Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem te kolumny i może z tej racji, ciekawi mnie, jakie aspekty soniczne zwróciły twoją uwagę, ze podniosłeś je do rangi "nr 1"?

Byłbym wdzięczny za parę słów:)

Jasne. Od razu pragnę zaznaczyć, że to moja i tylko moja opinia.

Wertując temat natknąłem się z opisem, że bas mulił. Nie zauważyłem tego, a wracałem do pokoju 3 razy. Pomijam fakt, że odsłuchy były na pół gwizdka (niestety na takich wystawach przewija się masa ludzi "rozpraszaczy"). System powinien tworzyć pewną aurę, muzyka powinna dawać mi radość i że tak to nazwę, grać z "jajem". W/w zestaw podczas odsłuchu pokazał mi to wszystko. Pink Floyd z winyla zabrzmiał rewelacyjnie. Był świetny punktowy bas, który bardzo dobrze zgrywał się ze środkiem, na górze masa mikrodetali, świetna scena. Nie wiem jakie odczucia miałeś w Swoim systemie, dla mnie zaprezentowany system na prawdę był numerem jeden tej wystawy. Wiele "tegorocznych niespodzianek" okazało się na prawdę wg. mnie słabych. Oczywiście było wiele systemów, które są świetne i porównując z rokiem poprzednim, zaskoczyły mnie pozytywnie (było w zeszłym roku kilka systemów, które zagrały dość, że tak powiem przeciętnie a w tym roku pokazały coś więcej). Zaznaczam jednak, to moje osobiste odczucia i nie chcę nikogo urazić swoją "ignorancją".

Pozdrawiam

Bartek

Pozdrawiam

Bartek

Wielkie dzięki, Bartek:)

Na AS 2014 grały AP Cardeas Plus.

Ja miałem pierwszą wersję bez upgrade, która w wersji Plus głównie dotyczy budowy wewnętrznej.

Tutaj - jak deklaruje producent - zmieniono sporo i choć wydaje się, ze to tylko kosmetyka, to podobno zmiany znacznie przyczyniły się do poprawy i tak niezłych wartości sonicznych Mk I

Zewnętrznie, chyba jedyny soniczny aspekt, to wprowadzone srebrne WBTNextGen.

Nie miałem okazji słuchać wersji Plus.

W sumie, byłem zadowolony z Mk I, jednak trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - Cardeas Mk I, to dobra kolumna, ale do obecnie posiadanych nie ma startu w żadnym aspekcie. Różnica ogromna!

Wracając do prezentacji AS...

Pamiętasz jakie dokładnie monobloki Van Den Hul, a napędzały Cardeas Plus?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

W sumie, byłem zadowolony z Mk I, jednak trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - Cardeas Mk I, to dobra kolumna, ale do obecnie posiadanych nie ma startu w żadnym aspekcie. Różnica ogromna!

Szkoda Maćku,że nie w smak Ci opinie innych na ten temat...zestawu już gratulowałem:))

Piano,

Zerknę na zdjęcia, może uda się odczytać. Czy ja dobrze widzę, że masz MBL'e ? :)

WOW. W zeszłym roku właśnie te ze zdjęcia cebulki w moim rankingu zajęły drugie miejsce :) zaraz po Magico S1 :)

Piano,

Wygląda na to, że były to monobloki z oznaczeniem Excalibur.

Pozdrawiam

Bartek

Tak, ale czarne. Białe graja za jasno:))

Wyręczę Cię. To monobloki Van Den Hul Excalibur.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sęk w tym, ze te z AS nieco różnią się od tych ze w/w stronki tj. rozwiązaniem wentylacji obudowy.

Stąd moje pytanie.

W moim rankingu są ciągle na pierwszym:)

S1 nie słuchałem. Za to S5 bardzo mi się podobały.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podejrzewam, że możemy mieć dość podobne gusta, jeżeli chodzi o brzmienie :)

Tak na marginesie, żeby dołożyć troszkę do pieca. W zeszłym roku bardzo mnie zaskoczyły głośniki prezentowane przez Polską firmę, bodajże z Małopolski lub Podkarpacia. Kwadratowe bass refleksy, wygląd nie za ciekawy, prezentowane na 5-6-7 piętrze ? Na prawdę kawał fajnego grania.

W tym roku jeszcze fajnie zagrały głośniki ceramiczne.

Więcej już nie dorzucam :)

Życzę miłego wieczoru i pozdrawiam.

Bartek

• Użytkownicy+

szanowny panie redaktoże,

Napisałem powyżej, że mój wpis był niepotrzebny, za co przepraszam.

