Skocz do zawartości
IGNORED

FLACi oraz kręcenie CD-kami z odtwarzacza BD

bartolomeo

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję w celach wizyjnych odtwarzacz BD (Blu-ray), prawdopodobnie Samsunga BD-H8500, gdyż ma wbudowany tuner DVB-T. Nawet nie chodzi mi o sam odtwarzacz, a raczej o jego możliwości internetowe (iplex itp.) i właśnie ten tuner DVB-T.

I przez myśl przeszło mi czy nie mogę go przy okazji wykorzystać do odtwarzania FLACów (odtwarzacz ma dysk twardy), a okazjonalnie jako transport CD'ków. On ma wyjście cyfrowe, więc i tak za dźwięk odpowie osobny DAC.

Czy FLAC z odtwarzacza BD będzie się czymś różnił niż z dedykowanych odtwarzaczy audio sieciowych, np. z Pioneera N-30? Jeśli nie, to czym tłumaczyć można tak różne ceny?

Jak on się może sprawdzić jako transport płyt CD?

Idź do sklepu i zobacz jakie to jest byle co, tani plastik, zawiesza się na filmie Blu Ray który dają w zestawie ;)

Tą funkcjonalność masz już w modelu za 400zł, tu dopłacasz za nie wiem do czego potrzebny tuner

Lepszy Tuner + dysk kupisz za 300zł,

A obsługi tych flacków to sobie już zupełnie nie wyobrażam bez jakiegoś wyświetlacza.

FLACi można by obsługiwać przez np. telefon z odpowiednią aplikacją.

Czyli radzisz nie kombinować w myśl zasady, że jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego? Oddzielić muzę od wizji?

Co do wizji, to chodzi mi w zasadzie tylko o odbiór przez net z legalnych serwisów VoD oraz telewizję cyfrową, stąd ten tuner DVB-T w zamyśle. Nie mam odbiornika TV, tylko projektor.

Raczej w myśl zasady .... Samsung ? Nie dziękuje...

Do takich rzeczy jak potrzebujesz jedynym słusznym rozwiązaniem jest podłaczenie poprostu komputera. Zero ograniczeń i wszystko super działa. (Wndows lub ew, XBMC)

Jeżeli bardziej od wygody i funkcjonalnośći cenisz bajery to możesz pomyśleć o czymś takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (przykład, nie wiem czy akurat ten jest ok)

Do tego sterować tym wspomnianym tabletem...

A jeżeli jednak potrzebujesz napęd Blu Ray , Tuner i internetyto wystarczy Ci np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Kupiłem i... porażka - piszę dalej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.