Skocz do zawartości
IGNORED

TV 42" do 2500 zł?

Krzysztof_Lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki TV w rozmiarze 42" do ok 2500zł możecie polecić uwzględniając najwyższą jakość obrazu i dźwięku, wygląd i przewidywaną bezawaryjność?

Będzie służyć do oglądania telewizji polskiej i DVD, z odległości ok 3m-4m oraz umieszczony będzie na ścianie. Bez dodatkowych głośników.

Czy Sony W8 42" byłoby dobrym pomysłem?

Limit 42" ze względu na dostępne miejsce.

https://www.audiostereo.pl/topic/116239-tv-42-do-2500-z%C5%82/

Telewizory są NUDNE !

Fajnie, że się pasjonujemy projektorami itd, ale rodzina której pomagam w sprawach technicznych chce telewizor :)

Inaczej mówiąc, ja też bym chciał dom z basenem w Sydney z widokiem na zatokę. Ale mam do wyboru to co mam...

Czy ktoś ma może jakieś porządne rady dotyczące TV 42" do 2500 zł?

Nie kupiłbym na pewno samsunga, w tej cenie LG smart, niezły pomysł. Sony - tutaj ponoć różnie z serwisem bywa, a jak koledzy piszą sądzić się możesz w Niemczech - w Polsce brak fili Sony.

Jaki TV w rozmiarze 42" do ok 2500zł możecie polecić uwzględniając najwyższą jakość obrazu i dźwięku,

Generalnie płaskie TV mają kiepski dźwięk, ... który może być co najwyżej mniej lub bardziej kiepski :) ... ale gdyby podłączyć do TV jakieś stereo/aktywne kolumny, to można by coś z tym zrobić.

Dołóż 300zł i kup projektor Benq W 1070 :)

Do oglądania reklam i telenoweli wystarczy 19" z Tesco.

Weź idź. Trwałość lampy 3500 godzin ... TV wytrzyma wielokrotnie więcej. Rzutniki też za ciche to nie są. Poza tym, nie jest tak łatwo zrobić dla nich miejsce.

Telewizory są NUDNE !

... rzutniki jeszcze bardziej ... mam na myśli choćby ten jednostajny szum wentylatora ... :]
  • 3 miesiące później...

Test nowego Panasa TX-40CS630E :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z testu wynika że w porównaniu do poprzedniego modelu AS640 różnica jest chyba tylko w obsłudze netflixa i braku okularów oraz drugiego pilota. Nadal nie ma też możliwości nagrywania.

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Super wynik dla kontrastu w nowym następcy modelu AS640 czyli TX-40CS630 :

Kontrast 6983: 1 vs plazma VT50 8583:1

Ukryta Zawartość

AS640 miał kontrast 2400:1 a jego następca ma kontrast 6983: 1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nowe modele Panasonica są najgorsze w ich historii. Panasonic poszedł w słabym kierunku multimediów ale też cienko. To II liga telewizorów Panasonica. Zawsze w historii Panasonic dbał o telewizory. Ale jak odpuścili plazmy idą tylko ławą szerokości produktów.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.