Skocz do zawartości
IGNORED

pokój - jakieś ustroje... ?

naro

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

poniżej zdjęcie pokoju, w którym na co dzień żyję i słucham muzyki,

czy na ścianie za sprzętem i suficie sugerujecie umieścić jakieś ustroje?

jeżeli tak to jakie?

gdzie kupić?

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/116398-pok%C3%B3j-jakie%C5%9B-ustroje/

Zasadnicze pytanie brzmi, czy coś Cię drażni słuchając muzyki? Instalowanie ustrojów bez wcześniejszych pomiarów jest dobre bo działa na psychikę słuchacza, daje jakiś tam efekt (nie koniecznie lepszy), lecz równie dobrze odchudza portfel. Masz bardzo fajny salon, domyślam się że studia tam robić nie będziesz, jeżeli dźwięk nie jest zbytnio "przekłamany" nic bym nie ruszał.

Patrzac na ilosc "pier**l" za pewne nie ma tragedii. Za pewne pomiedzy kolumnami rozpraszacz shreodera. Jesli tylne sciany sa puste to trzeba zrobic pochlaniacze na bazie welny mineralnej. Z racji " baniaka" po prawej stronie t ociezko bedzie cos zrobic z 1 odbiciem, a powinno sie tam rozpraszac. Wiecej info na priv.

Bardzo fajnie zagospodarowana przestrzen; klimatycznie :) 'czuc' w nim reke mieszkanca(-ow) :))

Zasadnicze pytanie brzmi, czy coś Cię drażni słuchając muzyki?

Sluszne pytanie kolegi i zaleznie od odpowiedzi mozesz sie pobawic ewentualnie w poprawe przy pomocy dyskretnych ustroji.

Pozdrawiam

Niestety same zasłony i dywan ńie wystarcza, miejsca pierwszych odbić powinno sie rozprasza. Tylko połączenie rozpraszanie i pochlańiania daje dobre rezultaty. Aczkolwiek pomieszczenie niezłe, ale po nie wielu kodyfikacjach moze być dużo lepsze.

Niestety same zasłony i dywan ńie wystarcza, miejsca pierwszych odbić powinno sie rozprasza. Tylko połączenie rozpraszanie i pochlańiania daje dobre rezultaty. Aczkolwiek pomieszczenie niezłe, ale po nie wielu kodyfikacjach moze być dużo lepsze.

W tak małym pomieszczeniu? Nie wiem jak masz u siebie ale proponowałbym absorpcje zamiast dyfuzji... no ale jeżeli masz więcej postów ode mnie na tym forum to co zrobić:p

W tak małym pomieszczeniu? Nie wiem jak masz u siebie ale proponowałbym absorpcje zamiast dyfuzji... no ale jeżeli masz więcej postów ode mnie na tym forum to co zrobić:p

Czepiasz się, ostatnio jest moda na dyfuzory. :)

Czego byś nie robił, to musi być dyfuzor.

Jak się zapytasz jaka jest graniczna odległość dla posiadanego dyfuzora, to i tak nikt nie będzie wiedział.

No i przede wszystkim muszą być na odbicia boczne, muszą i już !

Jeszcze przypomniały mi się dyfuzory w narożnikach....

Ja tylko pisze czego sam doswiadczylem, sprzet wraz z akustyka juz mialem w roznych pomieszczeniach, zaczynawszy od 9m2, potem 14m2, nastepnie 18m2, a w tej chwili okolo 20m2. Wiec wyrazam swoje zdanie zwiazane z tym co doswiadcyzlem i sprawdzilem. Wedlug mnie minimalna odleglosc sluchacza od dyfuzora to 1m. Nie chodzi o ilosc postow. Ja wyrazam swoje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.