Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do 2000zł

michal.pirat

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję odtwarzacza CD do wzmacniacza Denon PMA 790.

Nowy lub używany wstępnie z używek wytypowałem Denon DCD 2700 a z nowych Pioneera PD 50

Nie wiem jak opcja była by lepsza Pionek vs Stary, ale jary Denek, liczę że znajdzie się kilku fachowców i doradzi mi co by zrobili na moim miejscu.

Proszę również o inne propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/115575-jaki-cd-do-2000z%C5%82/

Witaj,

podaj proszę pełną konfigurację Twojego systemu, Twoje preferencje brzmieniowe, gatunki zazwyczaj odsłuchiwanej muzyki oraz maksymalny budżet.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

podaj proszę pełną konfigurację Twojego systemu, Twoje preferencje brzmieniowe, gatunki zazwyczaj odsłuchiwanej muzyki oraz maksymalny budżet.

Na razie, wzmacniacz jest pierwszym elementem systemu, CD będzie drugie, a następnie kolumny jeszcze, nie wiem jakie.

Muzyka, Dżem, Queen, Gun N' Roses, pop i różne takie.

A budżet podałem.

Pioneer PD-50 ! Ten Denon to też dobra maszyna - ale nie wart takich pieniędzy za sprzęt używany ...

Tyle że 2 tysie to mam na zakup CD, a DCD 2700 moge wyrwać za 800-1000 zależy jaki się trafi.

Tylko pytanie co lepiej zagra.

dowolny stary dobry cd-ek z dostępnym laserem , z wstawionym DACiem stelmacha i ewent. innymi poprawkami. Zostanie Ci jeszcze kilka stówek...Oczywiście używany

porównywałeś bezpośrednio tego Pioneera lub Denona do tego co napisałeś powyżej?

Temat jest dobry, fajnie gdyby się rozwiną

PD-50 ma chyba same dobre opnie, przynajmniej na złe się nie natknąłem, po za tym można go wyrwać za 1600zł, nowy laser nowe wszystko, pilot etc, nie ma strachu, że coś padnie, a i łatwo go można zmodować (to info od usera tego forum).

Jeśli faktycznie sporo droższych klocków zostawia w tyle, to może jest to dobra opcja.. no Panowie nie wsydzić się kto jeszcze miał styczność z PD-50 ?!

Do Tablicy!

Gość rydz

(Konto usunięte)

nowy laser nowe wszystko, pilot etc, nie ma strachu, że coś padnie, a i łatwo go można zmodować (to info od usera tego forum).

Nie był bym taki pewny , może gwarancje przetrzyma. :)

Taaak zapewne to ten sam user od modyfikacji Nadów / Yaqinów / i psucia , już i PD-50 trzeba na starcie modyfikować, no k......przecie taki dobry jest , to po co ??

Taaak zapewne to ten sam user od modyfikacji Nadów / Yaqinów / i psucia , już i PD-50 trzeba na starcie modyfikować, no k......przecie taki dobry jest , to po co ??

Jako gospodarz tematu proszę o nie podnoszenie niepotrzebnego ciśnienia i prowokowania do sprzeczek.

Nie taki miałem cel zakładając ten temat.

Nie był bym taki pewny , może gwarancje przetrzyma. :)

Tez ostatnio sie klocilem z jednym z userow ktory passengers chce wmowic ze ten pionek to taki dobry ze mozna go brac w ciemno , a jak ktoś kupił i sprawdzić to ma inny argument ze nie grał z tymi klockami jak u mnie ,i tak w kółko

Dla mnie nowe cd budżetowe grają przeważnie podobnie ,bardzo mała różnica jest

:)

wskazuję na tanie, dobre rozwiązanie. Co tu rozumieć?

Nie porównuję z pionkami itd. odpowiadam na główny post. Przeczytaj jeszcze raz uważnie i zwrć uwagę na słowo "dopiero" w mojej poprzedniej wypowiedzi

Ty podpiąłeś się pod temat a ja odpowiadam na główny, bez cytowania

PD-50 ma chyba same dobre opnie, przynajmniej na złe się nie natknąłem, po za tym można go wyrwać za 1600zł, nowy laser nowe wszystko, pilot etc, nie ma strachu, że coś padnie, a i łatwo go można zmodować (to info od usera tego forum).

To ze nowy nic nie znaczy, do konca gwarancji pewnie dozyje, ale kazdy kolejny rok to juz zagadka.

Kup sobie dobry transport z latwo dostepnym laserem (koszt ok 300zl) a reszte wydaj na DAC'a

Nie mam w tym temacie doswiadczenia, koledzy napewno cos podpowiedza, jednak samo rozwiazanie ma wielokrotnie wiekszy sens niz kupno CD gdyz:

kupno kilkunastoletniego CD ma plus taki ze bedzie to dzwiek wysokiej jakosci ale nigdy nic nie wiadomo z laserem, chociaz niektore BU, KSS, CDP dozywaja 30 lat

Kupujac natomiast wspolczesnego cedeka, kupujemy zabawke, budzetowy dzwiek a z samym laserem tez nic nie wiadomo bo lubia padac po kilku latach.

Kup sobie dobry transport z latwo dostepnym laserem (koszt ok 300zl)

Dobry transport za 300 zł ;-) Dawno się tak nie uśmiałem. Kolego chyba nigdy nie słyszałeś dobrego transportu ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dobry transport za 300 zł ;-) Dawno się tak nie uśmiałem. Kolego chyba nigdy nie słyszałeś dobrego transportu ...

To może podaj jakiś model dobrego uzywanego transportu

Po pierwsze to tylko transport w zestawie ktory ma kosztowac lacznie 2k (dac+tr) to jest zdrowe podejscie a nie.

Trzeba mierzyc sily na zamiary

EAD T-1000.

Tak jak napisalem, autor ma do wydania 2k na ewentualny transport i dac a Ty wyskakujesz z samym transportem kosztujacym ok 4000zl

Napisz jeszcze tylko jaki tam laser siedzi i za ile mozna kupic nowy oryginalny zapasowy, no sluchamy bo jakbys nie doczytal to mowa o odtwarzaczu ktory ma latwo dostepny laser ktory mozna kupic tanio.

Transport i dac za 2tysiace mija się z celem , jeśli chcesz grać z cd tylko to wes odtwarzacz cd ,

Co ci z daca za 2tysiace jeśli transport będzie słabej jakości ,

Kup używane cd ,albo nowe , przy tym budżecie różnice są dla mnie małe

:)

moim skromnym zdaniem i z mojego doświadczenia jeśli ten pioneer faktycznie gra tak dobrze jak nie jeden dobry stary cd z lat 80', 90' to kupowanie daca i trasportu za 2k faktycznie mija się z celem.. bo nawet nie zagra lepiej.

Juz kilka gratow bylo w taki sposob reklamowanych, dzisiaj nikt o nich nie pamieta. Kupa uzytkownikow powtarza zaslyszane/przeczytane gdzies tam opinie i rodzi sie MIT, po jakims czasie okazuje sie ta napompowana sztucznie banka to wyimaginowany twor.

Nie wazne jaka kto ma elektronike, kolumny, czego slucha, Pioneed 50 do 2kzl jest najlepszy! (lol) Ktory to juz taki temat...

nie no tak to nie :) ale na SACD czemu nie.

Odniosłem się do zakupu nowy za 2000 pln, a używany za ok. 2000, który kosztował jako nowy dużo więcej. Wiem ryzyko, ale kto nie ryzykuje ten...;)

Nie przeceniaj SACD. Ważniejsza jest realizacja nagrania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.