Skocz do zawartości
IGNORED

...mały dylemacik

mer

Rekomendowane odpowiedzi

....witam!Z tym dylematem to do końca nie tak.Otóż posiadam Rege brio,gra to z kolumnami castle knight2 ,źródłem muzyki jest komputer i internet .Główne nastawiam się na granie z plików hi-res,oraz z serwera muzycznego Spotify ,ewentualnie Wimp.Więc decyzja zapadła ,że kupuje sobie jakiś odtwarzacz sieciowy ,chyba ONKYO 7050 i teraz ten mały dylemacik....ktoś doradził mi żeby nie robił tak i osobno kupił wszystko,to znaczy dobrego DAC-a itd Może i fajny pomysł tylko co z radiem i CD? .Na CD najmniej mi zależy ,ale zawsze to milo mieć taki dodatek.Więc co robić? Dać sobie spokój i kupić te ONKYO,czy może druga propozycja?Tylko nie wiem jakiego Dac-a szukać.Budzet ograniczony ,czyli 2000-3000 zl.Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115406-ma%C5%82y-dylemacik/

To moze Onkyo plus DAC? Tez bede niedlugo kupywal jakiegos sieciowca i rozwazam tez te ONKYO. Mozesz tez kupic tanszego Pioneera N30 bez napędu jak CD ci nie potrzebne. Reszte dolozysz do DACa.

?👈

Na AudioShow będzie pokazany odtwarzacz sieciowy CD Arcam CDS27, to może okazać się świetnym rozwiązaniem dla Ciebie, chociaż nie ukrywam, że jest to trochę wyższy budżet. Zaraz po Audio Show wszystkie najnowsze segmenty Arcam przyjeżdżają do naszego salonu, tak więc zapraszam serdecznie na prezentacje.

Drugą opcją jest zakup jednego z odtwarzaczy sieciowych CD czyli Onkyo C-N7050 lub Yamaha CD-N500 oraz zewnętrzny przetwornik. Jest to rozwiązanie moim zdaniem najlepsze dla Ciebie, dające ogromna możliwość dopasowania modelu przetwornika do Twoich preferencji brzmieniowych.

Przyjrzyj się moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

U mnie jest tak:

Apple AirPlay 500pln przez optyk

Hegel HD11 2000pln (max)

Laptop pewnie masz i masz granie przez USB

CD Przez Coax za 500pln będzie dobry napęd

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

..dzięki wszystkim za porady.Tak zrobię jak piszecie,czyli poczekam co będzie po Audio Show,a w grudniu będzie wysyp rożnych takich testów,,sprzęt roku" itd i na święta można zrobić sobie prezent...a Q21 dzieki za sugestie , i chyba zrobię tak jak napisałeś ,to znaczy kupie te ONKYO ,a w niedalekim czasie dokopię jakiś zewnętrzny DAC ( swietna propozycja) Pozdrawiam

Ciezko na zdjecia popatrzec?

Porownywalem oba graty w necie i z tego co zauwazylem to yamaha ma fajniejsza aplikacje do kontroli urzadzenia. Walory brzmieniowe mnie nie obchodza wiec szukam takich pierdolek. Po drugie cena tez atrakcyjniejsza.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.