Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do biwiringu czy zwykle kabelki i zworka

Roslina

Rekomendowane odpowiedzi

I to jest właśnie jaskrawy przykład o co walczy Lechu,albo malikali.Człowiek kupuje budżetowy zestaw, po czym sen z oczu spędza mu jaki zasrany kabelek dobrać do tego.I to jeszcze zanim odsłuchał co właściwie ma,i co można by zmienić. Roślina,człowieku, please.Podejdz do sprawy zdrowo-rozsadkowo .Wydales na sprzęt, ile wydales.I tak właśnie będzie on grał. Poczytaj o rozstawieniu i akustyce.I w ogóle brak mi słów.

Zainteresowal mnie jeszcze wzmacniacz technicsa Technics SA-AX6 ba on regulacje bi-amp lf-hf co wy na to?

I to jest właśnie jaskrawy przykład o co walczy Lechu,albo malikali.Człowiek kupuje budżetowy zestaw, po czym sen z oczu spędza mu jaki zasrany kabelek dobrać do tego.I to jeszcze zanim odsłuchał co właściwie ma,i co można by zmienić. Roślina,człowieku, please.Podejdz do sprawy zdrowo-rozsadkowo .Wydales na sprzęt, ile wydales.I tak właśnie będzie on grał. Poczytaj o rozstawieniu i akustyce.I w ogóle brak mi słów.

No ja wiem,zrobil sie balagan i wkoncu sie skonczy na jednym wmiare dobrym wzmacniaczu podlaczonym przez a i b do kolumn kablami melodiki i bedzie git. Tylko jeszcze szukam wzmacniacza by zarezerwowac a odsluch zrobie najpierw na Yamahe ax497 i chyba ona zadowoli moje na poczatek oczekiwania. mam na oku wrazie co marantza 6010ki, lub ktoras z yama dsp a2.

Poprostu poruszam tema nie uzyskuje pelnej odpowidzi a z calym szacunkiem do Panow co chca mnie pomoc to gmatwaja mnie tylko w glowi. Tata juz mnie zrobi nowe przewody od skrzynki do pokoju z gniazdkami odpowiednimi i listwa do kina i tv.

Ja teraz szukam wzmacniacza ktory zrobi na mnie wrazenie. i mize to bedzie technics wlasnie wyzej wymieniony lub SU-C800U i SE-A800SM2 2 jak beda gorsze od to zawsze moge sie pozbyc i dozbierac drugie tyle i tak upgradowac sprzet.

Masz racje nie ma co kombinowac. Do niedzieli podejme jaki wzmak.

Marcin_75 dziekuje za takie sllowa bo musi mnie ktos naprostowac bym podjal szybka decyzje a z tym mam problem i nie pomagaja mnie posty uciekajace od tematu i przeszkadzajace w podejmowaniu decyzji(wiem ze chcecie dobrze) nawet jak dajecie namiary sklepow itp. co tez mnie pomaga ale nie na tym etapie.

a moze to spowodowane jest tym ze kupilem Missiony 790 i dlatego kazdy mysli ze mnie stac na wiecej wydatkow. Blad. Kupilem je za 700zl nowki jeden jeszcze w folijce. I na wzmaka wiecej niz 1000 nie bede mial.

Więc już bez żartów odpowiem jednym linkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ze wzmacniacza wychodzi jeden wtyk, bo i po co kombinować na dwa wtyki?

Na kolumny masz podwójnie pod Bi-Wire

Niektóre wzmacniacze mają tylko jeden system głośnikowy bez zabawy w A+B więc te kable będą bardziej przyszłościowe.

Wydasz planowane 400-500zł i jak zobaczysz jakość wykonania tego kabla to napewno zagra to lepiej niż te po 2zł za metr :)

pozdrawiam :)

No a to jest najlepsza odpowiedź do tego tematu.

Ukryta Zawartość

Bardzo dużo audiofilskich praktyk i teorii, ale sprzęt niestety będzie za słaby żeby cokolwiek usłyszeć.

A tak na poważnie, najważniejsze to pozbyć się blaszki, zrobić dobrą konfekcję na kable żeby nie śniedziały i był dobry styk. Pozbyć się listwy komputerowej bo ta bardzo ogranicza dźwięk i zapewnić dobrą akustykę pomieszczenia, ta ostatnia jest najczęściej pomijana, a najwięcej wnosi.

