Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy na licy srebrnej - opinie

Szogunwawa

Rekomendowane odpowiedzi

@soundchaser, zapomniałem dopisać, obrażać też umiesz, emotikony tu nic nie zmienią.

Ja tego Kolego nie robię, nie zniżę się do Twojego poziomu, przykro mi.

Proszę zatem, żebyś doczytał o eksperymencie Sperlinga. Dowiesz się, że to jest ok 500 ms. Doczytaj jeszcze o pamięci sensorycznej, będziesz wiedział więcej.

Niektóre źródła podają do 2-4 sekund dla pamięci echoicznej.

Jak już zapoznasz się z powyższymi materiałami, może będziesz równorzędnym partnerem do dyskusji. Staram się mieć otwarty umysł i poznawać nowe. Jeśli czegoś nie wiem, staram się doczytać, żeby nie wyjść na "idiotę". Tak mnie nauczyli, to się nazywa studiowanie.

Acha, interesują mnie źródła, które przynajmniej mają ambicje być naukowymi. Wygooglaj sobie Ewa Czerniawska, pamięć echoiczna. Tyle mogę dla Ciebie zrobić.

Jeszcze jedno, jak dalej będziesz niedowiarkiem, ta pani jest prof. dr hab. UW, dziekanem Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Jej wiedzy i autorytetu nie jesteś w stanie podważyć.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

ja dalej czekam na ten sprzet co na pokładzie ma trafo separujace 1:1

a konstruktywnie rozmawiac nie porozmawiasz o czyms co nie istnieje

pierwsze lepsze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to takie okragle, pod zasilaczem. jak potrzeba, zakresle w czerwone kolko.

Ukryta Zawartość

No właśnie, po prostu przy pomocy uszu. A nie testu, procedury, miernika itp.

Ale nie możesz przy pomocy uszu słyszeć różnic i jeszcze pisać, że słyszysz.

Przecież to słowo pisane tylko i jeśli nie przeprowadziłeś dowodu to też kłamstwo! ;-)

To jak Panowie hipokryci,to jest ta różnica czy nie ma. Skoro kabel za X kzł gra tak samo ja ten za klika zł, to konsekwentnie powinniście używać kabli za te właśnie kilka złotych. Pochwalcie się publicznie czym, to macie pospinane zabaweczki???

Pytasz o ten nieszczęsny kawałek kabla RCA na zdjęciu? Pewnie, że jest różnica między takim, a porządnie ekranowanym kablem, wszak brumu nie słucham:)

@soundchaser, zapomniałem dopisać, obrażać też umiesz, emotikony tu nic nie zmienią.

Ja tego Kolego nie robię, nie zniżę się do Twojego poziomu, przykro mi.

Proszę zatem, żebyś doczytał o eksperymencie Sperlinga. Dowiesz się, że to jest ok 500 ms. Doczytaj jeszcze o pamięci sensorycznej, będziesz wiedział więcej.

Niektóre źródła podają do 2-4 sekund dla pamięci echoicznej.

Jak już zapoznasz się z powyższymi materiałami, może będziesz równorzędnym partnerem do dyskusji. Staram się mieć otwarty umysł i poznawać nowe. Jeśli czegoś nie wiem, staram się doczytać, żeby nie wyjść na "idiotę". Tak mnie nauczyli, to się nazywa studiowanie.

Acha, interesują mnie źródła, które przynajmniej mają ambicje być naukowymi. Wygooglaj sobie Ewa Czerniawska, pamięć echoiczna. Tyle mogę dla Ciebie zrobić.

Jeszcze jedno, jak dalej będziesz niedowiarkiem, ta pani jest prof. dr hab. UW, dziekanem Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Jej wiedzy i autorytetu nie jesteś w stanie podważyć.

Psychologia to obecnie głównie kognitywiści, czyli: klapki na oczach i udajemy naukowców. Otóż psychologia to dziś raczej dziedzina o wątlutkim autorytecie.

