Skocz do zawartości
IGNORED

Test nowego wzmacniacza Marton Opusculum Ref.

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ja rozumiem, ale rąbankę elektronicznej perkusji jest dość łatwo chyba odtworzyć a i trochę drugorzędne znaczenie ma czy ten bas jest bardziej misiowaty czy mniej i czy wybrzmienia właściwe - byle dobrze łupało :-)

Dla dobrej kolumny nie ma znaczenia co odtwarza.

Przyjęło się mówić o preferencjach różnych kolumn do jakichś tam gatunków muzyki.

Moim zdaniem to nie prawda.

W manierę popadli realizatorzy różnych gatunków muzyki i robią to w specyficzny sposób.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tu wkraczamy już w aspekty techniczne.

Posłużę się przykładem ( przepraszam właścicieli).

Nie nadają się do tego tuby z powodu ogromnych , mierzalnych podbarwień.

Podobnie jest z głośnikami polipropylenowymi.

Wróćmy jednak do założenia początkowego.

Kolumnie jest obojętne czy to fortepian czy klawisze kapeli discopolo.

Ale co to jest naturalna akustyka?

Słychać akustykę pomieszczenia w którym odbywało się nagranie?

Dźwięki nas otaczają i nie ma się wrażenia oglądania telewizji?

Czyli przenosimy się w miejsce nagrania?

Tak , Cybant , Magnepany zagrają i to naprawdę dobrze,

Jeszcze raz przytoczę wypowiedż konstruktora Harpia Acustics:

" Sam mam dipole i wrażenie naturalnej akustyki jest znacznie bardziej prawdziwe niż w klasycznych skrzynkach " .

Panowie czytajcie i ruszcie głową.

Jeszcze raz przytoczę wypowiedż konstruktora Harpia Acustics:

" Sam mam dipole i wrażenie naturalnej akustyki jest znacznie bardziej prawdziwe niż w klasycznych skrzynkach " .

Panowie czytajcie i ruszcie głową.

To Cybant jest konstruktorem u Harpii ??? :)

Mag, nie ruszaj juz głową.

To Cybant jest konstruktorem u Harpii ??? :)

Mag, nie ruszaj juz głową.

No i sprawa sie rypla:) Na forum nie da sie nic trzymac dlugo w tajemnicy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość cybant

(Konto usunięte)

No i sprawa sie rypla:) Na forum nie da sie nic trzymac dlugo w tajemnicy.

Wow...ale nobilitacja ..dobre;)))

Jurek robimy dipole!

Ps. Tylko mi tu nie dyskutuj! ;))

Paranoja fajna rzecz;)

Cieszę się ,że dobry humor niektórych kolegów nie opuszcza ;)

No bo co tu pozostaje jak drwina po niektórych wpisach :-)

Napisałem ,że budżetowy bo jak sobie poczytałem wypowiedzi niektórych kolegów w tym wątku do takich wniosków doszedłem

Niejeden pewnie by chętnie zaprezentował analizę dlaczego u Ciebie gra słabo i czego tam nie umiałeś sobie dobrać i dopasować, że cały czas szukasz. A dowodem na to, że u Ciebie wszystko jest źle to Twoje ciągłe testy kabli, DACów, końcówek - no po prostu smutek :-) *

*to oczywiście sarkazm i drwina piętnująca pewne postawy, a nie ocena systemu Jarka, którego to systemu ja osobiście nawet nie słyszałem więc nie mam na jego temat nic do powiedzenia.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Jurek robimy dipole!

Dipole to ja…………..pi……...nie uważam. ( to chyba po Warszawsku:) )

Przepraszam za pojechanie gigantyczną prywatą i komercją.

Dziś moi synowie ( gitara i bas) "puścili" oficjalny , pierwszy swój clip.

Możecie jechać po nich jak chcecie.

Liczą się odsłony :)

https://www.youtube.com/watch?v=_A4yAo6ms44

Dla głuchych i niesłyszących życia może zabraknąć na skompletowanie dobrych głosników.

