Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Tannoy m1

luzik

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam głośniki Tannoye m1 które są dość popularne i maja opinie specyficzne brzmiących (oględnie rzecz ujmując chyba zbyt łagodna góra pasma) które jak się podłączy z odpowiednią elektroniką potrafią fajnie zagrać.

I tu miałbym pytanie do osób które znają specyfikę brzmienia tych głośników i słuchali je z jakąś elektroniką,

jak w temacie, z jakim połączyć je wzmacniaczem??

A żeby nie było za łatwo:) kwota jest niestety ograniczona do 400zł

U mnie grały z amplitunerem Technicsa - bez barwy bez pazura ale można było słuchać godzinami, takie nie męczące bezpieczne brzmienie,

z RFT H-MKV 100 - NRD staruszek z lat 80, i to brzmienie najbardziej mi pasowało było melodyjnie bez efekciarstwa, miłe analogowe brzmienie,

z Denonem pma 250 - efekciarsko ale nie dało sie tego zbyt długo słuchać

później był Cambridge Audio A500 - coś w tym wzmacniaczu jest, ale nie z tymi kolumnami, za mało góry, bez pazura, nudna nuda.

teraz przejściowo słucham na starym Pionieerze sa970 - jest miła barwa, basik sopran ale mało selektywnie tak jakoś bum cyk.

Szukam czegoś brzmiącego podobnie jak ten RFT, plastycznie, analogowo ale z małym drivem i pazurem.

Ktoś polecał na forum Arcama, ale za tą kasę będzie to o najwyżej Alpha 6 która ponoć gra ciepło, i boję się żeby nie było zamuły tak jak z CA A500. Myślałem o np. Marantzu Pm 50, może jakiś Onkyo albo lepszy Pioneer. Podobają mi się Sony ES ale je ciężko jest dostać w dobrym stanie w tej kwocie. Słucham rocka , jazzu, czasami klasyki.

Przepraszam za przydługi post i proszę poradę

https://www.audiostereo.pl/topic/115865-jaki-wzmacniacz-do-tannoy-m1/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.