A to ciekawe skoro nie slyszymy znieksztalcen ponizej % a aparatura potrafi to zmierzyc z dokladnoscia do 4 czy 5 miejsc po przecinku i juz Twoja teoria legla w gruzach

sprawdzilem.

oto odpowiedz:

1. Piszesz Bajki.

2. Typowa aparatura do mierzenia harmonicznych ma dokladnosc 0,01%, dokladnosc wbudowanego generatora na poziomie 0,003%.

3. ta typowa aparatura mierzy thd+N. czym się to różni od thd proszę sie dokształcić. Ucho ludzkie "mierzy" thd. A dokladnie roznice w thd pomiedzy wzorcem a obiektem badanym. Dzieje sie tak bo mozg to w skrocie takie urzadzenie do zapamietywana wzorcow oraz porownywania ich z czym popadnie. dziala to w ten sposób ze jezeli przykladowo audiofil osluchany ze sprzetem i uznajacy go za doskonaly nabedzie sprzet o dwie klasy lepszy to raz ze wychwyci roznice na plus a dwa ze poprzedni sprzet staje sie nagle zle grajacym, oraz wszystkie na jego poziomie. To normalne, i dlatego ta zabawa zdaje sie nie miec konca.

4. Jest wiadome, ze audiofile zawziecie eksperymentuja z podmiana op-ampow. Nie maja problemu z okresleniem jak który gra. Op-amp jest precycyjnym urzadzeniem o znieksztalceniach na poziomie 0,0004%, są już o rzad wielkosci lepsze. Audiofile nie maja problemow z odroznieniem roznic miedzy dwoma opami ktore sie roznia znieksztalceniami na tym poziomie.

5 Z punktu widzenia elektronika - czyli mojego - jezeli dwa opampy w tym samym ukladzie zachowuja się różnie, to oba są popsute. Moge stwierdzic sluchajac ktory jest który.

Sprobuj rozroznic je za pomoca miernika. Zaznaczam, ze dopiero co stwierdziles ze to jest możliwe.

6. Baju, Baju....

SzuB, jakoś w moich oczach nie podważyłeś autorytetu p. prof. Czerniawskiej. Postaraj się bardziej. Wiem, że Cię na to stać.

Masz własną teorię na pamięć ludzką, przeprowadziłeś własne badania? Wiem, że eksperyment Sperlinga odbył się w latach 60. ubiegłego wieku, nauka czeka na nowe.

Jak już zapoznasz się z powyższymi materiałami, może będziesz równorzędnym partnerem do dyskusji.

Wiesz co? W dupie mam dyskusję z kimś, kto wierzy bardziej jakimś cyferkom niż własnemu słuchowi.

Kompletnie nie zależy mi na udowadnianiu czegokolwiek. Mam swoje zdanie zbudowane na podstawie robionych kiedyś prawidłowo przeprowadzonych testów porównawczych i nie zmienię go.

Poza tym całą tę dyskusję traktuję jak zabawę, bo śmieszy mnie misjonarskie podejście wszystkich niesłyszących. ;-)

1.5m~ wygrzanego kabla zniweluje kilkadziesiąt metrów instalacji? Ja czytałem niedawno, że ten kawałek kabla poprawi tylko jakiś% całej instalacji domowej.

problem nie lezy w instalacji. Jest to kompletnie obojetne byle szedł prąd.

Problemu tez nie będzie jak do tej instalacji podlaczymy sobie 1 urzadzenie.

problem sie zaczyna kiedy do tej instalacji w jednym punkcie podlaczymy wiecej urzadzen. Urzadzania te zaczynaja wzajemnie sie zaklocac i sobie przeszkadzac poprzez swoje kable zasilajace. I w tym momencie zaczyna sie zabawa w kable sieciowe.

Wiesz co? W dupie mam dyskusję z kimś, kto wierzy bardziej jakimś cyferkom niż własnemu słuchowi.

Mnie również miło, a Twoje cztery litery mnie nie interesują, pakuj tam co chcesz.

Mam swoje zdanie zbudowane na podstawie robionych kiedyś prawidłowo przeprowadzonych testów testów porównawczych i nie zmienię go.