Co do konfekcji i akustyki pomieszczenia pełna zgoda. Tzwana naturalna akustyka to kawałek wykłądziny dywanowej na podłodze, zasłony na oknach i możliwie zagracony pokój :) I to wcale nie był żart.

januss73 powiedz prosze czy moge uzyc koncowki z integry i podpiac tylko jedna dodatkowo czy musdze miec dwie koncowki, a jesli chodzi o Twoj pomysl mosfetow na dol to myslisz o wydajnosci pradowej rozumiem? Ja myslalem ze przy tak nieduzych glosnikach wazniejsze bedzie slew rate.

AD1 oczywiście, że możesz.

AD2 Nie. Myśle o tym, że mofsety grają dość specyficznie. Tzw szum mofsetowy, który wprawne ucho usłyszy. Dlatego ja nie specjalnie lubię mosfety i dlatego zaproponowałem mosfet na dół, a bipolar na górę. Ale to rzecz gustu. Oczywiście jak końcówka mosfet ma mieć 100W a bipolar 20 to logiczne jest, że trzeba podpiąć odwrotnie :)

Pewnie będą tacy co staną okoniem, ale jeśli ograniczysz się do jednego wzmacniacza weź pod uwagę poczciwy, jeszcze japoński z dobrym zasilaniem Pioneer A-656.

i mize to bedzie technics wlasnie wyzej wymieniony lub SU-C800U i SE-A800SM2

Zacznij od słownika ...

Jak chcesz Technicsa to SUA-900MKII .

Więc już bez żartów odpowiem jednym linkiem:

Ukryta Zawartość

Omijać tą firmę szerokim łukiem .

AD2 Nie. Myśle o tym, że mofsety grają dość specyficznie. Tzw szum mofsetowy, który wprawne ucho usłyszy.

Ty nietoperz jesteś czy co ?

Ty tak na poważnie to piszesz ?

Pewnie będą tacy co staną okoniem, ale jeśli ograniczysz się do jednego wzmacniacza weź pod uwagę poczciwy, jeszcze japoński z dobrym zasilaniem Pioneer A-656.

Badziew z ładną obudową .

550R jest lepszy .

Ukryta Zawartość

A jak juz do intergry ktora kupie z wysciem preaut podpne koncowke innej mocy to co regulacja(kalibracja) glosnosci? Niskie tony beda glosniejsze a wysokie cichsze i na odrot?

Technics SA-AX6 panowie napalilem sie na tego technicsa Technics SA-AX6 ma on przelacznik na bi amp lub bi-wire. Co o nim powiecie?

Ja chce w niedziele kupic juz, kliknac to kup teraz i niech pozostanie juz wtedy wybor kabli i do dziela.

Ty nietoperz jesteś czy co ?

Ty tak na poważnie to piszesz ?

Jak cytujesz to całość. Napisałem, że rzecz gustu, ale ty wolisz docinki jak konkrety. Jak nie słyszysz to masz szczęście, bo masz z górki.

Badziew z ładną obudową .

Też rzecz gustu. Ja bym powiedział, że odwrotnie.

Technics SA-AX6 panowie napalilem sie na tego technicsa Technics SA-AX6 ma on przelacznik na bi amp lub bi-wire. Co o nim powiecie?

Ja chce w niedziele kupic juz, kliknac to kup teraz i niech pozostanie juz wtedy wybor kabli i do dziela.

Jak się napaliłeś o go kup. Tylko miej na uwadze, że amplitunert wielokanałowe służą do KD, a stereofoniczne do stereo. W 90% przypadków wzmacniacz stereo zagra o klasę lepiej jak wzmacniacz KD w podobnej cenie. No i ilość pokręteł i przełączników nie jest wyznacznikiem jakości, wręcz odwrotnie właściwie.

A jak juz do intergry ktora kupie z wysciem preaut podpne koncowke innej mocy to co regulacja(kalibracja) glosnosci? Niskie tony beda glosniejsze a wysokie cichsze i na odrot?

Naprawdę postaraj się pisać trochę bardziej stylistycznie, ile ty masz lat w ogóle?

Jeśli dobrze cię zrozumiałem, to o ile oba wzmacniacze będą miały takie same wzmocnienie napięciowe to będzie ok. Jeśli nie to trzeba to skorygować, dlatego między innymi ja również poleciłbym ci kupić jeden porządny wzmacniacz stereo.

30 i pol,prawie lat mam :) i napalilem sie bo np. yamaha dsp a2 zbierala swietne noty a np technics ma funkcje bi-amp i nawet mozna zaryzykowac a jak cos bedzie nie tak to pojdzie jako kino domowe gdzie nie mam specjalnych wymagan.

A co bys polecil Ty do 800zl

Jak cytujesz to całość. Napisałem, że rzecz gustu, ale ty wolisz docinki jak konkrety. Jak nie słyszysz to masz szczęście, bo masz z górki.

