Skocz do zawartości
IGNORED

Ariva HDplayer 150

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ten media player hd i mam pytanie do użytkowników czy on ma możliwość katalogowania zasobów filmowych coś w stylu 'Jukebox" jak inne playery chodzi mi że jak podepnę dysk usb to żeby wyświetlał okładki albo informacje o filmie a nie katalogi.Czy jest w nim taka możliwość?Jeśli tak to jak ma wyglądać struktura katalogował aby wyświetlał tak.

https://www.audiostereo.pl/topic/116016-ariva-hdplayer-150/

Ja mam HDplayer 210 czyli prawie to samo.

Na oficjalnym sofcie na pewno tego nie ma, a żadnej aktualizacji ze 3 lata nie było ;)

Była kiedyś taka strona ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- z różnymi nieoficjalnymi przeróbkami, ale coś zniknęła ...

Dodatkowe funkcje w tym sprzecie nigdy nie były jego mocną stroną więc raczej bym w nim nie grzebał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam 2 aktualizacje w nim wgrane nie oficjalne ale dalej tego nie ma.Nie wiem na którymś z takich softów ludzia 150 się sypała.Posiadasz gdzies takie softy jesli tak wrzuć i podaj linki do ściagniecia

w ostatniej oficialnej poprawili dźwięk DD True jest DTS MA jest jako dowmix po hdmi podobno ten realtek nie do końca wspiera hd dźwięk.150 też wszytko łyka z używam go tylko do czystych obrazów iso swojch oryginalnych płyt BD z dysków usb i odtwarza materiał bez błędnie bez żadnego zaciecia.Nie oficialny działa szybciej,dodano funkcje sieciowe i poprawiono te które już są i lekko modyfikuję wygląd menu.Szkoda że tego nie bo dla jednej funkcji nie opłaca się kupować nowego bo czyta wszystko i plus w tym modelu jest napęd z niego też czyta z płyt dvd

co do pilota fergusonów na forach można poczytać że wystarczy rozebrać pilota i odgiąć blaszkę bo zasłania oko pilota potwierdzają to użytkownicy ja nie rozbierałem nie wiem czy ferdek z tymi pilotami robił tak celowo czy jak.Miałem też fergusona DVP868HD i tam piloty były z seri RCU580 i tego problemu nie było chodziły gładko i lekko

• 1 rok później...

mam arive podłączoną hdmi do tv a coaxialmem do amplitunera o dziwo ariva w menu nie ma wyłączenia dźwięku poszczególnych połączeniach cyfrowych jest wszystko razem.Puściłem film z DTS i dźwięk mam przez hdmi tv i amplituner jest to wkurzające bo się dubluję czy można na to jakoś zaradzić?

Robiłem testy DD5.1/DTS i nie na każdym filmie jest jednoczesny dźwięk z obu urządzeń czemu tak się dzieje?

Ścisz telewizor np. :)

W drugim pytaniu nie do końca rozumiem ale może chodzi o to że niektórych strumieni audio nie przesyła coaxial albo tv nie dekoduje np...

Czas pomyśleć o amplitunerze z HDMI jak Cie denerwuje aktualne sterowanie ;)

Szybciej arive wyrzucę na śmietnik i kupie innego media playera bo tylko z nią są kłopoty.Patrzałem w instrukcji tv i arivy i przez hdmi idzie DTS,DD nawet jak mam ustawiony RAW w arivie to jest dźwięku tu i tu tylko nie na kazdym filmie DD i DTS więc sądzę że to wina playera bo w innych jak miałem wyłaczenie audio hdmi nie było problemu

Nie wiem o co chodzi, używałem tego sprzętu 5 lat, działało wszystko zawsze, każdy film, z dzwiekiem w różnych fortmatach :>

RAW to właśnie tryb przesyłu niezdekodowanych sygnałów wielokanałowych wiec wszystko jest tak jak ma być :>

Ja sie już zgubiłem, napisz może do czego to jest podłączone, i jakoś zrozumiale wyjaśnij co sie dzieje...

Zrobiłem to sama na próbę z BDP45 panasa i puściłem spdif i to samo(jak w arivie) po wyłączeniu w menu hdmi audio off głos idzie jak powinien tylko po kablu spdif tak samo jak podłączyłem starego WD HD mini jest ok.Więc to wina arivy(tego nie ma w menu) beznadziejnego softu jej poszła na śmietnik zamówiłem Mede8er Med800X3D temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.