Jump to content
IGNORED

DVD player vs. Audigy

flow

Recommended Posts

Slucham muzyki z formatow mp3/mpc/ogg itp od lat a wlasciwie od kiedy Winamp osiagnal stantus beta (kto pamieta, nie bylo jeszcze przewijania :)

obecnie mam duzo kolekcje w wysokiej jakosci (czyli scenowy standard LAME VBR/192 kbps)

i jak dla mnie ta jakosc wystarczy i nie czuje potrzeby sciagania plikow o wiekszym bitrate niz 192 kbps.

zawsze sadzilem ze karta typu Audigy 1 + Foobar jest OK i jest porownywalna ze stacjonarnym odtwarzaczem

jakie bylo moje zdziwienie kiedy zakupilem wzmacniacz stereo Pioneera A-307 R + podlogowki i DVD Philipsa DVP520. To DVD dolnej polki, ale najnowszy model z dobra obsluga mp3 i przetwornikami 192 kHz/24 bit audio DAC i okazalo sie ze...... Audigy 1 brzmi o WIELE gorzej: kiepszka kontrola basu, scena dzwiekowa zlana slaba rozroznialnosc instrumentow

czyli jednym slowem reklamy Creativa to czysty marketing i DVD za ok 500zl brzmi lepiej w takiej konfiguracji

czy ktos cos moze mi powiedziec o jakosci roznych DVD z obsluga mp3 ?

porownywalem z Pioneerem ale Pionek ma kiepkie menu z udziwnieniem, ze jak mamy na DVD mp3 i JPG to ich nie widzi rownoczesnie i zdaje sie ze oficjalnie nie wspiera DVD z mp3 lecz tylko CD-R/RW

Philips jest godny polecenia jako odtwarzacz MP3 DVD+/- RW/R a jedyne wady ktore ma jak dla mnie to:

- ogranioczenie odczytywanych dlugosci plikow do 31 znakow (trzeba palic w Nero bez Joilet)

- brak obslugi ID TAG

- gubi czasy utworow przy roznych koderach

- wyswitlacz, podobnie jak w 90% DVD playerow, pokazuje szczatkowe informacje

poza tym ten model jest godny polecenia

moze ktos ma doswadczenia MP3 na DVD ? myslalem o kupnie Audigy 2 ZS ale tu gdzie mieszkam cena przekracza odtwarzacz DVD wiec moze kupie lepszy odtwarzacz, ktos mi cos poleci do MP3 DVD+/- RW/R ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę poza tematem: uważajcie na odtwarzacze DVD Marantza (DV6500). Jeśli na CD umieścić audio i MP3, to audio nie zostanie odczytane. Podobnie Denon (700)!

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.