I pamiętamy, nie czytamy PW, bo to się źle w końcu skończy :). Sporo już mamy takich przykładów, po co powiększać listę.

Moderacja nie widzi PW, poza tymi, które zaraportuje uczestnik rozmowy. Wtedy wyświetla nam się ten jeden zaraportowany wpis, ale nie cała rozmowa. Rozmawiałem w tej sprawie z prezesem SITE, twierdzi, że nie mają dostępu i nie czytają PW. Ogólnie dziwny to pomysł, bo szkoda życia na takie rzeczy, trzeba by być chorym, żeby w takie coś się babrać. Nie mam czasu na czytanie tego co lubię, a miałbym jeszcze śledzić jakieś pierdoły? Poroniony pomysł.

P.s. Przy okazji, mam nadzieję, iż będziecie mieli odrobinę zdrowego rozsądku i nie wytniecie chociaż tego wpisu, no wiem sfoje zostajom :).

Pozdrowienia serdeczne,

la Klakier

Maciej,

Mi takie offtopy po prostu przeszkadzają, uważam, że to jest złe, bo sprowadza niepotrzebnie dyskusje z tematu wątku. Jestem najpierw forumowiczem, później modem. Wchodząc w interesujący mnie wątek, chcę czytać na konkretny temat, a nie brnąć przez offtop. Wpis może sobie wisieć, pytanie tylko po co?

palton, to chyba nawiązanie do tego, co zostało napisane po moim poście. Ja broń Boże się nie obrażam. Słusznie zauważyłeś, sporo czasu minęło :)

Dobrej nocy życzę :)

Pozdr.

B

• Użytkownicy+

palton, to chyba nawiązanie do tego, co zostało napisane po moim poście. Ja broń Boże się nie obrażam. Słusznie zauważyłeś, sporo czasu minęło :)

Dobrej nocy życzę :)

Pozdr.

B

Tak, ale przyznaję, nie było to potrzebne, tym bardziej zważywszy na ciągnący się teraz offtop.

Ogólnie dziwny to pomysł, bo szkoda życia na takie rzeczy, trzeba by być chorym, żeby w takie coś się babrać. Nie mam czasu na czytanie tego co lubię, a miałbym jeszcze śledzić jakieś pierdoły? Poroniony pomysł.

Posłodzone, posłodzone i niby zaraz każdy w to słodzenie uwierzy. Być może...

Wpis może sobie wisieć, pytanie tylko po co?

Nie zgrywaj anioła - sam dobrze wiesz po co. A jeśli nie wiesz, to już nie nasz problem...

Przy okazji nie obrabiaj ludziom czterach liter na PW, szczególnie, jeśli ich nie znasz. Takie rzeczy szybko się niosą, czy tego chcemy, czy nie.

Kończymy więc OT.

• Redaktorzy

SVART, prywatne wiadomości znajdują się poza dostępem panelu moderacyjnego, nie ma jakiejkolwiek możliwości ich czytania, ani ewentualnego "włączenia" takiej funkcji. Taka funkcja jak czytanie PW forumowiczów nie istnieje. Koniec offtopicu.

Tak, akurat tobie w to każdy uwierzy. Wolne żarty. I nie atakuję personalnie, wiec darujcie sobie te ostrzeżenia - jedynie wskazuję na obłudę pewnych osób. Tyle i aż tyle. No to koniec OT.

[atak personalny]

• Redaktorzy

Czy mi wierzysz, to mnie akurat nie interesuje, nie znam ciebie kolego. Gdybyś miał pojęcie o działaniu forów, to byś sam wiedział, a tak widocznie musisz rzucać nieuzasadnione podejrzenia na prawo i lewo. Twój problem. Natomiast offtopic i ataki personalne będą usuwane, bo tak stanowi regulamin forum.

ciebie kolego. Gdybyś miał pojęcie o działaniu forów

Też cię nie znam i nie jestem twoim kolegą, to po pierwsze, dlatego też i z uwagi na inne akcje na AS kompletnie ci nie ufam. Najważniejsze, że sami znacie zasady działania f. i sprytnie z nich korzystacie (w tym bezzasadne wycinanie niewygodnych wpisów - gdyby nie było obawy, to by zostawały) i o to właśnie chodzi, aby mydlić oczy. Prawda w oczy kole ...i co jest w tym z ataku personalnego? Suche fakty piszę jedynie ...

