Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Na gazeta.pl jest artykuł o znanej już sprawie.

Śledztwo w sprawie 'kilometrówek' 15 posłów. Kempa, Neumann, Pawłowicz...

look, pap 2014-12-30

Warszawska prokuratura okręgowa prowadzi śledztwo w sprawie rozliczania przez posłów ryczałtów za dojazdy prywatnym autem, czyli tzw. kilometrówek. Dotyczy w sumie 15 parlamentarzystów PO, PiS i Solidarnej Polski

- Śledztwo jest w toku, na razie na dość wczesnym etapie i prowadzone jest w sprawie - mówi rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Warszawie prok. Przemysław Nowak.

Postępowanie dotyczące doprowadzenia Kancelarii Sejmu do niekorzystnego rozporządzenia mieniem w nieustalonej...

I niezwykle trafny komentarz Internauty podpisującego się nickiem jaklucz:

jaklucz 4 godziny temu

"PO, PiS i SP? Czy to przypadkiem nie ci, którzy gęby wycierają sobie moralnością, bez czopka z wartości chrześcijańskich nie kładą się spać, a księdza potrzebują nawet przy porannym wypróżnieniu?

Czy to ci sami, którzy mówią mi jak mam żyć, w co wierzyć i jak wychowywać dzieci? Stratosfera hipokryzji została właśnie osiągnięta. Niestety, sejmowa pielgrzymka niezrażona podąża dalej drogą do Zbawienia. Siebie za pomocą za***anych nam wszystkich pieniędzy.

Zielona wyspa, premie z zysków, masz tu ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyżbyś insynuował że Roger Mahony podejrzewany o krycie pedofilów był pedofilem....chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz. ;(

Znowu spłycasz i bezmyślnie bronisz przestępców. Ten typ był czymś gorszym, był prominentnym przestępcą w sutannie wykorzystującym swoje stanowisko służbowe w celu ochrony zbrodniarzy. Takie czyny powinny być ścigane z całą surowością przez międzynarodowe trybunały. To że nie został skazany jako pedofil wynika wyłącznie z koneksji i blokady czynności ze strony Watykanu. Adekwatny przykład mamy z naszym nuncjuszem pedofilem Wesołowskim, który zamiast gnić w pierdlu przechadza się po Watykańskich alejach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Przecież Jezus złożył swoje życie za nas wszystkich , i nie sądzę aby się utożsamiał lub adorował ten , czy inny naród , przecież Bóg nie jest stronniczy !

W Piśmie jest wiele opisów tego, jak Bóg wyróżniał poszczególnych ludzi.

Znów fakty jedno a Twój wpis co innego. Jest (był, bo minęły dwa lata) podejrzewany, składał zeznania nie wiemy nawet czy sądownie oskarżony jak na razie (artykuł tego jasno nie mówi) o krycie pedofilów, nie jest nim! Przyznał się do błędów i zaniedbań od tej pory nic w tej sprawie nie wiemy a Ty go jeszcze o pedofilię oskarżasz - jakim prawem!

Nadal tych spraw nie rozróżniasz czy celowo kłamiesz?

Podobnie jest z pedofilem wesołowskim , który do tej pory nie został skazany za pedofilię , ale Boga oraz wiernych w przeciwieństwie do wymiaru sprawiedliwości nie oszukacie i nie przekupicie , czego namacalnym potwierdzeniem jest sukcesywny odpływ wiernych z kościoła !

Piotr

Tu nie chodzi nawet że Ty nie rozumiesz Ty się kompletnie nie starasz tego zrozumieć...

Maju, pożyczam.

Można powiedzieć, ze to nie jest całe zdanie. Ok. Ale w tym fragmencie jest zawarta cała esencja zarzutów, które systematcznie Wam wytykam. Nie udaje się przez to poprowadzić tu rzeczowej dyskusji na temat.

Najnowsze badania nad wizerunkiem Jezusa rzeczywiście przeczą temu. Ale... ta "fotka", czemu zamieszcza ją tu ktoś, kto kieruje się miłością względem drugiego wynikajacą z treści Pisma, czemu to ma służyć..? Mam zgadywać? Nie obrazisz się potem?

