Skocz do zawartości
IGNORED

Używany odtwarzacz CD do 600zł

Pyotrech

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje używanego odtwarzacza CD w cenie 400-600zł. Odtwarzacz miałby współgrać ze słuchawkami Creative Aurvana Live i wzmacniaczem słuchawkowym Project Head Box S. Ze względu na bardzo zróżnicowane gusta muzyczne chciałbym żeby "cedek" był w miarę uniwersalny. Słucham rocka, hard rocka, metalu, elektroniki, popu, muzyki filmowej, klasyki i trochę jazzu. Przykładowi wykonawcy: Queen, The Doors, Metallica, Sabaton, Rammstein, Rage Against The Machine, Yello, Mike Oldfield, Jean Michel Jarre, Michael Jackson, Diana Krall, Rafał Blechacz, Hans Zimmer, Nigel Kennedy, Jacek Kaczmarski.

Na brytyjskim eBayu w tej cenie widze sporo odtwarzaczy Marantz np. CD67 oraz Cambridge Audio np. 340C. Żadnego z nich nie znam tzn. nie słuchałem i nie mam pojęcia co wybrać. Kiedyś, dawno temu (jakieś 15-20 lat temu) miałem jakiegoś Kenwooda ale było to tak dawno, że nie pamiętam jaki to był model. Przez lata uzbierała mi się nie mała kolecja płyt (trochę zakużona), słuchanie z komputera mi się znudziło i stąd postanowiłem kupić odtwarzacz.

Proszę o jakieś sugestie i z góry dziękuje.

Cd-67 za 600? Wolne zarty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

200-300zl maks mozna za to dac. Za 600-700 mozna miec cd-63 KI ale dla mnie nie warto doplacac do kawalka miedzi.

Podałem tylko przykład. 600zł to górna granica kwoty jaką mogę przeznaczyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie ta zakładka. Nie zaśmiecać forum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie ta zakładka. Nie zaśmiecać forum.

Uprzedziłeś mnie .

Czy tak trudno najpierw poczytać wątki zamiast zakładać kolejny taki sam o tym samym ?

...

NAD CD542

Ukryta Zawartość

Proponuję Marantza-a Cd 67 mininum SE i od razu wymienić opamy na coś lepszego.

Ważne aby w cd był oryginalny laser.

Po tym zabiegu zagra o wiele lepiej.

Tak nawiasem - miałem CD63 i CD67, nie wiem jak modyfikacji, ale "surowe" brzmią dla mnie przeciętnie, ich legenda jest większa niż fabryczne możliwości.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ale CD80 na TDA bym wziął, jakby ktoś chciał oddać;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ile maksymalnie jest warty ten cedek:

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

Na alledrogo jest w tej chwili Nakamichi CDP-2e, jak to co pisze sprzedawca o laserze to prawda, to się nie zastanawiaj. Wcześniej jednak potwierdź te informacje o laserze, żeby nie było lipy.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Na alledrogo jest w tej chwili Nakamichi CDP-2e, jak to co pisze sprzedawca o laserze to prawda, to się nie zastanawiaj. Wcześniej jednak potwierdź te informacje o laserze, żeby nie było lipy.

Mieszkam w UK i z połowe ceny tego cedeka wyjdzie mnie przesyłka. Tak więc odpada.

To poszukaj takiego u siebie, to naprawdę niedoceniony sprzęt. Będziesz zadowolony, a kupisz za połowę ceny gorszych, ale dobrze zareklamowanych klocków.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

A czy takiego warto:

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.