Gość jt211

(Konto usunięte)

Czy mi wierzysz, to mnie akurat nie interesuje, nie znam ciebie kolego. Gdybyś miał pojęcie o działaniu forów, to byś sam wiedział, a tak widocznie musisz rzucać nieuzasadnione podejrzenia na prawo i lewo. Twój problem. Natomiast offtopic i ataki personalne będą usuwane, bo tak stanowi regulamin forum.

Offtopic i ataki personalne powiadasz ???

To może powiedz co myślisz o tym cytacie z Paltona :

" Tani? Staszek błagam! Co to za argument?! Niech ARTON55 wklei sobie w obudowę diament za pierdylion, wtedy będzie dobrze? "

I gdzie jest wątek Paltonowy z wczoraj ???

Nie pasował Moderacji czy tylko Wielkiemu Moderatorowi ???

Kto dał mi bana o którym nic nie wiedział założyciel wątku ???

To też offtopic ?

Mnie też teraz zbanujecie jak Starego na 10 dni ?

• Redaktorzy

Nie jestem w stanie ocenić, czy podany cytat jest offtopicem. Natomiast jeśli chodzi o atak personalny, to według mnie propozycja wklejenia w obudowę kosztownego diamentu oraz sformułowanie "Staszek błagam" nie wyczerpują jego znamion. Cieszy mnie pewna (w pozytywnym sensie) naiwność kolegi, bo to oznacza, że nie zetknął się jeszcze na Audiostereo z prawdziwym atakiem personalnym. To dobrze, tak trzymać.

Kto dał mi bana o którym nic nie wiedział założyciel wątku ???

Pomogłoby, gdybym wiedział, o który wątek i o jakiego założyciela chodzi.

Też cię nie znam i nie jestem twoim kolegą, to po pierwsze [...]

Z przykrościa muszę stwierdzić, ze jesteś. Jesteś moim kolegą z forum, nawet gdyby mi się to nie podobało. Taki to już los. Natomiast w jaki konkretnie sposób cię skrzywdziłem nie wiem, proszę w tej sprawie o kontakt na PW, bez trollowania wątku.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Nie jestem w stanie ocenić, czy podany cytat jest offtopicem. Natomiast jeśli chodzi o atak personalny, to według mnie propozycja wklejenia w obudowę kosztownego diamentu oraz sformułowanie "Staszek błagam" nie wyczerpują jego znamion. Cieszy mnie pewna (w pozytywnym sensie) naiwność kolegi, bo to oznacza, że nie zetknął się jeszcze na Audiostereo z prawdziwym atakiem personalnym. To dobrze, tak trzymać.

Pomogłoby, gdybym wiedział, o który wątek i o jakiego założyciela chodzi.

Z przykrościa muszę stwierdzić, ze jesteś. Jesteś moim kolegą z forum, nawet gdyby mi się to nie podobało. Taki to już los. Natomiast w jaki konkretnie sposób cię skrzywdziłem nie wiem, proszę w tej sprawie o kontakt na PW, bez trollowania wątku.

Wiec poczytaj sobie wątek DSD ws PCM od postu 102.

A bana dostałem na wątku Lampzator DSD bez wiedzy założyciela

czyli Marsio który był tym zaskoczony.

Skończ może tym mentorskim tonem boś ni brat ni swat :>)

Bardziej mnie interesują znikające watki niż Twoje mentorstwo !!!

Jesteś moim kolegą z forum, nawet gdyby mi się to nie podobało. Taki to już los. Natomiast w jaki konkretnie sposób cię skrzywdziłem nie wiem, proszę w tej sprawie o kontakt na PW, bez trollowania wątku.

Ja też żałuję tego przymusowego koleżeństwa, choć tego tak nie traktuję w tym akurat przypadku. Mnie nie skrzywdziłeś, raczej krzywdzisz forum, a o powodach pisałem wielokrotnie wcześniej (trzeba było nie ciąć na opak i czytać ze zrozumieniem), więc wszystko jest jasne. PW myślę wobec tego jest zbędny i nie skorzystam z tej nikłej przyjemności.

Stasiu, tylko co zrobić kiedy niektórzy modowie, robią praktycznie co chcą. Nie podjudzaj więc proszę i ...nie pytaj o Twoje kabelki do recki, bo znowu będzie kwas z modami.

• Redaktorzy

Wiec poczytaj sobie wątek DSD ws PCM od postu 102.

Składając takie propozycje kolega ryzykuje, że ktoś rzeczywiście to zrobi. Przeczytałem proponowany fragment wątku i widzę, że mamy do czynienia z recydywą. Po prostu proszę więcej nie atakować innych dyskutantów. EOT.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.