Skocz do zawartości
IGNORED

kupić jamo s626hcs3 czy taga tav-606 se?

Paweł_56829

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

po zestawie 5.1 creative razem z sound blaster audigy przyszedł czas na zakup czegoś do dużego pokoju

pokój ok 35m

byłem już przekonany do tagi tav-606 v3, jednak przy poszukiwaniach natknąłem się na wersję tav-606 SE

w jednym ze sklepów polecono mi również jamo s626hcs3

muzyka / film

50 / 50

chcę odrazu kupić całość, razem z amplitunerem ONKYO TX-NR525 lub Yamaha RX-V475, skłaniam się raczej ku onkyo

co w moim przypadku lepiej wybrać:

tav-606 v3 + jakiś subwofer

tav-606 SE bez suba

a może to jamo?

czy lepiej wziąć zestaw SE czy może tav-606 + sub ?

muzyki słucham przeróżnej, często leci radio. Kilka razy w tygodniu puszczę jakiś film

może ktoś poleci gdzie kupić sprzęt ? puki co mam zamiar kupić wszystko na popularnym portalu aukcyjnym

Witaj,

jeśli szukasz uniwersalnego zestawu, jednak w znaczącym stopniu wykorzystywanego takźe do odsłuchów muzyki, proponowałbym zestaw oparty na amplitunerze Yamaha RX-V477 oraz zestawie ko,umn Jamo S628 HCS. Zestaw taki zagra dynamicznie, przeztrzennie. Jeśli natomiast w przyszłości będzie Ci brakowało basu, zawsze możesz dokupić subwoofer.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zdecydowanie odradzam te Tagi.Miałem okazję niedawno porównać je właśnie m.in. z tymi Jamo.

Czytając pochwalne recenzję na temat tych Tag spodziewałem się po nich znacznie więcej,kolumny Jamo zagrały dużo lepiej.

Jeśli masz wolną przestrzeń dla Jamo /ze względu na boczny głośnik niskotonowy / to z tych dwóch polecam Jamo.Ciekawą alternatywą dla tych dwóch zestawów jest Wharfedale Obsidian 600 HCP. Najlepiej posłuchać samemu.

Z amplitunerów zrezygnował bym z tej Yamachy na rzecz tego Onkyo.

Gdybyś mógł zwiększyć budżet to polecam Denona X2000.

Do kina domowego Polecam Ci amplituner Onkyo 525 lub 535 jeśli chcesz bezprzewodowe łącza.

Jako alternatywę na te głośniki polecam Wharfedale Obsidian 600, to lepsza propozycja. Dzwiek jest mniej kłujący.

z amplitunerem to już zostane przy tym onkyo 525, model 535 jest chyba słabszy

ten Wharfedale polecany wyżej fajny tylko że wykracza troche poza mój budżet

Wharfedale to 1629zł, czy kupie gdzieś taniej niz na allegro?

czy ta taga naprawde tak kiepsko gra na tle tego Wharfedale czy jamo ?

Możesz jeszcze z takich tańszych zestawów zerknąć na JBL Loft lub Boston Acoustics CS 260. Ogólnie, to na ten metraż przydała by się mocniejsza elektronika i kolumny.

Jak sie pojawila taga tav606 to czytalo sie o niej w samych superlatywach. Jeszcze pol roku temu wypisywano ze tav606 dorownuje innym, drozszym zestawom.

Zostawiajac w spokoju tage moze doloze do tego Wharfedale Obsidian 600 HCP

Czy denon x2000 bedzie naprawde lepszy od onkyo nr525 ? Ma obsluge 7.1 ktorej nie potrzebuje i mniejsza moc od onkyo e dodatku jest drozszy. Chyba zakupie onkyo+wharefedale skoro twierdzicie ze lepiej sie zachowa to od tagi 606

To zależy co oznacza określenie "lepszy"? Onkyo jak dla mnie jest zarąbiste w kinie i do tego jest mocniejsze. Do stereo już bym bardziej brał Denona. Yamaha lubi wyostrzać brzmienie, więc też z nie każdymi kolumnami będzie fajnie. Co do samych kolumn i opinii, to wiadomo jak jest:) Kiedyś pamiętam bardzo polecano Jamo s606, bo pewnie dla sprzedawców był niezły zarobek na tym sprzęcie. Za jakiś czas już inne były super, a Jamo było be. Podobnie jest w pismach branżowych. Jak kiedyś czytalem test właśnie Jamo s606, to myslałem że czytam o kolumnach przynajmniej 2 x droższych. Gdybym ich nie miał w domu, to może bym uwierzył. Jak sam nie posłuchasz, to nigdy nie będziesz wiedział. Ludzie Ci polecą to co aktualnie mają, to na czym mają lepszy zarobek lub to co zalega w magazynie. Już nie mówiąc o osobistych preferencjach czy domowej akustyce. Wszystko należy wypośrodkować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.