To jak to, są prawidłowe testy, czy ich nie ma?

Poza tym całą tę dyskusję traktuję jak zabawę, bo śmieszy mnie misjonarskie podejście wszystkich niesłyszących. ;-)

To chyba zachowanie typowe dla trolla, czy się mylę?

Jeżeli, Panowie antykablarze macie inne kable niż te na fotografiach, to jesteście hipokrytami i wasze zdanie nie żadnego znaczenia. Skoro kabel, to kabel - nie powinno Wam robić różnicy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-13647-0-94759400-1418144891_thumb.jpg post-13647-0-36950900-1418144909_thumb.jpg

hehehe :) ten stuff jest awesome !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jak to, są prawidłowe testy, czy ich nie ma?

Parafrazowałem Lecha. ;-)

Każde porównanie to pewnego rodzaju test, a jeśli są spełnione pewne wymagane warunki, to jest prawidłowy.

To chyba zachowanie typowe dla trolla, czy się mylę?

Zacznij szukać na swoim podwórku takich zachowań.

Wszyscy niesłyszący zachowują się jak trolle.

SzuB, jakoś w moich oczach nie podważyłeś autorytetu p. prof. Czerniawskiej. Postaraj się bardziej. Wiem, że Cię na to stać.

Jak mogę podważać autorytet kogoś, kto nie jest moim autorytetem? Ta pani to twój autorytet, a nie mój.

2. Typowa aparatura do mierzenia harmonicznych ma dokladnosc 0,01%, dokladnosc wbudowanego generatora na poziomie 0,003%.

Nawet jesli to i tak 100 czy nawet 200x wiecej niz czlowiek jest w stanie uslyszec

Dzieje sie tak bo mozg to w skrocie takie urzadzenie do zapamietywana wzorcow oraz porownywania ich z czym popadnie. dziala to w ten sposób ze jezeli przykladowo audiofil osluchany ze sprzetem i uznajacy go za doskonaly nabedzie sprzet o dwie klasy lepszy to raz ze wychwyci roznice na plus a dwa ze poprzedni sprzet staje sie nagle zle grajacym, oraz wszystkie na jego poziomie. To normalne, i dlatego ta zabawa zdaje sie nie miec konca.

Do pewnego poziomu tak to dziala, ale dalej jest to juz tylko autosugestia podobnie jak z grajacymi kablami

4. Jest wiadome, ze audiofile zawziecie eksperymentuja z podmiana op-ampow. Nie maja problemu z okresleniem jak który gra. Op-amp jest precycyjnym urzadzeniem o znieksztalceniach na poziomie 0,0004%, są już o rzad wielkosci lepsze. Audiofile nie maja problemow z odroznieniem roznic miedzy dwoma opami ktore sie roznia znieksztalceniami na tym poziomie.

Rozrozniaja Opampy na podstawie tego jaka kazdy z nich ma sygnature brzmienia, a nie po poziomie wprowadzanych do toru znieksztalcen

5 Z punktu widzenia elektronika - czyli mojego - jezeli dwa opampy w tym samym ukladzie zachowuja się różnie, to oba są popsute. Moge stwierdzic sluchajac ktory jest który.

a te opampy sa takie same? napisales tak ze nic z tego nie mozna zrozumiec

Ludzki umysl mozna bardzo prosto oszukac na kazdym kroku, mam tu na mysli wszelkie iluzje, pulapki umyslu itp

mierniki sie nie myla i zapewniaja powtarzalnosc pomiaru, wiesz co to jest powtarzalnosc? to cos zcego ludzki umysl nie posiada, moge Ci podsunac 2 szklanki z herbata i wmowic ze jedna ma wiecej cukru i zapytac Ciebie ktora, jesli zaznacze ze napewno ktoras ma wiecej cukru to uwierzysz mi i wskazesz ktoras, w rzeczywistosci obie beda identyczne.

problem sie zaczyna kiedy do tej instalacji w jednym punkcie podlaczymy wiecej urzadzen. Urzadzania te zaczynaja wzajemnie sie zaklocac i sobie przeszkadzac

A zgraja naiwnych zlotouchych slepo wierzy ze metr kabla za kilka stowek wyfiltruje te zaklocenia, chociaz kabel charakteryzuje sie wielkosciami RLC to nigdy nie byl i nie bedzie filtrem

pierwsze lepsze:

Ukryta Zawartość

to takie okragle, pod zasilaczem. jak potrzeba, zakresle w czerwone kolko.

