Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre kable w przyzwoitej cenie ,

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kabli zasilających ,a dokładnie dwa ,jeden do wzmacniacza drugi do cd

System to :Luxman 505 ,ayon cd1 ,Harbeth shl5 , ic vdh c5 , głośikowe nordost red dawn

Z kablami nie miałem dużo styczności ,można powiedzieć że wogole ,kiedy kupiłem jakiś tani nordosta ale nie było różnicy

Ogólnie to system zgrywanie się już fajnie ,niczego nie brakuje jest tkz synergia ,ale chciałbym postawić tą kropek nad i

Chciałbym żeby po dodaniu system grał bardzej sztywnej twardo tkz jako jedno , Czy kablami to osiągnę ?

Może kupić furutecha wtyczki i do tego kabel innej firmy i zrobić samemu ? Czy lepiej kupić gotowca

Cena adekwatna do systemu

Z góry proszę userow którzy będą radzić mi żebym kupił cos innego bo kable nie grają -dziękuję ,

To nie jest wątek prowokacyjny ani nie po to żeby znowu udowadniac sobie komuś na wzajem i pisać o slepych testach

Pozdr

:)

https://www.audiostereo.pl/topic/115638-dobre-kable-w-przyzwoitej-cenie/
Gość rydz

(Konto usunięte)

kiedy kupiłem jakiś tani nordosta ale nie było różnicy

Chciałbym żeby po dodaniu system grał bardzej sztywnej twardo tkz jako jedno

Czy kablami to osiągnę ?

chciałbym postawić tą kropek nad i

Z góry proszę userow którzy będą radzić mi żebym kupił cos innego bo kable nie grają -dziękuję

Spoko , nie będę radził byś kupił coś innego ale , weż długopis / kartkę i postaw tę kropkę. :)

Pozdrówko.

Koniecznie chociaż wypożycz Orchida .

Czy kombinowałeś z odwracaniem wtyczek zasilających ?

Odwarcaniem wtyczek ?? W uk za bardzo chyba się nie da jeśli się nie mylę i myślę o tym samym co ty

Mam też chord anthem interkonekt

Szukam bardzej teraz zasilających

:)

Odwarcaniem wtyczek ?? W uk za bardzo chyba się nie da jeśli się nie mylę i myślę o tym samym co ty

Szukasz bardziej zwartego brzmienia a często zamiana fazy z zerem na zasilaniu urządzenia powoduje że w jednym położeniu jest więcej basu i jest miękki a w drugim bas się skraca i całość nabiera wigoru .

Mam też chord anthem interkonekt

Orchid da ci to czego szukasz w stosunku do C5 . Naprawdę warto wypożyczyć . I ważna uwaga - naklejkami od strony źródła .

Szukam bardzej teraz zasilających

Nie licz na spektakularne zmiany spowodowane sieciówkami .

Supre bym omijał sprawdzałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sorki, ale moim zdaniem sieciówki ewidentnie wpływają na brzmienie, a za 1500 zł można kupić coś dobrego....

U mnie w jednych systemach mniej w innych bardziej ale zawsze mniej niż interkonekty .

Z głośnikowych mógłbyś spróbować Hotline Blue Spiral i jak masz Red Dawn kolumnowe to w tym kierunku który szukasz idą też RD interkonekty .

oj tam oj tam

podepnij valhalle pod pradozerna koncowke - mysle ze zmiana jest wiecej niz spektakularna

Luxman nie jest prądożernym monstrum .

Pod takiego bydlaka A600P ( trafo 1300W i 350 000uF filtracji ) próbowałem Artechy , między innymi polecany Thunder . Zostawiłem oryginalną sieciówkę a ta była lepsza niż jakiś kabel od PCta który mi się skądś w klamotach znalazł ...

Ale to nie jest poziom zmian jak powiedzmy dobry Qed Qunex 2 czy VDH Name , Second czy C5 a Orchid . O Tarze 0,8 nie wspominając ale to trza by na truskawki do Niemca jechać ;)

pod cd ansae manik, pod luxmana cos od oyaide, model to juz zalezy ile chcesz przeznaczyc, Ansae da prowadzenie, wykop szybkosc i konturowosc na dole a oyaide plastyke na srednicy. Zmienilbym ic na cos z albedo, na poczatek flat gold w zupelnosci wystarczy,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.