Tu nie chodzi o to , na co wskazują badania , notabene nie ma żadnych wizerunków Jezusa Chrystusa , natomiast istotne jest to , co PŚ mówi o noszeniu długich włosów przez mężczyzn .

"Gott mit uns".

Tak, stale dajesz tego przykłady. Jak ten wyżej.

Pomyliłeś mnie z katolickim Hitlerem i hitlerowcami , swoją drogą trzeba mieć tupet , aby zabijać braci w wierze ( polskich katolików) i do tego wprzęgać Boga !

Piotr

Maju dnia 31.12.2014 - 07:58 napisał "Jak wyżej (cytat)....dlaczego wiem.....staram się myśleć logicznie, Ty jak widzę kręcisz się w kółko ze swoimi przemyśleniami i nic z tego nie wynika."

W takim razie odpowiedz logicznie , gdzie w PŚ jest mowa o tym , że Maria jest Królową lub Królową Polski (nie bądź gołosłowny ) , w przeciwnym razie uznam , że się tylko starasz myśleć logicznie , co nie jest tożsame z logicznym myśleniem .

Piotrusiu daruj piszesz o swojej logice a to co napisałeś temu przeczy.

By cokolwiek logicznie interpretować należ nauczyć się czytania ze zrozumieniem....Twój wpis świadczy o tym że nie zrozumiałeś co do Ciebie napisałem. Nie zrozumiałeś o czym myślałem pisząc "wiem" - jak zrozumiesz zaczniemy rozmowę na nowo. ;)

W takim razie czekam , abyś wykazał swoje tezy w oparciu o PŚ , jakoby Jezus był Królem Polski !Piotr

Jak wyżej....dodatkowo proponuję lekturę moich (i nie tylko) poprzednich wpisów a tej sprawie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Lista tych (nazwijmy rzeczy po imieniu) złodziei grosza publicznego składa się w głównej mierze ze sztandarowych klęczników i pachołków episkopatu

Jak doskonale wiem, dlaczego akurat to tutaj trafiło w ten temat. Niech coś tylko stanie obok krzyżyka, zawiera wyraz "zbawione" odmieniany przez wszystkie przypadki...

I najważniesze. Że składają się w głównej mierze ze (nie wiem na jakiej podstawie, ale przyjmuję) a reszta to nie godny zauważenia li tylko margines. Nie zaprzątajmy sobie tym łepetyny... To też już wynik pewnej choroby.

Widać wzorce czerpiemy z innych źródeł, ja oskarżając kogokolwiek czekam choćby na potwierdzenie zarzutów Ty tego nie potrzebujesz.

To właśnie Twoja słabość, świat się zmienił, a Ty... :)

Wiesz lepiej od sądu kto jest winny, zanim zapadnie wyrok i wszystkich podejrzanych tak traktujesz?

Tak Ciebie dziwi że nie pisałem o Wesołowskim czy Gilu jako by było pewnym że jest pedofilem (zresztą w ogóle niewiele pisałem) ponad rok temu gdy nic nie wiedziano oprócz zdymisjonowania Wesołowskiego (Watykan) i medialnych doniesień....masz rację nie mam tego zwyczaju, tak jak nie mam w zwyczaju poniewierać i w chamski sposób pisać o kobietach kimkolwiek by nie były. Widać wzorce czerpiemy z innych źródeł, ja oskarżając kogokolwiek czekam choćby na potwierdzenie zarzutów Ty tego nie potrzebujesz.

Klasyczna demagogia. Jak sobie przypominam jak diabeł święconej wody nienawidzisz wszystkich lewaków i wszystkich innych mających inne zdanie niż Episkopatu ( nie pisze twoje, bo swojego nie masz). Ich skazujesz i odrzucasz urzędu.

A potem wygłaszasz peany o domniemaniu niewinności.

W swojej obronie wszelakich mętów w sutannach zrobisz wszystko aby problem wygładzić i przypudrować. I nie ma się co dziwić. Tak działa propaganda i współczesny PR. To że nie chcesz się przyznać że jesteś reprezentantem KK świadczy tylko o tobie.

Ale taka jest właśnie prawdziwa twarz prominentnego kleru.

Fałszywa i bezwzględna ale obowiązkowo z dobrodusznym uśmiechem.