Bez uszczypliwości , nie słyszę tranzystorów bo brzmienie wzmacniacza zależy od dziesiątek innych rzeczy .

Jak piszemy o konkretach z chęcią poczytam które to wzmacniacze grają tak specyficznie - fabryczne .

Też rzecz gustu. Ja bym powiedział, że odwrotnie.

Jeden z najgorszych wzmacniaczy jakie w życiu słuchałem a miałem ich dziesiątki .

Krajowe WSy i Tosca była chyba tylko gorsza .

i napalilem sie

Napalić to się można na cycastą blondynkę .

Ochłoń i kto ci nawciskał do głowy z tymi bi ampingami i bi wiringami ?

Wróć do początku bo kupisz gów...o i wrócisz tu z lamentem w kolejnym temacie .

Wszelkie amplitunery KD odłóż na bok .

A co bys polecil Ty do 800zl

Miłej lektury

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ha muda44 zaskocze Pana. Juz czytalem kiedy jeszcze tego forum nie bylo:) kiedy bylem maly zawsze podniecalem sie technicsem mojego kolegi. Ja mialem panasonica:( Uwielbiam Yamahe dlatego mam ax497. Nie widze nic lepszego od niej w cenie do 800zl:(

Zadne pionki(mam ekstra plazme kupilem od sasiada za 600zl pionka jestem zadowolony), ale juz hiendowy dvd rozpadl sie jemu po roku i wzialem go w prezencie. Nie chce onkyo bo sluchalem i brzmienie tych wzmacniaczy mnie sie nie podoba. Denon 1500 za drogi brzmi ekstra. Jesli chodzi o trasportery tescowe cambridge audio i rotele z za baltyku dziekuje. Na dzien dzisiejszy stac mnie na wzmaka za 800zle i jedynie marantz 6010ki mnie intryguje. Ale wezme technicsa i juz wybieram miedzy sax6 sa -d8 i d10. Maja wylaczanie obwodow stosunek ss ok 114 mavgca(direct) , kondensatory TA-keh. Mysle ze mozna sprobowac a jak nie zadziala lepiej niz Yama to pojdzie jako kino domowe.

ha muda44 zaskocze Pana. Juz czytalem kiedy jeszcze tego forum nie bylo:) kiedy bylem maly zawsze podniecalem sie technicsem mojego kolegi. Ja mialem panasonica:( Uwielbiam Yamahe dlatego mam ax497. Nie widze nic lepszego od niej w cenie do 800zl:(

Zadne pionki(mam ekstra plazme kupilem od sasiada za 600zl pionka jestem zadowolony), ale juz hiendowy dvd rozpadl sie jemu po roku i wzialem go w prezencie. Nie chce onkyo bo sluchalem i brzmienie tych wzmacniaczy mnie sie nie podoba. Denon 1500 za drogi brzmi ekstra. Jesli chodzi o trasportery tescowe cambridge audio i rotele z za baltyku dziekuje. Na dzien dzisiejszy stac mnie na wzmaka za 800zle i jedynie marantz 6010ki mnie intryguje. Ale wezme technicsa i juz wybieram miedzy sax6 sa -d8 i d10. Maja wylaczanie obwodow stosunek ss ok 114 mavgca(direct) , kondensatory TA-keh. Mysle ze mozna sprobowac a jak nie zadziala lepiej niz Yama to pojdzie jako kino domowe.

Twoje wpisy nie trzymają się kupy .

Znowu pytasz i sam sobie odpowiadasz . To po co tu pisać i pytać ?

Kup i pisz w klubie firmy której klocek kupiłeś jeżeli masz potrzebę pisania ...

Chciałeś Technicsa , podałem fajny model a ty twierdzisz że ta Yamaha i tak lepsza :)

Każdy choćby ciut osłuchany napisze ci że amplitunery nie nadają się do słuchania muzyki z zadowalającą jakością a ty dalej że kupisz amplituner ...

Odbijam ...

Dzieki Panowie i prosze sie nie zloscic. Kazdy z Was byl w takiej sytuacji. Ja podjalem decyzje mimio iz nie jestem zwolennikiem onkyo a slyszalem dwa jak graja i wygladaja to wzialem onkyo. Model a5vl. Naprawde do tysiaca zlotych ciezko jesst kupic cos w super stanie i z wyzszej polki. Dlatego wole zostawic kase na naped i poszukac dobrych kabli. Onkyio kosztowal 600zl i mam jeszcze rok gwarancji i jest z daciem ktorego moge pozniej wykorzystac. Ogladalem zdjecia tych technicsow i z rozmowy i po zdjeciach okazywalo sie ze nie przedstawiaja tego konkretnego egzemplarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.