Zakresl bo nie widze to po 1, a po drugie mowa o fabrycznie produkowanym sprzecie a nie jakies modyfikacje z manufaktury zbijajacej kase na jeleniach

Ukryta Zawartość

Jak mogę podważać autorytet kogoś, kto nie jest moim autorytetem? Ta pani to twój autorytet, a nie mój.

I standardowo, gdy skończyły się wszystkie argumenty, zaczyna się "a wcale że nie bo twój".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ludzki umysl mozna bardzo prosto oszukac na kazdym kroku, mam tu na mysli wszelkie iluzje, pulapki umyslu itp

mierniki sie nie myla i zapewniaja powtarzalnosc pomiaru, wiesz co to jest powtarzalnosc? to cos zcego ludzki umysl nie posiada, moge Ci podsunac 2 szklanki z herbata i wmowic ze jedna ma wiecej cukru i zapytac Ciebie ktora, jesli zaznacze ze napewno ktoras ma wiecej cukru to uwierzysz mi i wskazesz ktoras, w rzeczywistosci obie beda identyczne.

Tak, tak... Jest tu już jeden taki spec od zmysłów - Parantulla.

A ja już pisałem X razy - nie mierz innych swoją miarą.

Albo - nie sądź po sobie. Każdy człowiek jest inny. Ludzie różnią się nie tylko wyglądem, czy charakterem,

ale też ZMYSŁAMI !

Nie wiem dlaczego ta oczywistość nie dociera do niesłyszącego betonu?

Czyżby zmysł słuchu szedł w parze z inteligencją? ;-)

Albo - nie sądź po sobie. Każdy człowiek jest inny. Ludzie różnią się nie tylko wyglądem, czy charakterem,

ale też ZMYSŁAMI !

Ale nie ma na swiecie czlowieka ktory by byl w stanie uslyszec znieksztalcenie w postaci setnych czesci procenta.

Ciezko kumaci cos jestescie wiec jak zawsze trzeba lopatologicznie:

mamy 50 litrow wody i kilogram cukru odmierzony z dokladnoscia do 4 miejsc po przecinku, oraz drugi identyczny zbiornik z woda i identyczny kilogram cukru, roznica taka ze przed wsypaniem tego drugiego kilograma do drugiego zbiornika odjalem jedno ziarenko cukru, i na podstawie twoich fantazji uwazasz ze sa ludzie ktorzy sa w stanie to wyczuc w ktorym brakuje tego ziarenka cukru, przeciez to nie jest juz nawet smieszne, to jest zalosne ze sa ludzie ktorzy wierza w takie rzeczy

Użytkownik shittzu dnia 09.12.2014 - 22:08 napisał

Dzieje sie tak bo mozg to w skrocie takie urzadzenie do zapamietywana wzorcow oraz porownywania ich z czym popadnie. dziala to w ten sposób ze jezeli przykladowo audiofil osluchany ze sprzetem i uznajacy go za doskonaly nabedzie sprzet o dwie klasy lepszy to raz ze wychwyci roznice na plus a dwa ze poprzedni sprzet staje sie nagle zle grajacym, oraz wszystkie na jego poziomie. To normalne, i dlatego ta zabawa zdaje sie nie miec konca.

Do pewnego poziomu tak to dziala, ale dalej jest to juz tylko autosugestia podobnie jak z grajacymi kablami

Autosugestia? Jak zmieniasz sprzęt na lepszy to wydaje Ci się, że nie gra lepiej po pewnym czasie?

Czyli wszystko gra tak samo wg. Ciebie?