Ufne dzieci zawsze się na to nabiorą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W takim razie odpowiedz logicznie , gdzie w PŚ jest mowa o tym , że Maria jest Królową lub Królową Polski (nie bądź gołosłowny ) , w przeciwnym razie uznam , że się tylko starasz myśleć logicznie , co nie jest tożsame z logicznym myśleniem .

W takim razie czekam , abyś wykazał swoje tezy w oparciu o PŚ , jakoby Jezus był Królem Polski !

Ośmieszaś się tylko.

W Piśmie jest wiele opisów tego, jak Bóg wyróżniał poszczególnych ludzi.

Ale wyróżnionych ludzi nie uczynił Panem/ Królem nas wszystkich , jest tylko jeden Bóg Jahwe i jeden Król , Jezus Chrystus , tako rzecze PŚ !

Piotr

W takim razie czekam , abyś wykazał swoje tezy w oparciu o PŚ , jakoby Jezus był Królem Polski !

23031970, udowodnij w oparciu o PŚ, że jesteś rozumnym człowiekiem; skrobnęli tam coś o Tobie może? :)

Piotrusiu daruj piszesz o swojej logice a to co napisałeś temu przeczy.

By cokolwiek logicznie interpretować należ nauczyć się czytania ze zrozumieniem....Twój wpis świadczy o tym że nie zrozumiałeś co do Ciebie napisałem. Nie zrozumiałeś o czym myślałem pisząc "wiem" - jak zrozumiesz zaczniemy rozmowę na nowo. ;)

Będziesz pisał o logice , manipulacji , insynuacji , o wszystkim i o niczym , ale nie podasz wersetu z PŚ , aby uzasadnić swoje/katolickie twierdzenie , jakoby Maria była Królową Polski , poległeś w obliczu prawdy z PŚ !

Piotr

Podobnie jest z pedofilem wesołowskim , który do tej pory nie został skazany za pedofilię , ale Boga oraz wiernych w przeciwieństwie do wymiaru sprawiedliwości nie oszukacie i nie przekupicie , czego namacalnym potwierdzeniem jest sukcesywny odpływ wiernych z kościoła !

Nie naciągaj faktów. Dopiero ruszył proces. Do czego to potrzebujesz robić? Co tam na temat takiego zachowania wyczytałeś w PŚ?

Jak wyżej....dodatkowo proponuję lekturę moich (i nie tylko) poprzednich wpisów a tej sprawie.

Twoje przemyślenia nijak mają się do treści PŚ , także oszczędź mi ich lektury !

Ośmieszaś się tylko.

I to ma być Twój koronny argument w poruszanej kwestii - żenada !

Piotr

Maju dnia 30.12.2014 - 21:13 napisał "Czyżbyś insynuował że Roger Mahony podejrzewany o krycie pedofilów był pedofilem....chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz. ;('

Znowu spłycasz i bezmyślnie bronisz przestępców. Ten typ był czymś gorszym, był prominentnym przestępcą w sutannie wykorzystującym swoje stanowisko służbowe w celu ochrony zbrodniarzy. Takie czyny powinny być ścigane z całą surowością przez międzynarodowe trybunały. To że nie został skazany jako pedofil wynika wyłącznie z koneksji i blokady czynności ze strony Watykanu. Adekwatny przykład mamy z naszym nuncjuszem pedofilem Wesołowskim, który zamiast gnić w pierdlu przechadza się po Watykańskich alejach.

Strach się bać żyjąc w kraju rządzonym przez takich oszołomów jak Ty....zamkniesz wszystkich podejrzanych do więzienia nie mając na to dowodów....Mahony był przesłuchiwany i czekamy na rozwój wypadków nic więcej nie wiemy od dwóch lat...Wesołowski czeka na proces a ty zamkniesz ich profilaktycznie???

Numerek podał (za mediami) że kardynałowie są pedofilami czekam że odszczeka to kłamstwo - ty i Bobcat mu wtórujecie w tym kłamstwie....to mnie akurat nie dziwi!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

23031970, udowodnij w oparciu o PŚ, że jesteś rozumnym człowiekiem; skrobnęli tam coś o Tobie może? :)

Zrobię to , jak udowodnisz w oparciu o PŚ dogmaty , które głosisz !

