Skocz do zawartości
IGNORED

Monitorki do pokoju o wymiarze 4m2

Bukaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Rozglądam się za monitorkami wszędzie gdzie się da, lecz nic nie umię nic znaleźć do pokoju o wymiarze 10m2. Cenię sobie niski, głęboki bas, soczystą górę po prostu nie lubię jak się wszysko zlewa do kupy. Wzmacniacz jaki posiadam to Yamaha AX 570

Kolumny jakie używam dotychczas to Sony ss-mfs500h . Powiem tak kolumny te grają niskim i niesamowicie głębokim basem, który bardzo mi się podoba, góra natomiast zlewa się ze średnicą( przy głośniejszym graniu gra wszystko gra tak jak grać powinno czyli góra nie zlewa się ze średnicą)

https://www.audiostereo.pl/topic/115928-monitorki-do-pokoju-o-wymiarze-4m2/

Opisz proszę, jak kolumny są ustawione w pokoju, w jakiej odległości od kolumn słuchasz muzyki, w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 9 miesięcy później...

Miało być w pokoju o wymiarze 10m2.

Aktualny wzmacniacz jaki posiadam to YAMAHA AX-570 i 2 kolumny SONY ss-mfs500h

Planuję zmienić kolumny na jakieś monitorki najlepiej jakby bass-reflex był z przodu

Tannoy V1 dosść ciekawe, ale zastanawiam się jeszcze nad Indiana Line Tesi 260 . Co sądzicie o tych kolumnach?

Kwota jaką chcę przeznaczyć za 1 parę to do 1500zł

Obudowa zamknięta - NHT Super One - i będą na tyle dobre, że po ewentualnych zmianach wzmacniacz, czy CD będzie coraz lepiej!

A gdzię można je ewentualnię zakupić, bo nigdzie nie widzę tych kolumn w Polskich sklepach internetowych? A tak w ogóle taka obudowa to nie będzie dla mnie, ponieważ ja oczekuję od kolumn jak najwięcej basu głębokiego, a obudowa zamknięta mi tego nie da
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Mam taki sam metraż jak Ty. U mnie w 10mkw grają xaviany primissimy mk2. Konstrukcja zamknieta. Niestety niskiego basu tam nie uświadczysz ze względu na swoj charakter. Średnie i wysokie malina.

Indiana Liny polecam - grają u mnie w ok 13,5 m2 w sypialni z onkyo a 5vl i jest bardzo dobrze . Bas nie jest wyczynowy , ale taki jaki ma być. Do tego znakomita stereofonia no i cena .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Ja polecam PROAC Studio 118. Do tego pomieszczenia będą doskonałe. BR z przodu, świetna góra i średnica a bas jest bardzo dobrze kontrolowany i na takie pomieszczenie będzie go tyle ile trzeba. 118 są bardzo poukładane i brzmią lekko i swobodnie.

Do konstrukcji zamkniętych trzeba mieć bardzo mocny i wydajny wzmacniacz jeżeli takiego nie masz to nawet sobie tym głowy nie zawracaj.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Różnica ceny między 260, a 262 to chyba rodzaj wykończenia ( piano )

Tylnego br bym się nie obawiał, jak odczujesz reakcje tylnego br ze ścianą zatkasz br gąbką wtedy Magnat Quantum 673 były by jak najbardziej ok. chociaż oczywiście Dali zensor 3 są genialne, tylko czy nie za duże do 10m;) ?

Z przednim br mocno grają Taga Harmony B-40 SE, sprawdzi się też Monitor audio bx2, więc byłoby też soczyście. Był kiedyś taki test porównawczy w " hi fi muzyka "bodaj 10 kolumn podstawkowych od 1 tys do 2 tys lin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na koniec danego artykuły masz strzałkę w przód, lub tył do kolejnej kolumny .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na Twoim miejscu popatrzyłby, w używkach na epos Epic 1 co prawda maja br z tylu ale są naprawdę znakomite - jeśli znalazłbym w dobrej cenie to swoje Indiany zamieniłbym właśnie na takie .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Różnica ceny między 260, a 262 to chyba rodzaj wykończenia ( piano )

Tylnego br bym się nie obawiał, jak odczujesz reakcje tylnego br ze ścianą zatkasz br gąbką wtedy Magnat Quantum 673 były by jak najbardziej ok. chociaż oczywiście Dali zensor 3 są genialne, tylko czy nie za duże do 10m;) ?

Z przednim br mocno grają Taga Harmony B-40 SE, sprawdzi się też Monitor audio bx2, więc byłoby też soczyście. Był kiedyś taki test porównawczy w " hi fi muzyka "bodaj 10 kolumn podstawkowych od 1 tys do 2 tys lin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na koniec danego artykuły masz strzałkę w przód, lub tył do kolejnej kolumny .

Dali Zensor 3 widzę, że dużo osób poleca. Mówi, kolega, że za duże mogą być?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.