Czy może chodzi o osiągnięcie określonego pułapu hi-endowego, powyżej którego już nie ma różnic?

problem nie lezy w instalacji. Jest to kompletnie obojetne byle szedł prąd.

Problemu tez nie będzie jak do tej instalacji podlaczymy sobie 1 urzadzenie.

problem sie zaczyna kiedy do tej instalacji w jednym punkcie podlaczymy wiecej urzadzen. Urzadzania te zaczynaja wzajemnie sie zaklocac i sobie przeszkadzac poprzez swoje kable zasilajace. I w tym momencie zaczyna sie zabawa w kable sieciowe.

Ciekawa teoria, ale co mają do tego kable po 1.5m dalej nie mam pojęcia, przecież wszystkie i tak zbiegają się w jednym punkcie. To miałoby sens, gdybyś doprowadził z rozdzielni kilka linii i każdą ekranował.

Czy ktos z antykablarzy ma odwage przyjechac do mnie postawic tysiaka i przekonac sie czy w slepym tescie nie odroznie kabla melodika purple rain od qed ruby?

Autosugestia? Jak zmieniasz sprzęt na lepszy to wydaje Ci się, że nie gra lepiej po pewnym czasie?

Czyli wszystko gra tak samo wg. Ciebie?

Czy może chodzi o osiągnięcie określonego pułapu hi-endowego, powyżej którego już nie ma różnic?

Im lepszej klasy sprzet tym roznice sa coraz mniejsze

Czy ktos z antykablarzy ma odwage przyjechac do mnie postawic tysiaka i przekonac sie czy w slepym tescie nie odroznie kabla melodika purple rain od qed ruby?

Juz nie raz ktos chcial jechac a pozniej byly wykrety ze strony kablarzy ze glowa boli, ze sasiad robi remont itp itd, boring

Ale nie ma na swiecie czlowieka ktory by byl w stanie uslyszec znieksztalcenie w postaci setnych czesci procenta

Znów cyferki nie mające kompletnie przełożenia w temacie różnic między kablami.

Ciezko kumaci cos jestescie wiec jak zawsze trzeba lopatologicznie

I vice versa. Poziom inteligencji niesłyszących jest wprost proporcjonalny do poziomu narządu słuchu. ;-)

mamy 50 litrow wody i kilogram cukru...

Daruj sobie tę łopatologię... Porównanie zupełnie bez sensu.

Za tysiaka, to pewnie nikomu się nie chce fury gonić przez pół Polski i całego dnia na wygłupy marnować.

Zaproponuj piątaka, z którego wyskoczysz w razie gdybyś jednak nie odróżnił,to zaraz chętni się znajdą.

Oczywiście jak znam życie, teraz się zacznie wymyślanie warunków i problemów nie do przejścia,

więc proponuję oszczędzić sobie wstydu i zacząć udawać, że propozycji jednak nie było.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jesli jestes z Wroclawia to podjade, dorzucimy jeszcze tzreci zwykly miedziany przewod, trafiasz 10/10 kiedy gra ktory przewod i zostawiam tysiaka na stole

Dlaczego? rozwiń

Bo bzdety piszesz, aż śmiać się chce.

Różnicę ziarenka cukru w kilogramie porównujesz do różnic między kablami. ;-)))

Ani to logiczne, ani mądre. Po prostu głupie, jak wszystkie Wasze teorie z dupy wzięte. ;-)

Poziom inteligencji niesłyszących jest wprost proporcjonalny do poziomu narządu słuchu. ;-)

Poziom argumentacji słyszących jest wprost proporcjonalny do poziomu lustra wody spuszczanej w kiblu.

I standardowo, gdy skończyły się wszystkie argumenty, zaczyna się "a wcale że nie bo twój".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo bzdety piszesz, aż śmiać się chce.

Różnicę ziarenka cukru w kilogramie porównujesz do różnic między kablami. ;-)))

Porownanie dotyczylo wychwycenia znieksztalcen

caly czas Ci pisze ze czlowiek nie jest w stanie uslyszec i tym samym rozpoznac znieksztalcen nawet 1% a ty sie upierasz ze 0,01% uslyszysz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.