĆ!!!

To też fajnie napisane, jak miło poczytać takie proste a jakże prawdziwe i czasami zapomniane pryncypia naszego hobby.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Latalem z kolumnami nie tylko po calym pokoju ale i sprzet wynosilem do innego.Akurat akustyke mam fajna,mnostwo regalow z ksiazkami,plytami .Dywan grubasny,na scianie kamien nie wtym rzecz .Slucham muzyki nalogowo minimum 2h dzienie .Tez bardzo bym chcial zakonczyc poszukiwania ale nie bede trzymal sprzetu ktory mi nie daje radosci ze sluchania

Taki pomysl mi wpadl ,moze macie konkretne sprawdzone połączenie jak np densen plus sonusy plus konkretne zrodlo?Lub lampa ta i ta z kolumnami takimi czy takimi...?

Mingda-jaka?z kolumnami -jakimi?yaqin ktory?

Czytales jakie kolumny probowalem z nim?od ari,toy tawerow ,delphinusow i tak dalej i dalej i najciekawiej bylo na koncu-z CASTLAMI

Przeczytalem caly watek, i musze to powiedziec ,ze kazdy ma inny gust , i kazdemu co innego bedzie sie podobalo(lub nie).

mialem moona i-5 z conturami s1.4, ale w moim 20 metrowym pokoju bylo po prostu slabo.generalnie te glosniki jak i inne dynki-a mialem ja ci ich wiele, sa wspaniale do duzych pomieszczen, chyba ze male contury 1.1, bo te graly u mnie dlugo i szczesliwie.

ja znalazlem radosc w manleyu i tannoyach, wiec moze tez sprawdz ta droge, to nie boli posluchac, ale boli wywalic sporo kasy ...

mialem kupe wzmakow na prawde drogich jak bat 300se, itd, ale te tranzystory nie mialy jakby duszy, czy moze czegos tam, jednym slowem wolalem pojsc droga po srodku ,czyli srednia moc i skuteczniejsze kolumny.

szukaj, bo warto, mnie juz plecy bola od tych wzmakow , to na razie sobie odpuscilem, ale kto wie???

powodzienia

rs

Czytales jakie kolumny probowalem z nim?

Wiele miesięcy pomagałem znaleźć koledze kolumny do A300, przyznaję, nie było łatwo. Dopiero Chorus 826V zagrały, ale to było w prawie 40m2. Potęga. Tak jak pisałem wyżej, czeka cię zabawa od nowa, całkowite przewartościowanie. Musisz sam sobie radzić. Nie sugeruj się opiniami. "Powietrze i detal oraz bas trzymany w ryzach tego oczekuje", plus muzykalność, której ja zawsze wymagam, powodzenia.

Fajna rada,lampa bedzie miala wiecej detalu od a300?Aha

Fajna rada,lampa bedzie miala wiecej detalu od a300?Aha

Jeśli tego elementu Tobie brakowało w systemie , to raczej nie wina wzmaka , a żródła lub kolumn , lub nieodpowiednio dobranych kabli ( w mniejszym stopniu ) . Czy lampa to poprawi - wątpię .

Jest vincent 226 czy to bylby skok w bok,tyl czy do przodu?Nie tyle detalu co pazura ciekawe kiedy sie odezwie nowy posiadacz i podzieli sie swoimi spostrzezeniami z tym mf

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jest vincent 226 czy to bylby skok w bok,tyl czy do przodu?

Oby nie w tył , ale zastanawia mnie , co Wy z tym skokiem w bok , przecież to jest inne granie , nie takie samo , inne oznaczać może właśnie to granie !

PS ,Cały zeszły tydzień szukałem miejsca dla kolumn w pomieszczeniu do którego przeniosłem sprzęt , znalazłem.

Jest vincent 226 czy to bylby skok w bok,tyl czy do przodu?Nie tyle detalu co pazura ciekawe kiedy sie odezwie nowy posiadacz i podzieli sie swoimi spostrzezeniami z tym mf

Przeciez fachowcy Ci doradzili. Ponizej 8 tysięcy za wzmacniacz nie schodz :))

Gość

(Konto usunięte)

Kamil posłuchaj sobie koniecznie gdzieś dobrej hybrydy...będziesz miał szczegóły, potężną dynamikę, szybkość odrzutowca...a co najważniejsze emocje bez chłodu i technicznośći tranzystora...

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.