"

Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron. Jest prawda czasów, o których mówimy, i prawda ekranu, która mówi: „Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera”. Zróbcie mi przebitkę zająca na gruszy… Nie, nie! Zamieńcie go na psa! Zamieńcie go na psa. Niech on się odszczekuje swoim prześladowcom z pańskiego dworu. Niech on nie miauczy…

"

cytat z filmu Miś :-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dla głuchych i niesłyszących życia może zabraknąć na skompletowanie dobrych głosników.

Też Cię lubię;)))

Głośniki mam i nie zamierzam zmieniać.....

No bo co tu pozostaje jak drwina po niektórych wpisach :-)

Niejeden pewnie by chętnie zaprezentował analizę dlaczego u Ciebie gra słabo i czego tam nie umiałeś sobie dobrać i dopasować, że cały czas szukasz. A dowodem na to, że u Ciebie wszystko jest źle to Twoje ciągłe testy kabli, DACów, końcówek - no po prostu smutek :-) *

*to oczywiście sarkazm i drwina piętnująca pewne postawy, a nie ocena systemu Jarka, którego to systemu ja osobiście nawet nie słyszałem więc nie mam na jego temat nic do powiedzenia.

Za duże wnęki ...prawy głośnik stoi za rogiem ;))lewy pewnie też ....bas dudni...scena zaburzona...

Jarek , nie obrażaj się , wiem , że będziesz miał nowe pomieszczenie;))

Też Cię lubię;)))

Głośniki mam i nie zamierzam zmieniać.....

U mnie podobnie, są skrzynki na doniczki z kwiatami i panele do muzyki.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dalej mikroaferki a nikt nie pojedzie po muzie.

Czy wy słuchacie sprzętu czy muzyki ? :)

Ja klikąłem już 5 razy;))

A powaźnie to mnie się podoba . ....tylko ja u Ciebie pracuje , to co to za wiarygodność...

Czy wy słuchacie sprzętu czy muzyki ? :)

Pewnie różni ludzie słuchają różnych rzeczy - jedni odgłosów silnika swojej fury, inni pierdnięć fagocisty, a jeszcze inni muzyki.

Tak czy siak moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, więc je ponawiam:

"

A z bogactwem fortepianu tak łatwo już nie jest to pokazują dziesiątki kolumn, które z tym sobie nie radzą. Nie wiem czy Harpie dają radę czy nie, bo ich nie znam, ale pytanie dlaczego tak wiele kolumn tak słabo sobie radzi z tym instrumentem ?

"

Ja klikąłem już 5 razy;))

A powaźnie to mnie się podoba . ....tylko ja u Ciebie pracuje , to co to za wiarygodność...

Ale sciema, dopiero 4 lajki, w tym jeden wiem, ze napewno nie Twoj wiec brakuje conajmniej 2;)

Uwazaj bo Cie wywala z firmy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

ZRÓDŁO! Ze tak zacytuje Reymonta z Chlopow: 'Ja wójt Wam to mówię'

I nawet nagranie sie nie liczy. ;)

No aż tak to nie szarżuj, proszę....

Pewnie różni ludzie słuchają różnych rzeczy - jedni odgłosów silnika swojej fury, inni pierdnięć fagocisty, a jeszcze inni muzyki.

Tak czy siak moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, więc je ponawiam:

"

A z bogactwem fortepianu tak łatwo już nie jest to pokazują dziesiątki kolumn, które z tym sobie nie radzą. Nie wiem czy Harpie dają radę czy nie, bo ich nie znam, ale pytanie dlaczego tak wiele kolumn tak słabo sobie radzi z tym instrumentem ?

"

Bzdura, kompletna bzdura, radzą sobie szczególnie te które wyglądem przypominają fortepian.

Realizacja płyt z fortepianem jest najczęściej wyłożona , dlatego sobie nie radzą.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Bzdura, kompletna bzdura, radzą sobie szczególnie te które wyglądem przypominają fortepian.

Realizacja płyt z fortepianem jest najczęściej wyłożona , dlatego sobie nie radzą.

Zapytam wprost ...jesteś pijany?

Ale co jest tą bzdurą bo nie zrozumiałem...

To jest dopiero bzdura :-) czy mam rozumieć, że u Ciebie na MG wszystkie płyty z fortepianem słychać jakby były wyłożone?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.