Skocz do zawartości
IGNORED

DVD player vs. Audigy

flow

Rekomendowane odpowiedzi

Slucham muzyki z formatow mp3/mpc/ogg itp od lat a wlasciwie od kiedy Winamp osiagnal stantus beta (kto pamieta, nie bylo jeszcze przewijania :)

obecnie mam duzo kolekcje w wysokiej jakosci (czyli scenowy standard LAME VBR/192 kbps)

i jak dla mnie ta jakosc wystarczy i nie czuje potrzeby sciagania plikow o wiekszym bitrate niz 192 kbps.

zawsze sadzilem ze karta typu Audigy 1 + Foobar jest OK i jest porownywalna ze stacjonarnym odtwarzaczem

jakie bylo moje zdziwienie kiedy zakupilem wzmacniacz stereo Pioneera A-307 R + podlogowki i DVD Philipsa DVP520. To DVD dolnej polki, ale najnowszy model z dobra obsluga mp3 i przetwornikami 192 kHz/24 bit audio DAC i okazalo sie ze...... Audigy 1 brzmi o WIELE gorzej: kiepszka kontrola basu, scena dzwiekowa zlana slaba rozroznialnosc instrumentow

czyli jednym slowem reklamy Creativa to czysty marketing i DVD za ok 500zl brzmi lepiej w takiej konfiguracji

czy ktos cos moze mi powiedziec o jakosci roznych DVD z obsluga mp3 ?

porownywalem z Pioneerem ale Pionek ma kiepkie menu z udziwnieniem, ze jak mamy na DVD mp3 i JPG to ich nie widzi rownoczesnie i zdaje sie ze oficjalnie nie wspiera DVD z mp3 lecz tylko CD-R/RW

Philips jest godny polecenia jako odtwarzacz MP3 DVD+/- RW/R a jedyne wady ktore ma jak dla mnie to:

- ogranioczenie odczytywanych dlugosci plikow do 31 znakow (trzeba palic w Nero bez Joilet)

- brak obslugi ID TAG

- gubi czasy utworow przy roznych koderach

- wyswitlacz, podobnie jak w 90% DVD playerow, pokazuje szczatkowe informacje

poza tym ten model jest godny polecenia

moze ktos ma doswadczenia MP3 na DVD ? myslalem o kupnie Audigy 2 ZS ale tu gdzie mieszkam cena przekracza odtwarzacz DVD wiec moze kupie lepszy odtwarzacz, ktos mi cos poleci do MP3 DVD+/- RW/R ?

https://www.audiostereo.pl/topic/11649-dvd-player-vs-audigy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.