Piotr

....udowodnij w oparciu o PŚ, że jesteś rozumnym człowiekiem

Również czekam aż to w oparciu o o PŚ zrobi....do tej pory wszystko wskazuje że nie. :)))

Tak, Hitler to wyjątkowa kanalia.

Tym bardziej zastanawiająca jest okoliczność , że z taką kanalią Watykan podpisywał konkordat !

DeeS ja również czekam aż to w oparciu o o PŚ zrobi.... :)))

Ty lepiej udowodnij swoje i katolickie dogmaty , miast nabierać wodę w usta z braku rzeczowych argumentów !

Piotr

Twoje przemyślenia nijak mają się...

Od jakiegoś czasu zdaję sobie sprawę z tego, że argumentem nazywasz wyłącznie to, co pochodzi od Ciebie.

I to ma być Twój koronny argument w poruszanej kwestii - żenada !

Argument? No właśnie...
....poległeś w obliczu prawdy z PŚ

Nie to Ty poległeś udowadniając że nie potrafisz logicznie myśleć....dowód szukasz wyjaśnień w miejscach gdzie ich nie ma bo być nie może...dodatkowo nie potrafisz nawet zrozumieć co do Ciebie napisałem i kolejny raz pytasz o coś na co dałem odpowiedź. ;(

Tym bardziej zastanawiająca jest okoliczność , że z taką kanalią Watykan podpisywał konkordat !

Wiesz jak było, znasz historię. W Polsce, po dojściu Hitlera do władzy w Niemczech też pragnięto takiego męża opatrznościowego. Potem nastąpiło otrzeźwienie.

Od jakiegoś czasu zdaję sobie sprawę z tego, że argumentem nazywasz wyłącznie to, co pochodzi od Ciebie.

Argument? No właśnie...

Udowodnij to w oparciu o PŚ , CZEKAM na wersety z PŚ potwierdzające tezę , jakoby Maria i Jezus są Królową /Królem Polski , Twoje zdanie mało mnie interesuje , gdyż nie potrafisz podbudować go Biblią !

Podejmiesz w końcu wyzwanie , czy tak jak Maju będziesz pisać o wszystkim i niczym ?

Piotr

DeeS dnia 31.12.2014 - 10:39 napisał "23031970 udowodnij w oparciu o PŚ, że jesteś rozumnym człowiekiem; skrobnęli tam coś o Tobie może? :)"

Zrobię to....

Wiedziałem że skądś Ciebie znam....przecież czytałem o Numerku w Biblii... :))))))

Nie to Ty poległeś udowadniając że nie potrafisz logicznie myśleć....dowód szukasz wyjaśnień w miejscach gdzie ich nie ma bo być nie może...dodatkowo nie potrafisz nawet zrozumieć co do Ciebie napisałem i kolejny raz pytasz o coś na co dałem odpowiedź. ;(

Przyznałeś w końcu , że Biblia nie potwierdza Twoich i katolickich dogmatów , mówiących o tym , że Maria jest Królową Polski !

Dziękuję Ci Boże , że Twoje PŚ demaskuje kłamstwo KK !

Dogmat o Królowej Polski?

:)

CZEKAM na wyjaśnienie !

Wiedziałem że skądś Ciebie znam....czytałem o Numerku w Biblii... :))))))

Jak widzę tylko o numerkach czytałeś w Biblii !

Piotr

Udowodnij to w oparciu o PŚ , CZEKAM na wersety z PŚ potwierdzające tezę , jakoby Maria i Jezus są Królową /Królem Polski , Twoje zdanie mało mnie interesuje , gdyż nie potrafisz podbudować go Biblią !

Podejmiesz w końcu wyzwanie , czy tak jak Maju będziesz pisać o wszystkim i niczym ?

Poległem. Na podstawie testów zawartych w PŚ nie jestem w stanie nic udowodnić w temacie Twojej rozumności, normalnie nic o tym tam nie pisze :)
Podobnie jest z pedofilem wesołowskim , który do tej pory nie został skazany za pedofilię , ale Boga oraz wiernych w przeciwieństwie do wymiaru sprawiedliwości nie oszukacie i nie przekupicie....

Znowu rzucasz oszczerstwa - udowodni że w sprawie Wesołowskiego kogoś ktoś próbował przekupić - kłamco!

do czynienia z logiką?

W twoim przypadku bez względu na temat - nie mamy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.