Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny zwariowały

mystko

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno je zmienię ale obudowy to nie. To co mi radzisz? nowe zwrotnice i głośniki. Piszcie proszę jakie zmiany

Problem jest nie tylko w glosniach, ale i samej obudowie. Nie wiem kto wpadl na pomysl, aby tak rozsunac glosniki, do tego jakas zwrotnica z gotowca. Tu sie nic kupy nie trzyma.

pokaż swoje pokaźne cacka kolego

A po co mam pokazywac? To jest temat o Twoich glosnikach, a nie moich.

Miernik uniwersalny można kupić w supermarkecie budowlanym za 15 zł. Rozebrać trzeba, popatrzeć. Z opisu objawów jak urwany kabel lub zimny lut. Jak sam nie czujesz się na siłach to do jakiegoś punktu naprawy RTV, naprawią za "grosze".

Teraz jak się coś zepsuje to ludziska wyrzucają i kupują nowe, serwisant będzie zachwycony że ma jakąś robotę.

Kolumny wygladaja na jakies gnioty zbudowane bez pomyslu na chinskich glosnikach. Moze to jest dobry moment, zeby je zmienic na cos sensownego.

Jak się czyta takie coś takiego to załamać się można po wsze czasy i jeden dzień dłużej.

Wnioski:

1. Piszący ten post nie ma pojęcia nic o elektryce elektronice itd.

2. Nie posiada nic do sprawdzenia nawet najprostszego miernika.

3. Wszelkie podpowiedzi są na ogół wyjmujące i nie mają większego sensu

4. Te głośniki to chyba jakieś badziewie, i ich właściciel nie wie co to wie tylko że ma 2 kolumny i z jakimiś głośnikami :)

5. Sprzęt jest uszkodzony i to raczej w dość prosty sposób prawdopodobnie walnięty jest głośnik ot tyle i aż tylko tyle .

6. Autor kupił te głośniki za pewnie jakieś śmieszne pieniądze i teraz trzącha każdą dalszą złotówę i chce je naprawić na oko tez za złotówę :)

rozwiązanie:

Dalej nie ciągnąc tego tematu bo to nie ma specjalnego sensu.

całe audiostereo:(

poziom złośliwości pod chmury i niekumaty pytajacy,który nie ma cierpliwości by te docinki znosić.

Ma kolumny za grosze i tyle,trzeba przejść nad tym do porządku dziennego i pomóc mu je naprawić.

Moje rady:

-kup miernik za 15 zł do tej roboty powinien wystarczyć, jak Cię to wciagnie to kupisz taki jak w linku z alle

(nigdy nie zrozumiem po co kupować na alle i płacić przesyłki jak mozna w sklepie za rogiem?)

-opisz w miare dokładnie te kolumny,jak je kupiłeś,czy kiedyś grały poprawnie,bo nagle wychodzą kwiatki,ze były w serwisie

a nic o tym na początku nie wspominałeś

-czy masz lutownicę i jesteś gotów grzebać w tych kolumnach?

-daj trochę zdjęć środka

- a przede wszystkim posprawdzaj połączenia wewnątrz,poszarp delikatnie za kable w czasie grania i posłuchaj czy coś się zmienia(tylko ostrożnie,nie zrób zwarcia bo możesz jeszcze wzmacniacz pożegnać)popukaj,poruszaj elementami zwrotnicy.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Znajomi mówili ze na tym DIY siedzą stare pryki ze zamiast rady dawać to krytykują

to nie są audiofile tylko audiodebile ale to niektórzy wiadomo kto a ci co dobrze piszą to wielkie dzięki ARTW

ciekawe jak u nich pierwszy raz popsuły się kolumny to pewnie srali w majtki i krzyczeli jak poparzeni.

Ja tylko grzecznie pytam i nie potrzebuję krytyki jestem zielony w tych sprawach i chcę się dowiedzieć czegoś ciekawego

U mnie były naprawiane zwrotnice ,zdjęcia wyślę jutro co tam w środku piszczy

To nie sa zlosliwosci, tylko bardzo dobre i cenne rady. Szkoda czasu na szrot, ktory i tak bedzie do wyrzucenia.

Niestety, prawda bywa często bardzo bolesna. Kolumny to ładnie wykonany gniot na uniwersalnej zwrotnicy i nie wiadomych przetwornikach. Na miejscu założyciela tematu naprawiłbym je jak najtaniej i puścił na Allegro, może ktoś się złapie na sam wygląd i za otrzymaną kwotę kupiłbym parę porządnych kolumn jak np. Dali, AE albo nawet STX.

To chyba ja tak się nabrałem na wygląd bo drewniane a nie z płyty. I ja tak zrobię naprawie je i puszczę na allegro

Nie wiedziałem i do końca nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie kolumn.

I mam wzmacniacz sony TA-550ES słucham muzyki elektronicznej mam pokój 24m2. Może ktoś doradzi jakie były by dobre

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.